reklama

Cesta na sever 2007

Plánujeme cestu okolo Berlína (NaKole.cz)

Také v letošním roce sbalila větší část redakce NaKole.cz to nejnutnější a vydala se na letní putování. Letos se nám do cyklistických brašen vešel i notebook, abychom mohli o sobě dávat vědět také během cesty.

Brdy – Hřebeny a okolí

Královská stolice, dřevěný altán uprostřed bývalé knížecí obory (NaKole.cz)

Hledáte v okolí Prahy klidné místo, kam se na kole vydat na jednodenní výlet? Zkuste brdské Hřebeny. Zasahují až na hranice Prahy a v jejich lesích najdete kromě bikerských tras i příjemné asfaltové cesty vhodné pro celou rodinu.

Sraz Nakoláků v Kralovicích

Skupinová fotka (Nakoláci)

Již poněkolikáté se sešli příznivci cyklistiky, kteří se „potkávají“ na webových stránkách www.nakole.cz. Tentokrát se sraz konal 4.5. – 8.5. 2007 v Kralovicích, městečku ležícím severně od Plzně.

NaKolácká štafeta 2007 startuje

Štafetový kolík – NaKolík (NaKole.cz)

A je tady dlouho očekávaný den, kdy se NaKolík vydává na cestu po České republice. Jeho pouť ale začala dávno předtím.

Jak se jezdí v Nizozemsku

 (Jakub Kašpar)

Vyrazili jsme na pár dní do říše královny Beatrix, podívat se hlavně, jak Holanďané slaví svůj den královny. Okamžitě, když v Holandsku kdekoli vystoupíte z vlaku, autobusu nebo vyjdete z letiště Schiphol, první, co vás praští do očí jsou kola. Jsou všude a je jich tolik, že pro ně často doslova není „kam šlápnout“.

Kolem světa na kole

Hervéovi na cestě kolem světa (Cykloknihy)

1. dubna 1980 vyjeli dva mladí Francouzi na kolech na cestu kolem světa, která, jak si mysleli, měla trvat asi tři roky. Dobrodružství se ve skutečnosti protáhlo na čtrnáct let. Za tu dobu ujeli více než 150 000 kilometrů a projeli 66 zemí pěti kontinentů.

Zastupitelé Prahy 5 a projektanti se společně projeli na kole

Trasa exkurze vedla přes centrální Smíchov po páteřní cyklotrase A1 (NaKole.cz)

Na Praze 5 lze najít bezpečné trasy pro jízdu na kole – takový byl závěr středeční exkurze „Po cyklostezkách a cyklotrasách Prahy 5“. Pro vytvoření dalších jsou nutné určité úpravy.

Česká města ožila cyklojízdami

Pražská cyklojízda (Lubomír Kotek)

V uplynulém týdnu ulice našich měst zaplavili cyklisté. Na společných cyklojízdách v Praze, Brně, Ostravě a Plzni si znovu připomněli neuspokojivé podmínky pro cyklistickou dopravu.

Optimální cyklistický stojan

Zwiesel - Německo (Zwiesel - Německo)

Smyslem tohoto článku je upozornit na nedostatky cyklistických stojanů používaných v Praze (i jinde v Česku) a vysvětlit požadavky na stojan používaný ve městě. Součástí jsou příklady vhodných cyklistických stojanů ze západoevropských měst, kde je již jízdní kolo považováno za plnohodnotný dopravní prostředek.

Na kolech Galaxy na ROUTE 66

František Šesták jako host na závodech Galaxy série MTB (cyklosvec.cz)

Historická transamerická silnice „Matka cest“ - ROUTE 66 se stala velkou výzvou pro Františka Šestáka - cestovatele, spisovatele a člena cyklistického oddílu Galaxy Cyklo Švec. Route 66 je výzvou z několika důvodů.

« Předchozí 1 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 85 Další »
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 01:37
NEcyklo Ukrajina 44 dnes v 00:14
Technické rady Springer vidlice na fatbika včera v 22:17
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 21:30
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 19:03
Technické rady Nový gravel včera v 14:23
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 12:24
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

397 cyklistů (6 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024