reklama

Cyklistické stojany v Praze

Kvůli absenci stojanů si Pražané obvykle zamykají kola k zábradlí… (NaKole.cz)

Cyklistická infrastruktura neznamená jenom budování stezek. Každá cesta začíná a končí uložením kola na bezpečném místě. Cyklisté v Praze dnes narážejí na nedostatek vhodných stojanů pro kola, a to hlavně v centru města. Díky iniciativě pražského magistrátu by se situace měla v následujícím roce změnit.

Co znamená Schengen pro cykloturisty?

Hraniční přechody budou od 21.12.2007 v ČR minulostí (NaKole.cz)

Česká republika se koncem roku 2007 stane součástí Schengenského prostoru. Bez hraničních kontrol se bude cestovat do dalších devíti zemí EU včetně Česka. Co tato skutečnost znamená pro cykloturisty, kteří by si chtěli vyrazit na výlet do příhraničí?

Odkud získáváš bílkoviny?

 ()

Lehokola tvoří přibližně 0,5% z celkového prodeje kol v USA. Když nad tím tak uvažuji, je to poměrně malé číslo. Znamená to totiž, že z každých 200 kol, které potkáš na cestě, bude jen jedno lehokolo, máš-li ovšem štěstí.

Po střeše nahoru, po střeše dolů (2.)

Na expedici Friendship Highway 2007 (David Koribský)

V táboře pod Everestem strávili členové expedice tři dny. Byli tam vlastně jediní hosté. Sezona totiž měla začít až za tři týdny. Rádi by se potkali s dalšími expedicemi, třeba proto, aby se s jejich pomocí dostali lépe k internetu a mohli dát o sobě vědět, ale místo toho prožívali spíše ticho pod velehorami.

Cyklistika v Lucembursku

Speciální cyklotunel (vasek)

Cyklistika má v Lucembursku velikou tradici. I když má dnes Velkovévodství Luxembourg pouhých cca 450 tisíc obyvatel, opírá se o širokou cyklistickou základnu. Vždyť odtud pochází například tři celkoví vítězové Tour de France! Francois Faber (v roce 1909), Nicolas Frantz (ročníky TdF 1927 a 1928) a Charly Gaul (1958).

Cyklisté a alkohol? Risk se vyplácí!

 (NaKole.cz)

Proč se do hospody na pivo jezdí na kole? Přece proto, protože se nesmí autem.

Pobřežní ulice – naděje pro pražské cyklisty

Cyklistický pruh v Pobřežní ulici (NaKole.cz)

Město Praha nepatří k městům, která by byla vstřícná k cyklistům. Počet lidí na kole v pražských ulicích přesto roste. Cyklodopravě se tu věnuje několik občanských sdružení a přístup magistrátních úředníků se postupně mění. Příkladem dobrého řešení je nově zprovozněný úsek Pobřežní ulice v Praze 8.

Londýn na kole: Svoboda města

 (Diana Maroufová)

„Většina lidí nikdy neobjede svět na kole, nebude ze sedla poznávat exotické lidi a nudit je svými řečmi o finesách čištění převodových táců,“ napsal Ken Worpole v lednu před patnácti lety pro britský časopis New Cyclist.

Kulička aneb cyklistovy radosti v zimě

 ()

Když je špatné počasí, tak může cyklista na kole něco opravovat, seřizovat, rozebírat a hlavně se v něm šťourat, což cyklistovu manželku vytáčí. Když třeba cyklista rozebírá stůl na ping-pong, tak si toho jeho manželka vůbec nevšimne. Když se ale začne cyklista šťourat v kole, tak to si toho jeho manželka všimne hned.

Svatební cesta na ležatém kole

Ranní odjezd (Jirka Ptáček)

Po třech letech si přítelkyně dala říct a nechala mě, abych jí koupil Azuba. Už na druhé vyjížďce ujela 100 km, což byl zhruba trojnásobek jejího dojezdu na klasickém kole. A když zjistila, že tělo na lehokole tolik nebolí jako na „klasice“, souhlasila se svatební cestou na kolech.

« Předchozí 1 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 85 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

O čem se mluví:

Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 před 3 minutami
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy dnes v 14:44
Rada při výběru kola Jaké by jste doporučili? dnes v 14:33
NEcyklo Ukrajina 43 dnes v 14:20
Cestování na kole Lago do Garda na koloběžce - poradí někdo? dnes v 13:11
Ostatní – cyklo Stav našich vodníků - 3. dnes v 10:56
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

338 cyklistů (12 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024