reklama

Pražští památkáři: Cyklisty do centra nechceme

Náplavka na Rašínově nábřeží (Václav Vrtal)

Proč není dodnes v centru Prahy ani metr použitelné severozápadní cyklostezky podle břehu Vltavy? Proč se do hlavní budovy městské knihovny v Praze nedá jet na kole?

Australská legenda zavítala do Čech

Ian Sims (Azub Bike)

Po světě chodí mnoho snílků, kteří přemýšlí, jak „spasit“ svět. Bohužel, jen málokterý z nich se dostane dále než právě k oněm myšlenkám. Pak jsou ale jiní, kteří nakonec přetvoří své sny v realitu a aktivně tak začnou měnit svět k lepšímu. Do druhé skupiny patří i Ian Sims.

Případ zájezd

 ()

Jednou večer jsem si vlezla do postele s knížkou. Osud většiny příběhů je stejný – dvě, maximálně tři stránky, než ztratím vědomí a dočista zapomenu, co jsem to vlastně četla. Tahle kniha byla jiná, nepustila mě až do rána, až do doby než vyšlo slunce a poslední kapitola byla dočtená. A přitom je Případ zájezd od Jana Jíchy vyprávění o jednom úplně obyčejném cyklozájezdu do Holandska.

Mateřská na kole – cyklistický luxus

 (Soňa Bartoňová)

Tak jsem se opět ocitla na nějakou dobu doma v rodičovské roli. Zatímco všichni kolem mne řeší ucpanou dálnici na Prahu, neprůjezdné Brno a nedostatek času související s povinnostmi v zaměstnání, já si už rok a půl užívám denodenní vyjížďky na kole v liduprázdné přírodě okolo Brna.

Projekt Cyklisté vítáni úspěšně pokračuje

Václav Pták popisuje své zkušenosti certifikátora (Jitka Vrtalová)

V systému Cyklisté vítáni je zapojeno už téměř 900 zařízení v celé České republice. Systém certifikace provozuje Nadace Partnerství s podporou EU.

„Mobile Service Point“ – Žlutý anděl pro cyklisty

Čestmír Vala na stánku Cyklo Klub Kučera Znojmo (NaKole.cz)

Cyklo Klub Kučera Znojmo jako zájmové sdružení provozuje od roku 2003 projekt „Místa technické a první pomoci“ v oblasti Národního parku Podyjí a na přilehlých cyklotrasách.

Obyvatelé Prahy 5 chtějí jezdit na kole

Reakce starosty MČ Praha 5 na podněty občanů, aby řešení lávky přes ulici K Barrandovu počítalo také s cyklisty. (Václav Vrtal)

Přes 400 občanů podepsalo petici, která požaduje od radnice Prahy 5 větší podporu cyklistické dopravy. Starosta Prahy 5 Milan Jančík se však k tomuto požadavku staví nepříliš vstřícně.

Jak jsme se projeli po cyklostezkách v Plzni

 ()

Zástupci sdružení Cyklisté Liberecka byli pozváni na exkurzi po plzeňských cyklostezkách. „Kdy se takhle projedeme v Liberci?“ ptá se předseda sdružení Jiří Rutkovský.

Zamykání Templářské cyklostezky

Ze zamykání Templářské cyklostezky (město Oslavany)

Ve sváteční den sv. Václava byla společnou vyjížďkou uzavřena cyklistická sezona na Templářské cyklostezce.

Brněnská cyklojízda ke Dni bez aut, a co dál?

Z brněnského Dne bez aut 2006 (Bicybo)

230 bicyklistů, monocyklistů, lehokolistů, bruslařů, koloběžek, vozíčků a všech ostatních vehiklů, která pohání člověk, vyrazilo do ulic Brna na jedenáctou cyklojízdu ke Dni bez aut.

« Předchozí 1 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 85 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

O čem se mluví:

Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy dnes v 19:21
NEcyklo Ukrajina 43 dnes v 18:21
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 dnes v 16:39
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. dnes v 16:29
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část dnes v 12:16
Cestování na kole Lago do Garda na koloběžce - poradí někdo? dnes v 09:55
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

404 cyklistů (21 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024