reklama

Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

V českých podmínkách se smíšených provozů bojíme jako čert kříže. Hranice pěších zón lemují cedule, které zakazují vjezd cyklistům, tzv. „chodníkových stezek“ je u nás také dost málo. Někdy to vypadá, že v očích úředníků je cyklista bezohledný dravec, který cestou smete všechno, co se hýbe.

Datum: 05.05.2008
Autor: Redakce
  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

         

    JÁ!!!
    JÁ MÁM PRÁVO!!!
    Jakákoli pravidla jsou omezováním mé osobní svobody!!!
    Měšťáci seřvou (a pokutují) cyklistu na chodníku, avšak tolerují chodce, pejskaře, matku s kočárkem na cyklostezce. "Proč je tam odtud nevyženete?" "Proč? Oni mají PRÁVO ..."
    Toleranci je třeba se učit, stejně jako dopravní předpisy.
    Není-li vůle k toleranci, měla by nastoupit spravedlnost. SLEPÁ. Pro každého stejná, ať je to kdo je to. To ovšem ve státě, ve kterém je uzákoněna nerovnost občanů před zákonem hned tak nepůjde ...

    [ Zpět ]
    Datum: 05.05.2008
    Autor: AV
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      Mezi námi, cyklista na chodníku nemá co pohledávat. Stejně tak nemají pěší a podobně co pohledávat na cyklostezce.

      [ Zpět ]
      Datum: 05.05.2008
      Autor: Aviatik
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        :o( v týhle republice....

        [ Zpět ]
        Datum: 05.05.2008
        Autor: Jurimír
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

               

          Právě. Léta tvrdím, že správná úprava by byla taková, kdy cyklista může jet po chodníku, ale nesmí ohrozit chodce. Snížit riziko by šlo i jinak (omezená rychlost apod.), ale absolutní zákaz chodníků mi přijde hloupý, nerealistický a ve městech nevhodný.

          [ Zpět ]
          Datum: 05.05.2008
          Autor: Neregistrovaný uživatel (k.vl - dnes neregistrovaný)
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                 

            Správná úprava je taková, když cyklista a chodec jsou od sebe odděleni.

            To, co paní Vrtalová v článku vydává za společný chodník pro cyklisty i pro chodce (Drážďany, Stockholm), jsou ve skutečnosti oddělené pruhy pro chodce a pro cyklisty. Tato úprava je možná tam, kde jsou lidé disciplinovaní, k sobě slušní, ohleduplní a tolerantní.

            Jenomže u nás je společná značka — a dohodněte se... Což je nesmysl vyplývající především z odlišné rychlosti chodců a cyklistů a odlišné možnosti reagovat.

            Chodec, běžec, pejskař, žena či muž nebo dítě s kočárkem, ti všichni jsou schopni na chodníku koexistovat. Do jisté míry bezproblémově. Stačí ale, aby se na chodníku objevil běžec, který má podstatně vyšší rychlost. Důchodci jsou vyděšeni a psi začínají vyvádět. Přidá-li se k tomu zábor celé šířky chodníku chodci, běžec se jim musí vyhnout, jsou-li netolerantní a nepustí ho. Podobné problémy nastávají s psíčkaři: to je vůbec odrůda se zvláštní mentalitou. :(((

            Cyklista má (až) podstatně vyšší rychlost a mnohem nižší manévrovací schopnost, která klesá s rostoucí rychlostí. Často není schopen dostatečně rychle reagovat na nepředvídatelné pohyby chodců, tím méně bruslařů na kolečkových bruslích. O volně či na neviditelné šňůrce, která se napne těsně před cyklistou, pobíhajících čoklech nemluvě.

            Chodci v našich končinách jsou značně nedisciplinovaní a ve velké míře také netolerantní (jakož ale i cyklisté a automobilisté).

            Z bezpečnostních důvodů je nutno, aby provoz chodců a cyklistů byl od sebe oddělen vedením přinejmenším ve zvláštních pruzích. Rozhodně ale ne tak, jak lze vidět např. v Praze při jízdě podél michelské plynárny ke Kauflandu. Těch pár chodců, co tam za den projdou, má 3/4 chodníku. O 1/4 se cyklisté dělí s různými sloupy a děrami v chodníku.

            — Při vhodné příležitosti zvěčním a dodám sem odkaz na fotografii.

            [ Zpět ]
            Datum: 08.05.2008
            Autor: Bin-Laďin
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              Oddělění bych bral jen v extrémně vytížených místech, jinde jsem za společné cesty a výuku vzájemné tolerance :o))) To píšu i přes to, že jsem dneska absolvoval 2x20km po labské stezce s neskutečným množstvím cyklistů, bruslařek,kočárků i pěších. Vyzkoušel jsem nový zvonek (bezvadný), vždy trochu přibrzdil a párkrát skoro zastavil. No a co? Nic, pohoda :o)))

              [ Zpět ]
              Datum: 08.05.2008
              Autor: PepikW
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                Kdysi jsem se ženil s dobrým úmyslem a v přesvědčení, že je to jedenkrát, po první a naposledy na celý život. Moje žena ale byla jiného názoru.

                Když se chceš dohodnout s jinými, nikdo Ti v tom nebrání. Jde ale o to, že k dohodě jsou potřební minimálně dva a oba musí mít zájem na tomtéž — to je velice důležité. Stačí jediný netolerantní, škodolibý nebo sobec a je po dohodě.

                Pořád se vyskytují lidé, kteří se snaží jiné přesvědčit, že je nutno nebo vhodné se s kýmsi dohodnout. Proč? Já chci nerušeně jet a ne se s někým domlouvat.

                Položme si otázku, jaký je nebo má být smysl cyklostezek a tím dostaneme odpověď, jak má taková cyklostezka vypadat.

                Je několik modelů cyklostezek.

                Jeden, ten nejhorší, je vyhnání cyklistů ze silnic za každou cenu, aby nezavazeli autům. Já jej nazývám německým, který ale ani tak není uplatňován v celém Německu. Přejali jej Poláci a my. Výsledkem je ne samostatná cyklostezka výhradně pro cyklisty, ale cyklochodník. Cyklista už se nehádá s motoristou (automobilistou), ale vznikají konflikty mezi cyklisty a ostatními použivateli cyklochodníku.

                Jiným modelem, který razil svého času Klub českých turistů, je „kochací cyklostezka”. V podstatě nejde o nic jiného než o cyklochodník v přírodě.

                Dalším předpokladem, tentokrát radních mimo obraz, kteří se chlubí svými procyklistickými aktivitami, je „volnočasová cyklostezka”. Cyklista u domu sedne na kolo, jede na cyklostezku a potom se patřičně relaxován a s bohatými zážitky vrátí domů. Fuj, — a bez dalšího komentáře.

                Já preferuji rakouský model oddělení jednotlivých druhů dopravy navzájem tak, aby pro každého účastníka byl jeho způsob dopravy co nejbezpečnější. Tzn., že automobilisté a motocyklisté jezdí po silnicích, cyklisté po cyklostezkách a chodci chodí po chodníku. Tam podle mne patří také jezdci na kolečkových bruslích (psát „hezky česky” inlajnisté se mně příčí).

                Tento model má tři varianty, přičemž všechny se v Rakousku vyskytují.

                První je oddělení cyklistů od motoristů vodorovným značením na silnici. Předpokladem je ale zmizení kanálových vpustí na silnici, jak je běžné u nás. Divím se, že příslušní odborníci, kteří se v Unii učí všecko možné, se ještě nenaučili, jak má vypadat silnice a jak kanálové vpusti.
                Tato varianta je levná a umožňuje bezproblémovou jízdy cyklistů v protisměru na jednosměrných silnicích. Podvariantou je jízda cyklistů spolu s motoristy na silnicích s malým provozem, kde stačí jen dopravní značka upozorňující na cyklisty.

                Bezpečnější variantou je rozdělení chodníku vodorovným barevným značením na samostatnou část pro chodce a jinou pro cyklisty. Toto ale předpokládá jistou ukázněnost u cyklistů i u chodců. V Rakousku je samozřejmá, u nás opačně. V Rakousku jsem také neviděl na chodnících tolik psů (především neuvázaných na vodítku a bez náhubku), jako u nás.
                Tady je možná i viditelná úprava například tím, že cyklisté mají svou část vyasfaltovanou nebo v případě (především) zámkové dlažby provedením v odlišné barvě dlažby (např. část pro cyklisty je červená, pro chodce šedá) — k vidění např. v Berlíně.

                Mezistupněm mezi druhou a třetí podobou je sice relativně společný chodník, ale se stavebně oddělenými pruhy pro cyklisty a pro chodce (např. jakýsi úzký obrubník mezi nimi), případně doplněný barevným odlišením (zmíněno výše).

