reklama

Jedno nebo dvě děti na tažné tyči? Žádný problém

 (Domado.cz)

Znáte určitě tu stále se opakující větu, že malé děti bolí ze šlapání na kole nožičky. Za ní následuje obvyklé: „Už tam budem?“ To se potom ze skvěle naplánovaného výletu na kole netěší ani děti, ani rodiče a vzniká otázka: Jak to vyřešit, aby byli všichni spokojeni?

Jakými tóny zní Varhany – tip na výlet na Českolipsku

Cyklostezka Varhany vede většinou přírodou. (Jiří Juřík)

Nejsou varhany jako Varhany, v tomto případě však oboje mají jak nízké, tak i vysoké tóny. Varhany jako hudební nástroj, stejně jako drážní cyklostezka Varhany, po které se jede jen zdola nahoru nebo naopak. Konec slovních hříček. Varhany s velkým „V“ je název parádní cyklostezky, která vznikla na tělese zaniklé tratě spojující Českou Lípu a Kamenický Šenov.

Cyklostezky mezi jihem Prahy a Středočeským krajem

Odpočívadlo na okraji obory v Průhonicích (Jiří Juřík)

Před několika roky se konala schůze zástupců Jesenice u Prahy a obcí v okolí, které se nachází na jihovýchodním okraji od metropole. Hlavním tématem byl rozvoj cyklostezek. Dlouho se nic nedělo, jenže sliby se mají plnit, a v tomto případě se plní. Sice pomalu, ale přeci, a o tom jak je tomu ve skutečnosti jsme se začátkem května 2017 vydali podívat do terénu. Vznikl z toho zajímavý odpolední výlet.

For Bikes 2017 skončil, co přivezl nového

Kola, kola, kola, co jiného byste od For Bikes očekávali. (Jiří Juřík)

Se začátkem dubna obvykle začíná nová cyklistická sezona, kterou startuje příchod pěkného počasí a konání veletrhu For Bikes. Počasí se na přelomu března a dubna opravdu až letně vydařilo. Ještě se podívejme, jak se povedl 8. ročník veletrhu For Bikes.

Výlet skoro pořád z kopce

Příjemná cesta lesoparkem Litavka (Jiří Juřík)

U tohoto výletu se pojede převážně z kopce, a po silnicích, ale také dojde na polní cesty a v závěru i na parádní cyklostezku. Tedy docela pěkný průřez všemi povrchy, jen na technické pasáže a sjezdy nedojde. Ostatně posuďte to sami, nejlépe tak, že si trasu projedete.

Tipy na výlety v Praze – Výlet z Prahy za Jizerou

Cesta k podjezdu pod železnicí na konci Centrálního parku v Kbelích. (Jiří Juřík)

Pokud se řekne Jizera, obvykle se vybaví místa jako Jizerky (myšleno hory), Jablonec, Liberec či hora Smrk, kde tato řeka pramení. Málo kdo si však uvědomí, že Jizera se takřka dotýká i naší metropole, a právě poslední úsek jejího toku nabízí několik tipů na pohodovou vyjížďku.

Tipy na MTB trasy – Třeboňsko podrobněji

Seznamte se, Hříšná Pergolína (Jiří Juřík)

V naší republice je několik míst, která se zdají všeobecně až notoricky známá, například Třeboňsko. Jenže, pokud se ocitnete na opačném konci republiky, kde mají jiné oblíbené končiny, je ono zdánlivě „profláknuté“ Třeboňsko pro mnohé Moravany a Slezany územím neznámým. Proto vznikl následující tip na výlet.

Nová cyklostezka směřuje z Prahy k Labi

Celá trasa je dobře značená a vede po ní cyklotrasa č. 17. (Jiří Juřík)

Okolí Labe mezi Neratovicemi a Poděbrady je bezesporu oblíbenou oblastí nejen pražských cyklistů. Důvodů je více, dobře se zde jezdí, je tady hodně cílů a lze tak vytvořit řadu příjemných výletů i pro méně zdatné cyklisty. Jen se tam z Prahy dostat.

Nizozemsko na kole s dětmi

Jízda na kole Nizozemskem je ráj pro cyklisty (Martin Dostál)

Do Nizozemska jsme se vydali s koly už podruhé. Někdy se nesprávně používá název Holandsko, ale tak jsou označovány jen dvě z celkových třinácti nizozemských provincií. Úplně všude se však jezdí na kole. Stojany s parkováním zdarma jsou také všudypřítomné, naopak parkoviště pro auta jsou ve městech většinou zpoplatněna. Prostě jasný vzkaz, jezděte na kolech!

Pražské cyklozvonění proměnilo smíchovskou náplavku k nepoznání

 ()

V sobotu 12. září se smíchovská náplavka rozezněla stovkami cyklistických zvonků. Nábřeží Vltavy u Jiráskova mostu se na jeden den proměnilo k nepoznání. Namísto parkoviště zaplnily prostor náplavky dětské tržiště, přehlídka módy na kolech, z části komunikací se zase staly dráhy určené pro jízdu na elektrokolech, segwayích, městských kolech a dalších vozítkách. Spanilou jízdu Prahou tu zakončily průvodcované skupiny, které se sjely z celé metropole.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 13 Další »
Blogy

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

Premiéra na Bohemia Divide

 ()
Bohemia Divide je název jednoho z dnes už asi kultovních cyklistických ultra-závodů bez podpory. 750-800 km napříč Českem od jihu k severu po cestách i necestách, nonstop a bez podpory. Mezi vyznavači tohoto podivného odvětví cyklistiky má závod své věhlasné jméno, pro mě to je ale letos…
JohnyB | 28.10.2023

6. část - Bulharsko – k moři!

 ()
Naše děti už dávno vědí, že když k moři, tak si k němu musí dojet na kole. Těšily se, ale to horko tyhle poslední dny bylo opravdu těžko snesitelné. Dvacátý pátý den mě přestalo bavit i to ranní slunce, které jsem ještě jakžtakž tolerovala, protože osušilo noční rosu a tedy i stany. Na tu blankytně…
Peggy | 18.10.2023

O čem se mluví:

Cestování na kole Zase na cestě před 5 minutami
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 dnes v 11:07
Ukrajina 42 dnes v 10:30
Co vás vytočilo 152 dnes v 10:15
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 145 dnes v 10:11
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 dnes v 06:04
NEcyklo LIDL pro cyklisty VIII včera v 15:41
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

244 cyklistů (14 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023