reklama

Cyklistická jízda Drážďany – Praha – Vídeň

Přijetí na radnici v Roudnici nad Labem (NaKole.cz)

Řetězec oficiálních proslovů a formalit nebo oslava radosti z pohybu? Obojí jsem zažila na cestě s pelotonem Nadace Partnerství, který vezl svoje poselství z Drážďan přes Prahu do Vídně.

Lance Armstrong: Musíme podporovat městskou cyklistiku

 (Austin American Statesmen)

„Nejde o to, kolik kol prodáme.“ To říká šampion Tour de France Lance Armstrong, který plánuje otevřít cykloobchod, centrum pro městské cyklisty, tréninkové prostory a kavárnu v budově z padesátých let na severovýchodním rohu ulice Nueces a Čtvrté ulice v Austinu.

Na SPEZI se děly věci

„…a tohle si taky nenechte ujít,“ říká nám Eva Navrátilová při setkání na Spezi 2008 (NaKole.cz)

SPEZI není zcela běžný cyklistický veletrh. Je to veletrh speciálních kol. Ovšem co je speciální na tomto veletrhu, je ta spousta neobvyklých kol, na kterých přijeli samotní návštěvníci veletrhu, a které mnohdy jen tak ledabyle zamkli k plotu.

S kolem do letadla

 (NaKole)

Blíží se odbdobí, kdy řada lidí vyrazí na vytouženou dovolenou. Ne každý má tolik času, aby na kolo nasedl hned u svého domova. Pokud se rozhodnete cestovat letadlem, může vám pomoci následující článek

V Česku vznikl první singltrek

 (ČeMBA)

V Jablonci postavili dobrovolníci sdružení ČEMBA 160 metrů dlouhý singltrek. Tato cesta bude sloužit jako ukázka pro seminář o cyklistice v lesích.

Průvodce po Panevropské trase (2.) - Plzeň-Rokycany

Panevropsá cyklotrasa, Paneuropa-Radweg, piste cyclabe paneuropeénne ()

Naše cesta po Panevropské trase začíná v na okraji Plzně v Červeném hrádku. Do Rokycan nás čeká nejenom koupání v zatopeném lomu, ale i několik krásných přírodních úseků.

Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

 (NaKole.cz)

V českých podmínkách se smíšených provozů bojíme jako čert kříže. Hranice pěších zón lemují cedule, které zakazují vjezd cyklistům, tzv. „chodníkových stezek“ je u nás také dost málo. Někdy to vypadá, že v očích úředníků je cyklista bezohledný dravec, který cestou smete všechno, co se hýbe.

Průvodce po Panevropské trase (1.)

Panevropsá cyklotrasa, Paneuropa-Radweg, piste cyclabe paneuropeénne ()

Otevření Panevropské trasy v polovině dubna znovu vyvolalo diskuze, jestli Česká republika má co nabídnout dálkovým cyklistům, kteří jsou zvyklí na německý nebo francouzský standard. Vyzkoušeli jsme to na vlastní kůži.

Do Schengenu a zpět

Jirka s Václavem těsně před startem. (NaKole.cz)

Část redakce NaKole.cz je znovu na cestách. Skupinka cyklistů dnes na pražském Barrandově nasedla na kola a vydala se směrem do Schengenu. I když kvůli vytrvalému dešti většina doprovázejících vzdala cestu ještě v Praze, dva kmenové členy týmu to od cesty neodradilo.

V našich myslích zůstáváme kočovníky

Rodina Hervéových na oslavě 18. narozenin Manon (Claude a Francoise Hervéovi)

V loňském roce měla velký úspěch knížka manželů Hervéových Kolem světa na kole. Jejich příběh o čtrnáctileté cestě, na které se narodila dcera Manon, zaujal tisíce čtenářů na celém světě. Nyní přinášíme rozhovor, ve kterém Claude hovoří o zkušenostech z cesty, o životě rodiny v současnosti i o plánech do budoucna.

« Předchozí 1 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 85 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

O čem se mluví:

Trénink a zdraví Co vás zaujalo 278 včera v 20:40
Lehokola Trhající se schwaldemaraton včera v 20:33
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 včera v 20:33
Lehokola Pláště na tříkolku včera v 20:29
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 19:51
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

246 cyklistů (3 přihlášení)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024