                Třetí a nejnákladnější je úplné oddělení cyklistů, chodců a motoristů. To lze vidět např. cestou z Brucku do Štýrského Hradce, kde jsou souběžně, přesto odděleně: dálnice, silnice, cyklostezka a chodník. Krom toho ještě existuje zvláštní silnička pro zemědělské stroje.

                Svého času došlo ke stanovení pravidel v silniční dopravě. Třeba už jen to nejzákladnější, že si nemůže každý jezdit, jak se mu zlíbí, ale pěkně organizovaně v jednom směru (někde vpravo, jinde vlevo). Bylo určeno, že není-li dopravní značkou přikázáno jinak, platí přednost vozidle přijíždějících na křižovatku zprava, jakož i to, že při odbočování vlevo musím dát přednost protijedoucím vozidlům. Časem k těmto nejzákladnějším pravidlům přibývala další. Jejich cílem je především dosažení co nejbezpečnějšího a nejplynulejšího provozu.

                Kdysi si někdo chytrý uvědomil, že existuje kategorie řidičů, kteří se potřebují dostat co nejrychleji, přitom bezpečně, na delší vzdálenosti a vymyslel dálnice coby zvláštní silnice jen pro ně. Z tohoto důvodu byla na dálnicích především stanovena nejnižší povolená rychlost, byl zřízen pruh pro pomalá vozidla a odstavný pruh pro porouchaná vozidla a nařízeno, že v případě poruchy musí vozidlo opustit dálnici na nejbližším výjezdu. Na dálnici také nemají co pohledávat nemotorová vozidla, nejsou na ní ani žádné přechody pro chodce, ani klasické křižovatky. Pochybuji, že by si někdo dovedl představit dálnici zhotovenou ze zámkové dlažby nebo ze žulových kostek, tím méně v podobě „kočičích hlav”. Nic z vyjmenovaného totiž nesplňuje přinejmenším podmínky pro bezpečnost.

                Bylo tedy nařízeními přesně vymezeno, jak musí vypadat dálnice, co musí splňovat, byla přesně stanovena pravidla pro jejich používání.

                Něco podobného je nutno udělat i pro bezpečné cyklostezky. Jedni cyklisté se potřebují dostat od domu do obchodu či na blízké místo a zpět. Jiní za rekreací a je jim jedno, kudy jedou, další dávají přednost jízdě v přírodě. Jsou ale i tací, kteří se potřebují dostat na velké vzdálenosti a za každého počasí. Po takových nelze požadovat, aby za deště kličkovali mezi chodci s deštníky nad hlavami, kteří nevidí ani před sebe, natož pak berou ohledy na cyklistu, nelze je ani vyhnat na rozblácenou plní cestu pyšnící se značkou cyklostezky (k vidění např.na kraji Prahy).

                [ Zpět ]
                Datum: 11.05.2008
                Autor: Bin-Laďin
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                       

                  Jenže u nás u švejků uděláš voláním po oddělené dopravě a po daných pravidlech pro cyklostezku medvědí službu cyklistům: pro kolik radních to bude vítaná záminka, proč nebudovat cyklostezky ve městě! Přece taková, jaká by splňovala podmínky, se tam nevejde, takže nebude žádná :-(

                  [ Zpět ]
                  Datum: 12.05.2008
                  Autor: Neregistrovaný uživatel (k.vl - dnes neregistrovaný)
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                         

                    Nehledejme důvody, proč to nejde, ale začněme se starat o to, aby to bylo.

                    Jestliže někdo tvrdí, že něco nejde, pak v 99% případů jde o člověka, který to neumí a často navíc ani nechce.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 14.05.2008
                    Autor: Bin-Laďin
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                       

                  Se spoustou uvedených myšlenek souhlasím a hlavně technické specifikace jsou propracované. Nicméně přisadím si. Reguji nejen na tento příspěvek, ale někam to pověsit musím. :-)

                  Úplné oddělení, tedy kategorizace na automobily, cyklisty, chodce, bruslaře je pěkný ideál, ale musíme se v reálu smířit s tím, že to tak dokonalé nikdy nebude. Jednak jste už leckdo naznačili, že je rozdíl i mezi cyklistou začátečníkem a polykačem kilometrů nemluvě o dalších účastnících provozu, takže těch "neslučitelných" kategorií se nakonec nedopočítáme, pokud budeme jen hledat rozdíly.

                  Jednak jsou omezení finanční, prostorová a jiná, střet s protichůdnými zajmy dalších lidí a skupin o nepružnosti obecní samospávy nemluvě a leckde budeme rádi za jednu kombinovanou stezku.

                  Řešením je samozřejmě rozšíření přetížených kapacit, aby se to trochu rozprostřelo. To se ale přes všechny výhrady za poslední roky výrazně hýbe. Pamatuju doby, kdy jsem si veškeré informace a trasy pracně hledal sám a opravdových stezek nebyl ani metr.

                  Podstatně by taky pomohlo trochu změnit své představy, návyky a nelpět na neúnostných stereotypech. Pokud jsem před lety podél Vltavy projel zhruba v trase nynější stezky od Závisti do Modřan a jediný problém představovalo, že jsem jednou málem skončil v laguně a jednou v nějakém brownfieldu, tak dnes nečekám, že bych podobný zážitek o víkendu mohl opakovat. Dnes je to korzo. Ale sportovní výkony se dají honit jinde, v tom problém nevidím. Takže ty zarputilé "sportovce", co se tam za slunečného víkendu pojedou exhibovat moc nemusím.

                  O víkendu to taky není použitelné jako dopravní tepna, to už je horší věc, protože objíždět se samozřejmě dá všechno, ale je to vždycky komplikované a musí to člověk předvídat nebo znát.

                  Taky bych viděl řešení v časovém rozložení zátěže a převedení aktivit na jiný typ. Když jsem chtěl jezdit intenzivně, jezdil jsem denně do práce a bylo to v pohodě. Ráno bylo na Podolském nábřeží minimálně chodců a v podstatě žádní korzující a lelkující, žádní bruslaři a cyklisti vesměs užitkoví rychlíci ne rekreační. Z rychlosti nebylo třeba slevovat a člověk jel, co ušlapal. Už jsem dlouho nejel, ale divil bych se, kdyby se to pronikavě změnilo. Že jsem toho nechal, to souvisí s jiným problémem, který ale sem přímo nepatří.

                  Víkendovou a volnočasovou sportovně orientovanou cyklistiku v současném pojetí obecně považuju spíš za problématickou než za přínos. Je příliš koncentovaná místně i časově a tudíž vyžaduje neúměrné špičkové kapacity, které zůstanou po zbytek času nevyužité.

                  Má ale jistě výhodu v tom, že lze budovat takto zaměřené areály na volných plochách nebo koridorech, kde je malá nebo žádná konkurence jiného využití. Což je snadné a levnejší. Taky je to komerčně snadněji využitelné a co bychom si nalhávali, co je pro obec příjemnější, než zbavit se starostí, svěřit provoz externím subjektům a shrábnout politické body.

                  Je tedy třeba ukázat, že převedení cyklistiky na dopravní účel může odlehčit stejně, ne-li lépe. Možná je pro to vhodná doba, protože spousta lidí kola má. Jak vidíme, je jich dost na dopravní zácpu. Na jednu stranu je potřeba je přesvědčit a umožnit jim bezproblémové denní dopravní využití. Na druhou stranu je potřeba protlačovat infrastrukturu a další podmínky obecními a státními orgány. Neznám argumenty, které pomohly prosadit užitkovou cyklistiku v citovaných západních metropolích, ale jistě nějaké pádné být musejí, přece to tam nespadlo "zadarmo" a bezdůvodně z nebe. To by mne teď nejvíc zajímalo. Víte to někdo? Je o tom někde zmínka, článek nebo diskuse?

                  Vzhledem k časovému rozložení účelu může "dopravní" cyklostezka docela dobře posloužit i rekreačně, zatímco u primárně rekreační je dopravní využití obvykle nepodstatné. Takže bych se smířil s kombinovaným dopravně sportovním využitím, které vidím jako snáze prosaditelné. Oddělení pruhů pro cyklisty a chodce považuji za praktické, spolu se zvýšením provozu a zvláště v době nezažitých pravidel a nezažité dobrovolné vzájemné ohleduplnosti za téměř nutné. Jestli se někdy dočkáme nějakých ústupků cyklistice na úkor aut, to by mne taky zajímalo, ale vsadit si na to netroufnu.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 05.09.2008
                  Autor: Neregistrovaný uživatel (MartinP)
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              Vzpominam kdy jednou v nemecku, neznali veci jsme na temer prazdne cyklostezce sli vedle sebe a jeden z nas sel kousek v pruhu vyhrazenem pro cyklisty. Jela babka na kole....mela tam hafo mista ale pral bych vam slyset to zvoneni a ten komentar.
              Z toho co je provedeno u nas mi neni jasne, jaky je rozdil mezi chodnikem a cyklostezkou? uz dle nazvu bych ocekaval ze je to stezka pro cyklisty....a ne chodnik kam ke vsemu zmatku jeste pustime cyklisty.
              Z vlastni zkusenosti muzu rict ze jizda po CYKLOSTEZCE je pro me utrpenim a vyhybam se ji jako cert krizi.
              Z puvodniho zameru aby se cyklista alespon nekde citil bezpecne je misto ktere je pro cyklistu nej nebezpecnejsim.
              Proto alespon ten stupidni chodnik v ceskem pojeti nanazyvejme CYKLOSTEZKOU.

