reklama

Město Praha zapomíná na cyklisty i svá usnesení

 (NaKole.cz)

Za posledních pět let město promarnilo desítky šancí k podpoře městské cyklistiky. Vyplývá to z analýzy platformy Auto*Mat.

Cesta na sever 2007 – Bornholm

I takhle se jezdí na ostrově Bornholm (NaKole.cz)

Sedím kdesi uprostřed Čech a vzpomínám na Bornholm. Pole jsou sklizená, po loukách se táhnou studené mlhy. Pomalu se blíží podzim a vzpomínka na bílé pláže plné slunce, na cyklostezky uprostřed pastvin a světlovlasé děti už se pomalu mění v sen.

Exkurze po nových stezkách v okolí Uherského Hradiště

Z cyklistické exkurze zástupců MD a SFDI ze dne 20.7.2007 na Uherskohradišťsku (CDV)

Město Uherské Hradiště je odedávna přirozeným středem Slovácka - regionu proslulého svébytným folklórem, cimbálovou muzikou, dobrým vínem, překrásnými kroji a řadou zachovalých lidových tradic. Ministr dopravy a ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury ocenili vybrané obce a města na Uherskohradišťsku za přínos pro rozvoj cyklistické dopravy ČR.

Na kole do opery i do hospody

Na skládačce Dahon (NaKole.cz)

Už dříve jsem je potkávala v různých městech po celé Evropě. V kalhotových kostýmcích, v sukních, s kabelkou přes rameno nebo kufříkem v košíku. Dámy jedoucí do kanceláře – na kole.

Na ležatém kole z Nordkappu na Gibraltar

Prototyp nového silničního lehokola od firmy AZUB (AZUB Bike)

Osm cyklistů se dnem i nocí bude střídat na lehokole. Za zhruba 10 dnů plánují překonat 6 000 km z nejsevernějšího bodu Evropy až do Gibraltaru. Hlavním cílem je otestování prototypu nového silničního lehokola od firmy AZUB.

České obce a města dostaly ocenění na konferenci VeloCity 2007

Zleva. Dana Bártová (KÚ Jihočeského kraje), Radka Plíšková (auditorka CDV), Manfred Neun (prezident ECF) (CDV)

Již tři roky má Česká republika přijatu Národní strategii rozvoje cyklistické dopravy. Postupně roste počet měst, obcí a regionů, které vsadily na budování bezpečných cest pro cyklisty. Některé z nich byly oceněny na letošní konferenci VeloCity v Mnichově.

MTB Alpentour Austria aneb 27 etap ve stínu alpských štítů

Zájem o MTB je čím dál větší… (Daniel Polman)

Sám název trasy pro horská kola prozrazuje, že se celé bikové dobrodružství odehrává v nedalekých rakouských Alpách. V posledních letech se Alpentour stala nejdelší souvisle značenou mountainbikovou stezkou na světě. A není divu – tento gigant měří 1 730 kilometrů a lačné bikery nasytí i svým celkovým převýšením přes 46 000 metrů!

Cesta na sever 2007 – Rujána (2.)

Na Rujáně se nám líbilo (NaKole.cz)

Rujána nás přijala křikem racků a šuměním moře. Za tři dny jsme ji projeli od jihu k severu, potom naše cesta na sever směřuje na dánský ostrov Bornholm.

Letní cyklojízda Ostravou

Ostravská cyklojízda 21.6.2007 (Ostravšti kolaři)

První letní den ve čtvrtek 21.6. se před Novou radnicí v Ostravě sešli příznivci cyklistické dopravy. Přijeli cyklisté všech věkových kategorií na různých typech kol. Nejmladší účastníci přijeli se svými rodiči v přívěsném vozíku za kolo.

Cesta na sever 2007 – Rujána (1.)

Plavíme se na Rujánu (NaKole.cz)

Přítomnost moře je cítit čím dál tím víc. Blížíme se k německému ostrovu Rügen, na kterém se schyluje k další turistické sezóně. Podle reklamních prospektů má ostrov co nabídnout i výletníkům na kolech.

« Předchozí 1 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 85 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

O čem se mluví:

Cestování na kole Karel znovu na cestě před 7 minutami
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. včera v 23:39
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 21:06
Lehokola Pláště na tříkolku včera v 20:53
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 včera v 20:12
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 12:57
Cestování na kole Jarní víkend v Budapešti 2024/4 včera v 11:16
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

182 cyklistů (6 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024