reklama

Velký test elektrokol – Panther TE-444 Energy-OX

 (Jiří Juřík)

Město je prostor, kde se střetávají, prolínají a ve finále společně žijí nejrůznější styly a slohy. V městech se setkáte jak s historií, tak s modernou. A totéž se dá říci i o městském elektrokole z produkce německé značky Panther, které skloubí bicyklovou klasiku v retro podobě s moderními technologiemi elektrokol.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Jižní Čechy trochu jinak

Blatenský zámek (Jiří Juřík)

Pokud se řekne jižní Čechy, automaticky naskočí Třeboň a rybníky. Tato oblast je ovšem mnohem širší, a kromě rovin okolo města kaprů sem patří například i Šumava nebo severnější kraje, jako třeba oblast nad Pískem. Právě do této, poněkud odlišné, jihočeské krajiny se podíváme v následujícím výletu. A nebojte se, dojde i na rybníky a kapry, ale také na zámky, rozhledny, skanzeny a jihočeskou pohodu vůbec.

Český tým na solárních tříkolkách překročil hranice Kazachstánu

 (Czech Solar Team)

V neděli 16. 6. 2013 odstartoval z francouzského Chambéry závod solárních kol vedoucí do kazašské Astany. Jede se expedičním charakterem bez jakýchkoliv podpůrných aut a účastní se jej zhruba třicítka účastníků ve dvaceti týmech.

První železnice získala známku Cyklisté vítáni

 (archiv JHMD)

Jindřichohradecké úzkokolejky splnily náročná kritéria a staly se tak první železnicí u nás, která se může pochlubit osvědčením o prestižní certifikaci Cyklisté vítáni.

Velký test elektrokol – Haibike eQ Trekking Lady

 (Václav Vrtal, NaKole.cz)

V jednoduchosti je krása, to si zřejmě řekli konstruktéři v německé firmě Haibike při vymýšlení elektrokola EQ Trekking Lady. A protože jen vnější krása u elektrokola nestačí, testovali jsme i další vlastnosti tohoto stroje.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Po rovině mezi Gočárem a Braunem

Barokní perla Kuks (Jiří Juřík)

Pokud nemáte rády stoupání či prudké sjezdy, vydejte se na pohodovou cestu podél řeky Labe. Okolo tohoto toku se můžete projíždět na mnoha místech. Například v okolí Brandýsa nad Labem, případně mezi Nymburkem a Pardubicemi nebo u Ústí nad Labem. Nicméně, žhavou novinkou (psáno v květnu 2013) je zcela nová cyklostezka mezi Hradcem Králové a Kuksem.

Velký test elektrokol - CUBE EPO 29er

 (Václav Vrtal, NaKole.cz)

Pokud máme přirovnat toto elektrokolo k filmové postavě, měli bychom začít pátrat v kategorii špičkových akčních filmů, jejichž hrdinové všechny riskantní situace sice bravurně zvládají, ale naopak jiné, mnohem subtilnější, sami vyvolávají. Stejně jako tento model jsou to trochu svérázní samorosti, které si však záhy oblíbíte.

Dámská jízda – kam a jak s kamarádkou na výlet

 (Author Sport Lady)

Milé dámy, pozor nezveme vás na večírek, nýbrž na výlety na jízdním kole. Společně s vhodně zvolenými kamarádkami se projedete po naší vlasti, případně lehce zajedete i za její hranice. Přijměte proto společně s firmou Author několik doporučení jak si pohodlně a zajímavě užít cyklovyjížděk po České republice.

Podivné existence dopravující se denně na kole

 (Cyklospeciality.cz)

Je tomu již více jak dvacet let, co se otevřely hranice a my máme možnost sledovat životní standard a úroveň ve světě kolem nás. Mám však pocit, že z nějakého prazvláštního důvodu si v našem pokroku dohánění „západu“ vybíráme pouze něco a mnohdy ne zrovna to dobré. Tento pocit má spousta lidí v řadě životních oblastí. Já se zaměřím na téma, které je mi blízké – na vztah lidí ke kolu coby dopravnímu prostředku, a k „individuu“, které se na tom šlapacím nesmyslu plete s neutuchající vytrvalostí každodenně pod kola automobilům na silnicích a křižovatkách měst.

Velký test elektrokol – A2B Hybrid

 (Jiří Juřík)

Masivní městský suverén se svým zařazením pohybuje na rozhraní mezi elektrokolem a elektromopedem. Síla elektromotoru a rychlost ho ještě řadí mezi elektrokola, tento výkonný německý pracant je skvělým pomocníkem do kopcovitého města.

« Předchozí 1 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 85 Další »
Blogy

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

O čem se mluví:

Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 14:31
Co vás zaujalo 278 dnes v 14:24
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 13:29
Elektrokola CYC PHOTON X1, zkušenosti dnes v 12:40
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 10:30
Elektrokola přečipování elektrokola dnes v 09:25
Ostatní – cyklo Stav našich vodníků - 3. včera v 20:33
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

254 cyklistů (7 přihlášených)

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024