              [ Zpět ]
              Datum: 11.05.2008
              Autor: Neregistrovaný uživatel (Hyter ([email protected]))
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                Babka měla pravdu. Stejně tak, jako tamní policajti, kteří mě, jedoucího na kole natěžko, stále vyháněli ze silnice na cyklostezku, ze které já jsem vyjel urychleně zpátky na silnici, protože je ze zámkové dlažby, po které jízda na kole na dlouhých vzdálenostech je utrpením. Stejně tak byli v právu rakouští automobilisté, zuřivě na mě troubící a ukazující mně, že mám zmizet ze silnice na cyklostezku, ze které jsem vjel na silnici, protože jsem neměl čas a viděl jsem, že cyklostezka se odklání od silnice. Ve skutečnosti byla jízda po cyklostezce pohodlnější (jak jsem později zjistil), protože byla sice o něco málo delší, zato po úplné rovině, kdežto silnice šla do kopce a poté klesala.

                K poslednímu: šak taky mluvím a píšu o cyklochodníku a stejně tak se mu vyhýbám, jak čert kříži. V našich končinách je pro pro cyklistu bezpečnější jet po odstavném pruhu dálnice než po cyklochodníku.

                [ Zpět ]
                Datum: 11.05.2008
                Autor: Bin-Laďin
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                       

                  Vztah chodec-cyklista v reálu:V poledne jsem se vracel z projížďky a musel jsem vjet(no nemusel)na chodník(asi 4m),poněvadž auta stála v pořádné šňůře blízko obrubníku.Na chodníku mezi domem a zábradlím-šířka asi 1metr-stála opřená o zeď neskutečně šeredná mamutka,které z hrudníku visely dva neuvěřitelné rance,které do poloviny zabíraly prostor.Hned na mne začala ječet(hlas jak když sypeš koks do sklepa):"tohle je chodnííík",já na to "chodník je od slova choditi a ne od slova váleti se" a ona "chceš přes držku?"

                  [ Zpět ]
                  Datum: 30.05.2008
                  Autor: jinec
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                         

                    a chtěls? :o)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 30.05.2008
                    Autor: Jurimír
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                           

                      V ten moment jsem na nic nemyslel.I kdyby mně jednu natancovala,vůbec bych to asi nevnímal.Ta by dostala Oskara za civilní vystupování v hororu.Nevím,zda se nebudu v noci promočenej a pomočenej budit.Nechcete někdo strašit děti?Takový zjev se dá určitě vypátrat-musí bydlet někde selektovaná od civilizace.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 30.05.2008
                      Autor: jinec
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

         

    V článku je fotografie,na které je dopravní značka "Cyklisto,sesedni z kola".Jak si ji vysvětlujete?Na cyklostezce za Židlochovicemi je tatáž a já ji nikdy nerespektoval,ale když jsem uviděl chodce v úzké pasaži,sesedl jsem.Jednou jsem uviděl,jak na dodržování dohlíží městská policie.Přijel jsem k značce,sesednul z kola,ihned nasednul a dojel k strážníkům.Samozřejmě že poldíci jásali,jak mají hříšníka jako na podnose.Dodnes není tento spor vyřešen,ale jsem přesvědčen,že jsem se zachoval správně.Dodržel jsem to,k čemu mne značka vybízela.(jistěže vím,jak to bylo míněno,ale s těmi "vždymámpravdu" je dost zábava).Jak si tuto značku vysvětlujete,vy?

    [ Zpět ]
    Datum: 05.05.2008
    Autor: jinec
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      To je podobný případ jako když značku "Průjezd zakázán" řešíš sesednutím s kola, uděláním pár kroků a opětovným nasednutím. Obdobně lze řešit i Zákaz vjezdu. :) Patrně by ten text měl být správněji "Cyklisto, veď kolo".
      Hlavně v místech, která jsou na fotografiích by neměl být vůbec, místa je tam dost.
      V článku zmiňovaných Drážďanech jsem se s tímto příkazem setkal jen jednou, to když chodník i cyklostezka společně zamířily pod lešení.

      [ Zpět ]
      Datum: 05.05.2008
      Autor: petrp
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      Když jsem ještě jezdil autem a přijel ke křižovatce opatřené značkou "Dej přednost v jízdě", tak jsem počkal, až něco pojede, abych mu moh dát přednost.

      [ Zpět ]
      Datum: 05.05.2008
      Autor: abernathy
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        To je ženský přístup. I když je na hlavní, pro jistotu čeká, dokud není nikdo na blízku. Až se široko daleko nic nehýbe, pohne se jí řízené auto.

        [ Zpět ]
        Datum: 08.05.2008
        Autor: Bin-Laďin
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      to by mě zajímalo co by řekli mi, když na kole ležím :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 05.05.2008
      Autor: Bidlo
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        Slehni! :-)))

        [ Zpět ]
        Datum: 06.05.2008
        Autor: Neregistrovaný uživatel (k.vl dnes neregistrovaný)
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        Lehokolo není kolo :) takže pro něj žádný dopravní značky neplatí.
        No ale vážně - já anarchista na kole na nějaký značky (Zákaz vjezdu všem vozidlům, Cyklisto sesedni .., chodník bez chodců atd .. prostě tyhle absurdní pravidla neuznávám a nedodržuju. Jediný pravidlo kerým se řídím - neohrozit jiné a neohrozit sebe. Když je to po chodníku bezpečnější než kličkovat přes kanály hustým provozem= volba je jasná chodník. Život je přednější před nějakými zbytečnými pravidly a značkami který si někdo někde vymyslel.

        [ Zpět ]
        Datum: 07.05.2008
        Autor: šmudla
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      Je tam „Konec sesednutí cyklisty s kola” nebo „Cyklisto, nasedni na kolo”?

      Těžko. Sesedls a tím´s splnil požadavek.

      [ Zpět ]
      Datum: 08.05.2008
      Autor: Bin-Laďin
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Značka Cyklisto sesedni z kola

           

      Mě přijde logické že cyklista který sesedne z kola zabere v zůženém profilu lávky či důvodu umístění této prapodivné značky dvakrát tolik místa v profilu než když zpomalí a obezřetně sníženou rychlostí dané místo projede.
      Asi se nikomu nechtělo vymýšlet novou značku obdobnou zákaz předjíždění(červené autíčko vedle černého), to by tam měl být asi červený cyklista předjíždějící zůženým profilem černého chodce, nebo dvě kola vedle sebe, nebo omezení rychlosti na 5km/h.

      [ Zpět ]
      Datum: 21.05.2008
      Autor: šmudla
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

         

    Cylostezky, chodniky. To je jeste v pohode. Staci mi lehce zvolnit, slusne zavolat ze jedu a podekovat.

    Ale nedavno jsem pojal bajecny pouzit jako zkratku prujezd projet starym mestem Prazskym ;-). Nezbylo nez potupne z kola sesednout a nechat se nest valicim se davem turistu.

    [ Zpět ]
    Datum: 05.05.2008
    Autor: lester
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

         

    Na jedné straně jsou bezohlední lidé mezi cyklisty kteří kličkují mezi chodci, na druhé straně jsou bezohlední lidé mezi chodci kteří jsou přesvědčení že oni můžou chodit kudy se jim zlíbí a nikdo jim nemá právo poroučet. A tohle všechno se snaží řídit od stolu úředníci přesvědčení že když nastane problém tak se vydá nařízení a vše je vyřešeno a přitom si neuvědomují že čím více zákazů a příkazů, tím spíše je budou lidé obcházet a jednat podle vlastního uvážení.
    Ano, v zahraničí to funguje, tady bohužel ne, tady jsme v Čechách. (zrovna včera jsem potkal stejně tak cyklistu jedoucího mezi chodci slalom i skupinu chodců roztaženou přes cyklostezku přestože druhá polovina komunikace byla určená právě chodcům)

    [ Zpět ]
    Datum: 05.05.2008
    Autor: Aviatik
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      Problém bude i v tom, že od cyklistů nechodí na úřady stížnosti, že cyklostezka je nepoužitelná pro kola, protože chodci nedodržují zákon a neumožňují průjezd cyklistů.

