reklama

Tak jsem viděl lehokolo - VIII.

Dnes, při západu slunce, jsem viděl v Praze - Braníku asi třicetiletého lehokolistu na oranžovém azubu, doprovázeného ženou na zábradlí.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 06.09.2025
Autor: henry
  • Re: Tak jsem viděl lehokolo - VIII.

Koho jsem to dnes viděl:
    2x lehotříkolka, obě s vlaječkou
    jedna měla stříšku, možná tenký solární panel?
    jeden z jezdců měl šedý bíbr
    stáli za mostem přez dálnici u Starého Města (u UH)
    u cesty na Velehrad
    Teda- byli otočeni směrem do St.M. a zády k Velehradu.
    Já byl v plechu, takže se to nepočítá...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 20.09.2025
    Autor: cibi
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Stříška mohl být rozebraný Veltop...

Já jsem sice neviděl dnes cizí lehokolo, ale viděl jsem kolo s brašnama a vozíkem jako na dítě s mnoha vlaječkami i s vlajkou Kanady. Dnes v Otrokovicích jel po c.z. směr Zlín. A tak mě napadlo jediné, že účastníci Nivnického srazu z Kanady zde mají prodlouženou dovolenou. A jediný kdo v tom má jasno jsou chlapci z A.Z.U.B.u.

Já byl taky v plechu.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: bukwa

https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/velomobil...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 24.02.2026
    Autor: Kolorádo
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Teď sem s tím jdu!! :)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 24.02.2026
      Autor: Aviatik

Pěkné, že takhle veřejně posvětili ten fakt, že potkat cokoliv podobně divného na silnici je úplně OK, ještě k tomu 1. třídy. Akorát že ono se to zas zapomene.
      Ale jinak, blázen jak se patří...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 27.02.2026
      Autor: Radek
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Mě se líbí, že neměli problém s uzavřenou kabinou a náhradou ukazování paží blinkrama. Ono ukazování rukou u velomobilu nefunguje ani s otevřenou kabinou, řidiči prostě nechápou, proč upažuju. Blinkry pochopí vždycky. Ale zákon to nezná, po cyklistovy chce ukázání rukou. Tak je fan, že jim tohle nevadilo, stejně jako těm, co jsem kdysi potkal v Buchlákách s Questem.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 02.03.2026
        Autor: Jirka
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Ono kosa na kámen by padla teprve, kdyby došlo k nehodě, pak by šla logika stranou a řidič by ve snaze zvrátit vinu použil cokoliv včetně blinkrů nebo výšky odrazek nad zemí...

Úplně šedá zóná je, když jezdím na inlinech po silnici. Při odbočení ukazuju normálně rukou jako cyklista, ale současně myslím na to, že na rozdíl od cyklisty nemám status vozidla, tudíž ani žádnou přednost v jízdě...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Autor: Jrr
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

To není šedá zóna, to jsi, podle tebou uvedených skutečností výše, proste v pr*eli :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Autor: Sodoma

No oficiálně jsem na inlinech chodec, který nese předmět, který by mohl ohrozit provoz na chodníku a proto jezdím vpravo... ale chodec jaksi nemůže odbočovat, ten může pouze přecházet silnici... takže ještě silnější motivace, aby k žádné nehodě nikdy nedošlo, než na kole... ;-)

Jako příjde mi to absurdní, že ani dětská koloběžka oficiálně na chodník nesmí, zatímco inline bruslař, který má srovnatelnou rychlost s cyklisty by prý měl jezdit po chodníku nebo v protisměru, ale já zákon nezměním... navíc mám strach, aby případná změna nebyla ještě horší...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Celá tahle klasifikace je postavená na hlavu a vychází z doby, kdy Michalkovy kola byly horká novinka. Tehdy jsi inlajnistu nepotkal, aut byl zlomek a koloběžka na silnici byla OK, stejně jako kopat mičudu nebo honit obruč.
                Podle mě se doba kdy to bude potřebovat definitivní revizi kvapem blíží (viz různý segwaye a spol), ale souhlasim s tebou, že ta úprava, ne jestli ale AŽ nastane, bude pravděpodobně paskvil...

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Vzhledem k tomu, že aktuálně máme ve vládě Motoristy a ani u ostatních stran bych zastání nehledal, považuji nechat silniční zákon, jak aktuálně je, za nejmenší zlo... ;-)

Nejde o inline, ale nápady, jak cyklistům zkomplikovat život, se pravidelně objevují a spousta motoristů by tomu tleskala... :-/

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

To souhlasim, ale jak jsem napsal, ta změna je nevyhnutelná.
                    Snad to vydrží po volbách no...

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Dnes jsem potkal pána v Podolí před Uherským Brodem na Azub 6 a poté paní v Újezdci za Uherským Brodem na leho tříkolce.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 07.03.2026
    Autor: bukwa
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Ženu cyklistku ze Zlínského kraje

01.03.2026
Muž 38 let hledá ženu cyklistku ze Zlínského kraje která se ráda projede na kole po okolí našeho kraje.

Hledám: Cyklistky,cyklisty do naší skupiny

28.02.2026
parta cyklistů z Prahy hledá další kamarády. Jezdíme od dubna do října 1x za měsíc o víkendu "natěžko", 1x za rok…

Hledám: Parťačka na kolo

26.02.2026
Ahoj, hledám parťačku na jarní cyklovyjížky do okolí Prahy a třeba i dál do regionů, cyklistika na pohodu.
Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

208 cyklistů (1 přihlášený)

Baťův kanál

Tak a teď už budu jezdit jenom roviny. To jsem si řekl v době, kdy se starší syn nastěhoval do svého nového,…
Stanley58 | 16.02.2026

Ålandy 2025 – část 3 – Švédsko

Rådasjön, pondělí 7.7. V závěru včerejšího dne jsme se dostali na systém cyklotras vedených pod názvem…
kotek | 25.01.2026

Ålandy 2025 – část 2 – Ålandy

Brändö, sobota 5.7. Dnes musíme učinit zásadní rozhodnutí. Jsou dvě možnosti jak se dostat na ostrov Aland,…
kotek | 18.01.2026