reklama

Veletrh GO/Regiontour potrvá až do neděle

Veletrh GO/Regiontour otevřel svoje brány včera. (NaKole.cz)

Na brněnském výstavišti se koná už dvacátým rokem veletrh cestovního ruchu GO/Regiontour. Přehlídku domácích i zahraničních destinací doplňuje nabídka řady cestovních kanceláří. Co nabízí veletrh zajímavého pro cyklisty, to jsme zjišťovali přímo na brněnském výstavišti.

Barcelona (na půl cesty) cyklistická

 (Květoslav Syrový)

Barcelona je jižní, přímořské a trochu líné, přesto velmi příjemné město. Jistá lenost je však pouze zdánlivá. Jedná se totiž o umění žít život svým způsobem. V těchto končinách má vše své historické důvody: jedna z nejzápadněji situovaných metropolí, historická politicky svébytná izolace, diktátorský režim, koloniální země, střet kultur, africké vlivy, atd. Jak se to projevilo ve zdejší cyklistice?

Cestovní kanceláře si pochvalují, obavy se nevyplnily

Z cesty po Murské cyklostezce (CK Traces)

Loňskou letní sezónu očekával sektor cestovního ruchu s nervozitou. Všeobecně se očekávalo, že Češi kvůli pokračující hospodářské krizi omezí výjezdy do zahraničí a další cestovní kanceláře se ocitnou na pokraji bankrotu. Připravili jsme krátkou anketu mezi cestovními kancelářemi, své zkušenosti nám napsali také čtenáři NaKole.cz. Jaká byla dovolená v roce 2009?

Cyklistická péefka

 (Grafika.cz)

Do redakce NaKole.cz dorazilo tradičně množství novoročních přáníček. Abyste z toho také něco měli, vybrali jsme ta nejpovedenější s tématikou kol a cyklistiky.

PF 2010

 (NaKole.cz)

Redakce NaKole.cz přeje svým čtenářům i partnerům v příštím roce dobré řízení, zrychlení tak akorát a hlavně dobře fungující brzdy. Ať je pro vás rok 2010 dobrý, projedete ho s veselou myslí a bez nehod.

Amsterodam cyklistický

Amsterodam je město pověstné „grachtovým“ čili „kanálovým“ urbanismem, květinovými trhy a především spoustou jízdních kol. (Květoslav Syrový)

Nizozemí máme zafixováno jako zemi, která je rájem pro cyklisty. „Je to totiž placka…to se jim tam jezdí,“ slýcháváme. Málokdo si již představí, že horší je to s počasím, které umí být proměnlivé tak, že při dvacetiminutové jízdě do práce stihnete třikrát zmoknout a třikrát uschnout. Slunce a déšť se v Nizozemsku na podzim dokáží střídat stejně jako na vrcholcích Alp. Přesto se tam na kole jezdí. Co objeví oko odborníka dopraváka, když sedne na kolo?

„Je čas na novou revoluci,“ říká národní cyklokoordinátor Jaroslav Martinek

Jaroslav Martinek byl odborným garantem Bike konference na veletrhu Bike Brno v listopadu 2009. (NaKole.cz)

Od června tohoto roku má Česká republika nového národního cyklokoordinátora. Jaroslav Martinek se nezastaví a neustále je v pohybu. Kromě toho, že sám aktivně sportuje, velkou část svého času tráví na cestách mezi Prahou a Olomoucí. Národní koordinátor naprosto odporuje zažité představě o státním úředníkovi – překypuje energií a nadšením pro svoje poslání, nepoužívá titul a obklopuje se schopnými lidmi, kteří s ním často nesouhlasí.

Reklama se tlačí na cyklostezky

V budoucnosti nás možná právě takový pohled čeká na cyklovýletech podél řeky Labe. Tato lavička stojí v pražské čtvrti Vysočany. (Jan Ritter)

Od českých dálnic pomalu ale jistě proniká reklama i do těsného sousedství hlavních cyklistických tahů. Letos v létě se rozvinula debata nad nově instalovanými reklamními lavičkami podél Labské stezky od Poděbrad k Nymburku. Začátkem prosince radnice představila nový počin „Hrabalovo posezení u tří koček“.

Test Giant ROAM XR3

 (Tomáš Kučera)

Giant pro novou sezonu 2010 zcela přestavěl svoji nabídku krosových kol. Nově je rozdělena do dvou linií, nazvaných ROAM a ROAM XR. My měli možnost otestovat nejnižší model vyšší řady XR, pod značkou ROAM XR 3.

Dánský velvyslanec brázdí Prahu na kole

Ole Moesby, dánský velvyslanec v ČR a jeho nový dopravní prostředek. (NaKole.cz)

Dnes začíná v Kodani konference o klimatu, která je podle vyjádření některých odborníků doslova „poslední šancí na záchranu Země“. Dánský velvyslanec Ole Moesby se snaží upozornit českou veřejnost na toto téma a sám jde osobním příkladem. V poslední době je na Malé Straně často k vidění na nákladním kole Christiania bikes. Jak na to reagovali čeští politici, jak vypadá Praha ze sedla kola a co si myslí o českých cyklistech, o tom jsme si povídali v sídle ambasády na Maltézském náměstí.

« Předchozí 1 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 85 Další »
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy před 7 minutami
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 10:12
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 dnes v 09:47
NEcyklo Ukrajina 44 dnes v 00:14
Technické rady Springer vidlice na fatbika včera v 22:17
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 21:30
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

438 cyklistů (8 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024