      Asi ti chce psát více stížností na úřady ....

      [ Zpět ]
      Datum: 05.05.2008
      Autor: kolombo
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        To musím někdy vyzkoušet! :-)

        [ Zpět ]
        Datum: 05.05.2008
        Autor: Aviatik
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      A co je tak hrozného na kličkování mezi chodci? Když je na té stezce chodců hodně, není lepší se jim kličkováním vyhýbat než je rovnou jízdou srážet? Jistě - lepší je, cyklisto, sesednout z kola, ale kvůli tomu na kole opravdu nejezdím.

      [ Zpět ]
      Datum: 05.05.2008
      Autor: Neregistrovaný uživatel (nepr. Hooky)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        Schválně si někdy stoupni a pozoruj chování chodců v dopravě. Kličkování mezi chodci prostě nemůže dopadnout dobře :-(
        Nečekané změny směru, nevnímání okolí, pes na dlouhém vodítku, několik volně pobíhajících dětí a chůze zásadně vedle sebe a prostředkem.
        V autě zase šílím z toho, jak chodci často chodí vedle prázdného chodníku po silnici, pro jistotu zády k autům ...

        [ Zpět ]
        Datum: 05.05.2008
        Autor: kolombo
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

               

          Holt nekdo umi pouzivat brzdy a nekdo hysterci.

          [ Zpět ]
          Datum: 05.05.2008
          Autor: wewerka
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                 

            Dobrá odpověď :-)
            Ale jak to vysvětluje, že chodec, který má povinnost použít chodník, jde vedle něj?
            Jezdíš každý den autem po městě nebo se tam motáš pěšky jak Tě napadne a spoléháš, že to ostatní nějak zvládnou?

            [ Zpět ]
            Datum: 05.05.2008
            Autor: kolombo
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              Když ti chodci ten chodník nepoužívají a místo toho se motají na silnici, tak je asi ten chodník mizerný, nebo je někde úplně jinde, než kudy chtějí jít.

              Mně často chůze po chodníku (rozuměj: přelézání na něm zaparkovaných aut), přeskakování psích výkalů a různé tunelovací a lanové přelézačky natolik otravují, že chodím silnicí. Proč je silnice pěkná, rovná, a chodník je špinavý co tři metry zatarasený, to nechápu.

              [ Zpět ]
              Datum: 08.05.2008
              Autor: Neregistrovaný uživatel (Hynek Hanke)
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                Také téměř denně vidím chodce jít po silnici místo po širokém a kvalitním chodníku. Po asfaltové silnici se také lépe jede s kočárkem než po dlážděném chodníku...

                [ Zpět ]
                Datum: 08.05.2008
                Autor: Bin-Laďin
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

               

          Já chraň bůh nijak neobhajuju chování chodců v dopravě, nečekané změny směru, nevnímání okolí, psy na dlouhém vodítku, několik volně pobíhajících dětí a chůzi zásadně vedle sebe a prostředkem. Naopak, to mi vadí a proto říkám že cyklistům pak nezbývá než v takové situaci kličkovat - čistě proto aby se nedisciplinovaným chodcům vyhli. Reagoval jsem na příspěvek, ze kterého jsem měl pocit že někdo vyčítá cyklistům právě kličkování mezi chodci - asi místo toho aby jeli rovně bez ohledu na chodce - tak tomu jsem se podivil. Tvůj příspěvek asi kritizuje naopak chování chodců - to ale jako cyklista při nejlepší vůli nemůžu ovlivnit.

          [ Zpět ]
          Datum: 05.05.2008
          Autor: Hooky
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                 

            Můžeš to ovlivnit. Já mám zvonek, a když takovým provozem jedu, tak prostě pořád zvoním a většina chodců se uhne. A když ne, tak zastavuju pět centimetrů od nich, aby si to uvědomili a prohlásím něco ve smyslu \"chodí se vpravo\".

            [ Zpět ]
            Datum: 06.05.2008
            Autor: Neregistrovaný uživatel (RadekNaKole)
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              Chodci nereagujou ani když jedu proti nim a ukazuju, že mají uhnout. Uskočí až 0,5m před kolem. Když je hezky, tak jedu v provozu po silnici. Je to 100x bezpečnější. Chodci nemají na cyklostezce co dělat.

              [ Zpět ]
              Datum: 11.05.2008
              Autor: Neregistrovaný uživatel (Worm-cv)
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

               

          Aha...tak uz chapu proc dnes jsem v obci objizdel babku tlacici invalidni vozik vpravo....vlevo byl chodnik a babka nechtela jit vedle chodniku :-) natoz na chodniku.
          Nekdy zustava rozum stat.
          Kousek od domu je cesta...na jedne strane chodnik....kde myslite ze chodi chodci? Spravne....po druhe strane,po ceste.Nekdy i s kocarkem. Je to stejne absurdni jako bych ja zacal jezdit autem po chodniku

          [ Zpět ]
          Datum: 11.05.2008
          Autor: Neregistrovaný uživatel (Hyter ([email protected]))
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        Co je tak hrozného? Ono jde o to jak ten který cyklista kličkuje a hlavně při jaké rychlosti. Jsou mezi námi i takoví míjejí chodce o pár centimetrů při rychlostech výrazně převyšujících rychlost chůze.

        [ Zpět ]
        Datum: 07.05.2008
        Autor: Aviatik
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

               

          Na druhou stranu co je divnýho na tom chtít jet po cyklostezce rychlostí výrazně převyšující rychlost chůze?

          Pak podle mně funguje ještě druhý efekt - chodci na cyklostezce nevnímají že jsou na cyklostezce, ale všimnou si že mezi nima furt někdo kličkuje, zvoní na ně, musí uhýbat cyklistům a vyjde jim z toho že je cyklisti ohrožují. Ztoho pak vznikají ty řeči o bezohledných cyjklistech, ale že jde vlastně o cyklostezku už nikdo neřeší.

          [ Zpět ]
          Datum: 07.05.2008
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                 

            Divnýho je na tom to, že cyklostezky bývají často využívány k projížďkám s malými dětmi na opravdu malých kolech, které jsou začátečníky a často nečekaně mění směr. Na ty by myslím měli dospělí cyklisté brát ohled - v mnoha městech je málo jiných bezpečných míst, kde může dítě získávat jistotu a zkušenosti na kole. Beru to jako fakt a když opravdu spěchám, jezdím raději v provozu, aby cyklostezky zůstaly bezpečnými.

            Z téhož důvodu ale pokládám za zvířeckost, když cyklostezky zneužívají ke svému tréningu bruslařští závodníci, co jezdí vysokými rychlostmi v těsném háku a nejsou ochotni ani schopni zpomalit nebo rychle zastavit. Závodníci (na čemkoli) na cyklostezky prostě nepatří, cyklostezky jsou pro mě zóny klidu.

            [ Zpět ]
            Datum: 07.05.2008
            Autor: Neregistrovaný uživatel (k.vl - dnes neregistrovaný)
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              Jenže problém je v tom že když někde vede cyklostezka tak ty nesmíš jet vedle po silnici. Já cyklostezku beru jako "silnici pro cyklisty", takže i člověk s malým dítětem by měl čekat že tam ostatní nepojedou krokem. Ale já osobně třeba s dětmi na kolech problém nemám, ale myslím si že dítě který e tam malý nebo natolik neumáí na kole že nedokáže jet vpravo a nedokáže udržet jakžtakž rovný smě na frekventovanou cyklostezku spíš nepatří, je to zbytečný risk.

              [ Zpět ]
              Datum: 07.05.2008
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                V dnesni dobe je to risk, kdyz je tam spousta bruslaru (narozdil od cyklisty hure zabrzdi) a podobnych (maminy s kocarkem vedle sebe dokazou krasne ucpat cyklostezku...a za sebou nepujdou, protoze to by nemohly drbat:-) ).
                Me by osobne maly cyklisticky spunt na cyklostezce nevadil. Naopak. Jen rodice by meli dat vcas vedet projizdejicimu cyklistovi, ze tam ten spunt klickuje:-) A rozumny cyklista pochopi (jsme snad jedna velka rodina). Ale to jde jen tam, kde nebude sileny provoz...cykliste, kocarkyy, bruslari dohromady:-)

                [ Zpět ]
                Datum: 07.05.2008
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                       

                  Já se nehádám:-) Chce to prostě zvážit konkrétní situaci, od počítače můžeme vynášet soudy jaký chcem a stejně se vždycky dá najít opříklad potvrzující opak:-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 07.05.2008
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                         

                    Ale ja taky ne:-) S lidma jako jsi ty to ani nejde:-)
                    Ja jen napsal svuj nazor. Vic mi vadi neovladatelny bruslar (a zvlaste, kdyz je jich tam hromada) nez malej spunt. Jsem rad, ze se ten malej spunt na tom kole uci a klidne zabrzdim. Klidne i slezu z kola a obejdu. Ale abych slejzal a obchazel ty spunty, co jsou tam s maminou na vychazce, nebo bruslare zacatecniky...to nejak na cyklostezce nechci:-) Hlavne bych kolo vedl porad....viz Podebrady:-)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 07.05.2008
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                           

                      Ani já se nehádám a máte oba pravdu. Je to o toleranci a mj. to taky záleží na konkrétní situaci a konkrétní cyklostezce. Já měl na mysli třeba pražskou Ladronku, která je myslím pojata spíše jako cyklorekreační stezka (dá se na ní jezdit i dokola :-)) než jako dopravní záležitost. A tam aby se člověk s dětmi vyloženě bál některých dospělých bezohledných bruslařů - a cyklistů :-(

                      [ Zpět ]
                      Datum: 07.05.2008
                      Autor: Neregistrovaný uživatel (k.vl dnes neregistrovaný)
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                             

                        Nikdo se tu nehada:-)
                        Ono je to tezke zkloubit vse dohromady aby to fungovalo.
                        Ja vidim problem v jednom. Tech mist pro "vyblbnuti se" je strasne malo. Postavi se jedna cyklostezka a hned je to v sirokem okoli nejpopularnejsi misto a vsichni se tam hrnou. Kdyby podobnych mist bylo vice, tak nejak by se to cele samo od sebe upravilo. Bruslari by si nasli sve misto a stejne tak cykliste by vedeli, kde jsou bruslari a nejezdili by tam.
                        Dukazem toho je cesta Vaska a Jurimira. Jurimir sam psal, ze cyklistu, mamin, bruslaru je vsude stejne. Rozdil je v tom, ze na zapad od nasich hranic je tech cest pro ne mnohem vice, takze se v podstate ztrati...
                        Takze ono by stacilo jen budovat a zase jen budovat. Nektere stezky prizpusobit spise vsem (asfalt), nektere spise cyklistum (sotolina). A hlavne u toho trosku premyslet a ne jen cumet na prasule....

                        [ Zpět ]
                        Datum: 07.05.2008
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                 

            Jj, pikantní jsou v tomto směru komunikace se zákazem vjezdu motorových vozidel. Chodci si na nich velmi často neuvědomují, že taky mají dodržovat zákon. V Brně například z Jundrova k jezu v Komíně, od Přístaviště na Kozí horku a na druhé straně od Šuláka k Sokoláku kolem břehu.
            Přitom cyklista tu (konkrétně pokud jede od Šuláka, pohybuje se mimo obec, není tam cedule se začátkem obce) může TEORETICKY jet rychlostí až 90km/h ;-)

            [ Zpět ]
            Datum: 07.05.2008
            Autor: Joe-CUBE
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                 

            Jenže mne šlo o místa kde se můžou chodci i cyklisté pohybovat po stejné komunikaci, dokonce se to děje i na chodnících. Samozřejmě že by se chodci po cyklostezkách pohybovat neměli ale zase - to je tedy budeme srážet jenom protože "oni tam nemají co dělat tak jaképak ohledy"?

            [ Zpět ]
            Datum: 07.05.2008
            Autor: Aviatik
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                 

            Ale vždyť na většině cyklostezek je půlená značka pro cyklostezku a pro pěší? A například na Modřanšké cyklostezce nejsou značené zvlášť pruhy pro kolo a zvlášť pro chodce - takže je jasné, že budou plést. Tahle konkrétní cyklostezka byla například udělaná z obyčejné cesty kolem Vltavy, kterou najednou vyasfaltovali, někde rozšířili - jenže moc místa navíc tím nevzniklo, kdo tam jezdlíte tak víte - a dali na ní ceduli cyklostezky.
            Dřív to bylo - hlavně v části co vede na Zbraslav - uzounká cestička, kudy chodili na procházku pejskaři. Ti jsou tam pochopitelně zvyklí chodit dál a taky tam chodit budou, moc míst kam chodit se psem zase není. A podle mého názoru jim v tom nic nebrání - pokud není cyklostezka značená jen značkou cyklostezky (kolem), ale je na ní společný znak pro chodce, tak je to v pořádku. Takže i cyklisti by si měli uvědomit, že tam nejsou sami a zvolit k tomu přiměřenou rychlost. A prosím vás, používejte zvonek!!! Když řeka šumí, ptáci zpívaj, letadla lítaj a tak vůbec, tiše jedoucího cyklistu opravdu neslyšíte!!!!

            [ Zpět ]
            Datum: 01.06.2009
            Autor: Neregistrovaný uživatel (Renat)
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              Souhlasím a pokud využiju k cestě z enbo do Prahy modřanskou cs, beru to jako volnou projížďku na "vyklusání", opřu se do toho až na silnici. Ale k těm zvonkům - používám často a rád, ale někteří chodci na to bohužel reagují strašně podrážděně - nechápou, že zvonek je prostředkem snadné a rychlé dohody o toleranci, berou ho jako buzeraci a schválně se pak snaží cestu zatarasit...

              [ Zpět ]
              Datum: 02.06.2009
              Autor: k.vl
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              No sláva že jsi zase dorazil, už ti bylo smutno bez nakoláků že? Kolik těch nesmyslných nicků si ještě uděláš?

              [ Zpět ]
              Datum: 02.06.2009
              Autor: Neregistrovaný uživatel (Renat je medvěd)
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                Ne, nejsem to já. A že by mi bylo bez Nakoláků smutno? S těmi, kteří by mi chyběli, si občas napíšu nějakou tu obálku nebo e-mail. A takoví, kteří mě odtud svými pomluvami a lžemi vyštvali a pak sem tě píší takovéhle nesmysly, mi opravdu nechybí. Spíš se zdá, že chybím já jim. Jinak by sem přece něco takového nepsali. Asi už si dlouho neměli do koho kopnout...

                Komu zde chybí moje kontroverzní názory nebo s nimi chce třeba polemizovat, určitě ví, kde je najít: http://www.medved.wbs.cz/OTAZKY_A_ODPOVEDI.html

                [ Zpět ]
                Datum: 02.06.2009
                Autor: Medvěd
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                A ty máš problém s textem a obsahem příspěvku nebo jen s tím co si myslíš, nebo by sis přál aby bylo ?

                [ Zpět ]
                Datum: 02.06.2009
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

         

    Moc pekny a trefny clanek:-)
    Jen s "Problém není v cyklistech, bruslařích nebo kočárcích." bych trosku nesouhlasil. Obcasna arogance nekterych zucastnenych dela jeste vetsi dusno a tesno. Pokavad vsichni zmeni chovani a budou trosku tolerantnejsiho a ohleduplnejsi, tak i na tech nasich precpanych cyklostezkach/cyklotrasach bude mene "narvano" a alespon trosku prijemneji. Ikdyz situaci to zcela nevyresi:-(

    [ Zpět ]
    Datum: 05.05.2008
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      Problém je v těch nahoře kteří dělají čáry na mapě kde co bude a kde co nebude. A na cyklisty se prostě občas zapomene. Oni ti co tohle projektují málokdy shlédnou na zem a jdou se projet/projít místy kde to drhne a kudy by to šlo. Ale já si to představuju jak Hurvínek válku: Atomovku na to hodit ať je klid :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 07.05.2008
      Autor: šmudla
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        No jo, ale co s tim.
        V mem rodnem meste nedavno predelavali cele namesti....docela velka rekonstrukce. A ja mam takove tuseni, ze tam nic pro cyklisty neni. Ale to bych opravdu kecal, protoze to na 100% nevim. To zjistim, az tam nekdy zajedu. Pripadne to zkusim nekde vystourat na webu.
        Ale stejne mam pocit, ze tam nic neni....kdyz jsem tam jel posledne, jel jsem zase po silnici mezi auty. Kdyby tam neco pro cyklisty bylo, urcite bych to prubnul:-)

        [ Zpět ]
        Datum: 07.05.2008
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

         

    Na Karlštejně jezdí jen auta místních, co tam bydlí nebo podnikají a mají povolenku Jinak to tam jejich strážníci dost hlídají.

    [ Zpět ]
    Datum: 05.05.2008
    Autor: Žulda
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

         

    V článku mě pobavila zejména poslední věta, která svým způsobem lehce charakterizuje přístup obyvatel velkých měst - zejméne pak Prahy - tzv. pragocentristů - k podobné problemtice i v menších městech, na níž se už tolik nehledí a stojí na okraji zájmu. A to tato věta:
    " Pro upřesnění ještě doplňuji, že dnešní úvaha je zaměřená především na Prahu a další velká města. Další kapitolou, které se budeme věnovat snad někdy příště, je chování cyklistů na lesních cestách."

    Nechápu rozdělení: Praha a další velká města. Znamená to tedy, že menších měst např. do 20 000 obyvatel se to netýká? Tedy takzvaná problematika cyklostezek je jen ve velkých městech? Zajímavé je, jak autorka rozdělila uvedenou problematiku: Prahu a další velká města // Další kapitolou ... chování cyklistů na lesních cestách. Tedy opět se problematika rozdělila na Prahu (popř. velká města) a.... "venkovský prales" - kde se vynacházejí zřejmě pouze lesní cesty.:-) Jen mě zřejmě tedy překvapují hory kol, které jsem uzřel např. při včerejší procházce na střechách aut se značkou 2A9... apod. postávajících v našem centru nebou auta cizinců, kdy se mě např. bloudící Holan´dané na kolech dotazovali na možnost průjezdu na kolech do místního zámku po nějaké místní komunikaci.Myslím, že uvedená problematika se nedá rozdělovat jen na velká města a prales. Stejné problémy by totiž měli řešit zastupitelé i malých měst či obcí, pokud chtějí ve svém městě podpořit turistický ruch a přitom ochránit cyklisty na místních komunikacích. Ne jen všude vyvěsit zákaz vjezdu cyklistů a konec.

    [ Zpět ]
    Datum: 05.05.2008
    Autor: Martis
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      V Říčanech jsem třeba na problém přehuštěnosti komunikací cyklisty, bruslaři, chodci, kočárky apod. nenarazil. Ani v jiných menších městech. No a Jitka asi taky ne a asi proto psala o velkých městech. U nás v Říčanech s tímhle problém není. U Vás jo? Odkud jsi?

      [ Zpět ]
      Datum: 05.05.2008
      Autor: Jurimír
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        Zřejmě do Říčan ještě nedorazil turistický ruch či víkendoví jezdci na kolech z Prahy.:-)

        [ Zpět ]
        Datum: 05.05.2008
        Autor: Martis
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

               

          turistickýho ruchu tu moc není.... Ono není moc na co koukat:o) ta jedna zeď, co zbyla z hradu....
          Ale vede tudy X cyklotras a z Prahy tudy jezdí hodně lidí, ale prostě se to nedá hustotou srovnat s Prahou ani náhodou, takže si lidi až na vyjímky nijak zvlášť nepřekážejí...

          [ Zpět ]
          Datum: 05.05.2008
          Autor: Jurimír
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        Ahoj Jurimíre.
        Nemám rád diskuse Praha/venkov. Kdyby to nebylo někdy tak vyhrocené, tak je to to spíš až k pobavení. Ale jsou na obou stranách lidé kteří tento problém mají. Myslím, že je lepší to vnímat.
        Já jsem z městat asi 30K obyvatel. Máme cyklochodník, kde uvedený problém v exponovaných časech pravidelně nastává. Takže si myslím, že problém se může dotýkat i menších měst. Byť určitě ne tak často a v takovém rozsahu.
        A řešení je asi podobné.
        Kde to jde, je tam větší provoz a az pohledu místa a dalších podmínek to lze, tak pokud možno oddělit. Kde to nejde tak stanovit rozumná pravidla soužití, vychovávat a sdílet prostředky které jsou k dispozici.
        Striktní zákaz pro jednu skupinu považuji za nejméně vhodné, byť často uplatňované, řešení. Řešení na které doplatíme všichni.
        Spadám, asi stejně jako mnoho dalších, do více kategorií. Cyklista (i leho - ), chodec, pejskař, rodič atd.

        Zvlášní, byť docela často se vyskytující, je radikální změna názoru stejného člověka podle okamžité příslušnosti do konrétní skupiny. A to i v případech pravidelné a časté změny skupiny. Na sebe sama se mnoho lidí dívá jinak. Viz motoristi a chodci.

        Je to krásná ukázka teorie relativity :-). Pozorování jevu může být zcela závislé na stanovišti pozorovatele.

        [ Zpět ]
        Datum: 15.05.2008
        Autor: MirekS
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      Myslím že systém menší/větší města je správné rozdělení. Jednoduchá otázka - kolik obyvatel třeba Pardubic bydlí v centru, kde prostě již nejsou žádné prostory, kam umístit venkovní rekreačně/sportovní zázemí, a kolik takových je v Praze ? Ono když se ti najednou "vylije" z centra třeba 5000 cyklistů a 2000 bruslařů, tak se to někde projevit musí.
      U menších měst podle mne není takový problém najít nezastavěné obecní pozemky relativně blízko k centru, které se pro takové účely dají použít. V Praze by tomu musela ustoupit silniční infrastruktura, nebo by se muselo nejspíš vyvlastňovat, protože tržní cenu za pozemky pro jejich vykoupení by si magistrát opravdu dovolit nemohl.
      Konkrétně řešení problému modřanské "cyklo"stezky bych si dokázal představit v podobě zůžení čtyřproudovky podél tramvajové tratě (která min. na jednom konci standardně končí kolonou, protože křižovatka ten objem provozu nepobere) na 2 pruhy pro auta, jeden pro bus směrem do centra, a poslední pruh rozdělený napolovic pro obousměrný provoz cyklistů. Ale to je jen takový "nápad".

      [ Zpět ]
      Datum: 05.05.2008
      Autor: Neregistrovaný uživatel (Šnek)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        I malá města mají svá centra postavená mnohdy i v 18. století a níže. Tudíž i zde asi není zrovna místa nazbyt. Úzké uličky v centrech jsou i ve městech s menším počtem obyvatel s historickým jádrem. A pokud si myslíš, že víceproudé silnice rovněž, tak asi jezdíš jen po Praze.

        [ Zpět ]
        Datum: 05.05.2008
        Autor: Martis
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

               

          Chápu tvůj agrgument, ale jezdils někdy v Praze? V centru? Pokud má nějaké městečko historické centrum i třeba hlavní silnici, tak se tam pořád dá únosně jezdit. V Praze ne. Třeba ve Velvarech mají náměstí, přes střed města vede hlavní tah a přesto jsem tam neměl problém. Když po půl hodině konečně dojedu do centra prahy, tak ho ten čas, co jedu přes Velvary, ho budu objíždět.

          [ Zpět ]
          Datum: 05.05.2008
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                 

            Jj...historicke centrum treba Jicina, Nymburka, Lyse nad Labem clovek projede za 3 minuty:-) Prahou clovek jede 10x tak dlouho. Tim ale nechci rict, ze cyklistika v mensich mestech by se nemela resit. Naopak. I Nymburk a Lysa to potrebuji. Ale tam staci mnohem mene, nez ve velkem Praglu nebo Brnu.

            [ Zpět ]
            Datum: 05.05.2008
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                 

            Rád bych připomněl opět svůj argument z předchozího příspěvku a to, že Pražáci to u nás vidějí jen z okna svých vozů při víkendových návštěvách našeho města. Provoz u nás např. v sobotu ráno připomína v centru manévry pražských chatařů a chalupářů. Pokud já chci projet centrem v tuto dobu, je to přímo životu nebezpečné, protože pražští " nájezdníci" vás sestřelí po vzoru způsobu jízdy v Praze dříve, než člověk řekne švec. Navíc spousta pražských řidičů, kde nemá semafory a vidí širokou ulici, neřeší přednost hlavní a vedlejší ulice a prostě jede. Např. v dopravní špičce i ve všední den na malém městě dnes při počtu vozů připadajích na jednoho obyvatele není cestování na kole v menším městě o moc bezpečnější než ve velkoměstě. Nemluvě o projíždějících všudypřítomných kamionech klakaticích se se svými dlouhými návěsy po úzkých městských uličkách.

            [ Zpět ]
            Datum: 05.05.2008
            Autor: Martis
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              to ale mluvíš už uplně o něčem jiné..
              Ten článek byl o soužití cyklistů a chodců(bruslařů, kočárků..) Tedy o místech, kam je vjezd aut zakázán

              [ Zpět ]
              Datum: 05.05.2008
              Autor: Jurimír
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                Máš pravdu. Já reaguji na věc v celkovém kontextu. U nás nejsou cyklostezky, proto např. bruslaři jezdí na bruslích přímo mezi auty - po silnici. Na chodnících je povětšínou dlažba či zámková dlažba a to není pro bruslaře nic pěkného. Pokud např. u nás vidím rodiče uhánějící na kolečkových bruslích po hlavní a mezi nimi na bruslích 5-ti leté děcko, kde mluvíme o bezpečnosti provozu??? Zatímco ve velkých městech řešíte problematiku přecpaných cyklostezek, protože je jich málo v přepočtu na hlavu, my na menších městech řešíme věc čistě základní - a to - absotutní absenci jakýchkoli cyklostezek. Proto zde není výjiměčným jevem, že cyklista uhání po chodníku mezi chodci, protože na silnici už se z důvodu šíleného provozu nevejde. Podobně nepříjemným jevem je např. maminka musející tlačit kočár po silnici, protože zde chybí nejen cyklostezka ale i chodník nebo je chodník obsazen parkujícími auty, kvůli nimž již s kočárkem neprojede.

                [ Zpět ]
                Datum: 05.05.2008
                Autor: Martis
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                       

                  ??? in-lajnisti jezdi po zamkove dlazbe, chodniky tam nemate a maminy s kocarky se stavaji ridickami ???? .... a kde to proboha bydlis, na Ukrajine ?

                  [ Zpět ]
                  Datum: 05.05.2008
                  Autor: Neregistrovaný uživatel (Šnek)
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                         

                    Na českém venkově? Tam si asi ještě nikdy nebyl...:-))) Např. nedávno u nás kompletně opravili centrum, ale pan architekt jaksi vůbec nepočítal s cyklisty, přestože je to tu tak nějak malá Čína. Zato parkovacích míst pto auta s placeným stáním je postaveno požehnaně. Pokud by se dala cyklostezka zpoplatnit, věřím, že by i nějaká postavena byla. Takhle je prd.:-( Ano, takto uvažují zastupitelé na malých městech: " Postavit?... ano, klidně...ale co z toho bude mít město?" Ne, co to přinese občanům města...:-( Věřím - ba co víc - jsem přímo přesvědčen - že podobná situace je i v jiných obcích.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 05.05.2008
                    Autor: Martis
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                           

                      Venkov mi fakt není neznámý. Jen mě zarazilo, že i přes takové překážky tam lidé podobné věci provozují. Já mám z podobných lokalit zkušenost spíš tu, že si puberťák spíš vezme babetu či fichtla a vyrazí se vyblbnout na přilehlé polňačky, než by si ničil inlajny na kostkách :-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 05.05.2008
                      Autor: Neregistrovaný uživatel (Šnek)
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                             

                        ano, správně, máš pravdu! To všechno pramení z toho, že vidláci odložili vidle a chtěj se věnovat aktivitám vynalezeným pro nás vyvolelené z city, burani! Pokud bydlej mimo Prahu a větší města, tak ať laskavě kydaj kravám a nosej národní kroje, ať to vypadá pěkně na fotkách z víkendu.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 06.05.2008
                        Autor: alvp
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                               

                          Pěkně jsi se rozjel....

                          [ Zpět ]
                          Datum: 06.05.2008
                          Autor: jinec
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                               

                          Radíš dobře, ale kde budu u nás v townu shánět liptákovskej kroj? Jsem rád, že mě přijal do kurzu učitel jódlování, i když to žádná sláva nebude. Ale snahu mám.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 06.05.2008
                          Autor: abernathy
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                               

                          Ouuuuu....tak to je tedy síla!Já zde mluvil o tom, že by se nemělo v přístupu rozvoje cyklistiky ve městech dělit Prahu+velká města a ostatní, protože to bude prohlubovat jen další rozdíly mezi jednotlivými oblastmi v zemi, že podobné problémy jen v menším měřítku, co v Praze, řeší i menší města a obce a tady se čertí pražští jak samo peklo. Ne nadarmo se říká, že za pravdu se lidi perou.:-(

                          [ Zpět ]
                          Datum: 06.05.2008
                          Autor: Martis
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                 

                            Vtipkovat se dá i bez smajlíkovejch berliček. Ty jsou jenom pro nedoslýchavý.:-)

                            [ Zpět ]
                            Datum: 06.05.2008
                            Autor: abernathy
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                   

                              dík že ses mě zastal náčelníku...

                              [ Zpět ]
                              Datum: 06.05.2008
                              Autor: alvp
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                               

                          Pěkně jsi chytnul na první našlápnutí ;-)
                          Já ti nevím, ale přijde mi že existuje určitá docela logická vazba mezi aktivitami vyžadujícími finančně náročnou infrastrukturu a velikostí obecního rozpočtu. A přísun do obecního rozpočtu je daný počtem obyvatel, nebo ne ? Nebo si opravdu myslíš, že by obce o 500ech obyvatelích měla mít krytý plavecký bazén s tobogánem, celoroční kluziště, dvě kina a 10km kvalitní asfaltové dráhy pro cyklo a bruslaře ?
                          Nikdy jsem na venkově nebydlel, ale pobýval jsem tam každoročně cca. 2 měsíce a prostě jsem způsob trávení volného času přizpůsobil možnostem lokality, naopak jsem uvítal že nemusím za daným typem zábavy cestovat dvě hodiny smrdutým městem, naopak to bylo hned za zadkem.
                          Fakt nechápu, co vám vadí. Nebýt zaměstnání, tak na venkov vypadnu hned a rád. A rozhodně ne tam, kde by to vypadalo tak, jak by si tady někteří přáli.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 06.05.2008
                          Autor: Neregistrovaný uživatel (Šnek)
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                 

                            Bať! Proto bydlím tam, kde bydlím a ne ve městě...

                            [ Zpět ]
                            Datum: 06.05.2008
                            Autor: Jurimír
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                 

                            Pro upřesnění, přísun do obecního rozpočtu je dán počtem obyvatel, ale není to lineární, existují nějaké kategorie ve smyslu obyčejná vesnice/město, statutární město, a extra kategorie Praha. Donedávna třeba Praha dostávala cca 6x tolik na jednoho obyvatele než vidlákov, letos? od příštího roku? se to trochu změnilo.
                            Myslím, že nelienarita je tam zejména kvůli tomu, že větší město má zajišťovat nějaké funkce i pro okolí.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 06.05.2008
                            Autor: petrp
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                   

                              Něco takového jsem tam tušil, ale nebyl jsem si jist, takže jsem to nezmiňoval abych nemlel blbosti.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 06.05.2008
                              Autor: Neregistrovaný uživatel (Šnek)
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                   

                              Chceš nám tu tím tedy potažmo sdělit, že lidé z menšího města, pokud si chtějí zajezdit na in-linkách bezpečně, tak si mají zajet do "extra kategorie" - Prahy či - jak říkáš - statutárního města a zvýšit tak ještě přetížení tamnější infrastruktury????Zatímco přažští jezdí sportovat k nám, tak vámi nazývaní "vidláci" si mají zajet v sobotu do Prahy zabruslit??? Dovol, abych se zasmál:-))))) To je podobné, jako bys mi napsal, že pokud chci bezpečně přezout gumy či natankovat, mám si zajet k pumpě či do servisu v Praze. Nevidím jediného důvodu, proč by město o 10000 - 20000 obyvatelích nemohlo mít stejné zázemí jako velké "city" jen třeba v menším měřítku. Jezdím hodně a často do ciziny a mohu konstatovat, že podobně destruktivní myšlení jsem jinde neviděl. Např. v cca. 10000 městě, kde sídlí obchodní partner, je naprosto normální, že mají dvě diskotéky, divadlo, několik obchodních center, cca. 4 pumpy, přehradu s vodním vyžitím se zaměřením na jachtnig a např. i krytý bazén a nemocnici. Přestože je tam hodně málo cyklistů, jsou všudypřítomné cyklostezky naprostou samozřejmostí již více než 15 let.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 06.05.2008
                              Autor: Martis
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                     

                                10000 město není venkov !!!!
                                A jinak jsme na tom stejně - nelze si bezpečně zabruslit, ani se bezpečně dopravit na kole, a to i přesto že se do toho už hodně nainvestovalo. U vás možná řešíte že se pro to neudělalo nic, u nás to že i když se proinvestovaly stovky milionů, tak to nefunguje a plodí jen další konflikty. Ani jedno není v pořádku.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 06.05.2008
                                Autor: Neregistrovaný uživatel (Šnek)
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                     

                                město o 10000 obyvatelích už mi přijde docala velký. Ale jinak já to dělám přesně jak říkáš. Když si chci zabruslit, jedu z našeho vidlákova do Prahy. U nás je v pořádku jedině hlavní silnice Praha - Kutná Hora (tam bruslit nepůjdu) a zbytek okresek je rozbitej a záplatovanej tak, že na bruslích je to utrpení. Občas to dám, ale radost to není. Já musím i do kina i kamkoli jinam za kulturou někam jet. U nás na vsi, je párkrát za rok ples a v neděli fotbal. Ani jedno mě nezajímá...
                                ROzdíl je asi jen v tom, že mě to nepřijde divný a nechci, aby se nic z těhle vymožeností k nám do vidlákova stěhovalo. Mě stačí, že je blízko les a dá se tu pěkně jezdit na kole. Jednou za časi do divadla, kina nebo zabruslit klidně dojedu o kus dál...

                                [ Zpět ]
                                Datum: 06.05.2008
                                Autor: Jurimír
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                     

                                Nechci sdělit nic. Jen doplnit informaci o rozdělování peněz ze státní kasy. O financování života v malých obcích vím dost a vůbec nemám chuť tady zakládat další flame.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 06.05.2008
                                Autor: petrp
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                     

                                jezismarja diskoteky, obchody a pumpy jsou ciste komercni veci, ktere neplati mesto, ale kdyby se provozovatelum nevyplatily, tak je zavrou. prehrada je tam asi hlavne z jineho duvodu a divadlo s bazenem jsou holt luxus zapadni evropy. ma snad srovnatelne mestecko v ukrajine divadlo a bazen?

                                jinak co se tyce te cyklo a inline infrastruktury, tak v tak malem mestecku je poteseni jezdit na kole po cestach, co tam jsou s provozem jen o trochu vyssim, nez za totace.s inliny nastava problem nutnosti smerove i jemnostni rovnosti tras. u velkych mest je nabiledni, ze se musi masa rekreantu vyvezt nekam za mesto paternimi cestami, ktere male mesto nepotrebuje z principu sve podstaty. predstava koridoru, ktery vyvadi obyvatele napr. litomysle z centra podobne, jako chybi koridor pro vyjezd z oblasti michle je smesna.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 06.05.2008
                                Autor: Neregistrovaný uživatel (jirka 77)
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                             

                        Tož, nevím ve kterém díle majora Zemana či Filmu pro pamětníky si tohle viděl, ale dnes se u nás po ulicích prohání kamiony, mezi nimi puber´táci na 125 a starší na ještě silnějších strojích, chopperech apod. či v nadupaných natuněných autech, ze kterých jim duní muzika. A pokud už na polňačky někteří z nich vyrazí, tak na čtyřkolkách či holky z místní jízdárny na koních, či někteří - jako já - na kolech.Ale na těch kolech tu potkávám spíše turisty či chalupáře s mapami v rukou. A proč maminy vozí kočár po silnici či děcka jezdí na inlinech po hlavní??? Zkus jim vysvětlit, že mají být s dětmi raději doma než jít na vzduch či děckám že i když je to "in", že si tak usilují vlastně o život tam na té hlavní a měli by tedy jít snad před radnici všichni společně stávkovat za cyklostezky?

                        [ Zpět ]
                        Datum: 06.05.2008
                        Autor: Martis
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                               

                          Měli by jít stávkovat. Ale ve vidlákově budou horko těžko shánět peníze na opravu školních záchodků podle současných předpisů a na inlajnisty se těžko kdy něco najde.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 06.05.2008
                          Autor: petrp
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                 

                            Když jsi nakous ty záchodky, v Liberci nejsou jediný, zanikly i ty na Soukeňáku (Gottwalďáku) i v Tesku. Chodí se na Mírák do Mekáče (stropro úspěch), nebo do nějaký hospody. Pokud tě rovnou nevyhoděj.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 06.05.2008
                            Autor: abernathy
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                   

                              P.S.: Liberec je pro enuretický turisty nevhodnej.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 06.05.2008
                              Autor: abernathy
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                   

                              A safra, kdyz jsem byl maly, tak mi vzdy strejda rikal, ze to pred obchodnim domem Jested (tenkrat tam jeste nestal) je metro.
                              Tak to uz se tam asi nesvezu ;-D ...

                              [ Zpět ]
                              Datum: 06.05.2008
                              Autor: VladaS
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                     

                                Než jsi se dostal k tomu, aby ses svezl metrem v Lbc, tak ten Ještěd už zase budou bourat.
                                Ale! Metrem se i přes to můžeš svézt. Z Lbc do Jablonce. Akorát, že je to na povrchu. Ale metrovej rozchod to má.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 06.05.2008
                                Autor: petrp
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                       

                                  Rozhodně nedoporučuju vstupovat do tohoto metra s plným měchýřem, protože kolejovej svršek je v takovým stavu, že když sebou vezmeš konev nadojenýho mléka, do Liberce přivezeš máslo. Děs.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 06.05.2008
                                  Autor: abernathy
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                       

                                  Denne jezdim podobnym metrem do prace z Litvinova do Zaluzi. Nase tramvaj ma sice sirsi rozchod, ale ten plny mechyr do ni take moc nedoporucuju a parkrat uz jsem si malem rozbil hlavu, kdyz jsem ji zapomel bliz u okna, anebo stal vzadu :o)

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 07.05.2008
                                  Autor: VladaS
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                         

                                    Jo a malem jsem zapomel, ze dnes odpoledne jedu do Jeseniku a v patek se odtud pojedeme podivat do Liberce za pribuznymi a po botach.
                                    Jestli uz tam neni to metro, tak budu tedy muset bud "podporit jineho podnikatele v okoli", anebo alespon "zalit nekde jarni zelen" ;-D ...

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 07.05.2008
                                    Autor: VladaS
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                 

                            My v našem městečku máme překvapivě v tom tebou nazvaném "vidlákově" dokonce dvoje veřejné záchodky. Jedny starší opravené a jedny zcela moderní nové. Přijed´ se k nám vyčurat!:-)))...Bohužel ty cyklostezky tu prostě chybí, na to, jak silný je tu obvykle ve špičkách provoz. Myslím, že děcka i maminy stejně jako mnozí cyklisté by to v zájmu své bezpečnosti ocenili.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 06.05.2008
                            Autor: Martis
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                   

                              Jo, tak to přijeďte i k nám :o)))
                              Máme už pár let fungl nové záchodky (na každé straně Labe jedny) ale máme problém. Nikdo tam skoro nechodí a provoz je neefektivní. V městském telegrafu uváděli, že jedno použití pak stojí (město, nikoli čurajícího) asi 120Kč.
                              Kdyby jste je tady hledali, poskytnu mapu, jsou totiž tak "zašité", že o nich turista neví :o(
                              Ke všemu každý "domeček" byl za bratru 4 mega :o(((
                              Začnu asi používat Joeho výraz "stádní" zakázka.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 06.05.2008
                              Autor: PepikW
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                     

                                Doporučuji v Děčíně používat záchodky na Hlavním nádraží. Navíc jsem tam párkrát narazil na sympatickou hajzlbábu.
                                Jo a při zaplacení dostanete doklad "O použití toaletního zařízení", možná by se dal dát do účetnictví.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 06.05.2008
                                Autor: petrp
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                       

                                  No, to je ono, ty taky chceš naše městečko střediskové zruinovat, co? Všichni nechávaj vydělat skrzevá čurání dráhy a obecní hajzlíky jsou suché, nepříjemná hajzlbába ještě naštvanější a městská truhlice prázdná :o)))

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 06.05.2008
                                  Autor: PepikW
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                         

                                    Musíte udělat promo akci jako v Slavnostech sněženek. Močící městu, město močícím.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 06.05.2008
                                    Autor: abernathy
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                               

                          Hele, tam u vas na te vesnici se chovate hur nez kdejaky prazak....pubertaci si to tam drandi na motorkach, chopperech, ctyrkolkach, v nadupanych autech...ryjou polni cesty kroskama. Tohle udelat nejaky prazak tam u vas, tak se poserete:-))) Nejdriv si udelejte poradek na vasem pisecku. A pokavad chces neco udelat pro cyklistiku na vesnicich, zreguluj nejdrive ty pubertaky na tech kramech, aby neprekazeli...pak mozna bude misto i pro kolo...

                          [ Zpět ]
                          Datum: 06.05.2008
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                 

                            Tvůj názor je veskrze totalitní..... Nevím, jak bych mohl zregulovat volný pohyb osob. Mám jim zakázat tento pohyb? To už tady bylo a většina společnosti tuto cestu zavrhla v roce 1989. Nikoli, jediná cesta je právě zbudování takové infrastruktury ( např. právě těch cyklostezek) , kterou by musel každý prostě respektovat a přitom by ho v jeho vlastních aktivitách nijak neomezovala. Cestou zákazů a příkazů to zřejmě nepůjde. Právě o tom tady celou dobu mluvím. Nelze prostě jen vystavět značku - zákaz vjezdu cyklistů, zákaz pejskařů, zákaz motorových člunů. Je třeba říci i to "B", tzn. kde tedi všichni tito mohou beztrestně užívat svých hobby tak, aby nikoho neomezovali a nebyli za své hobby trestáni a jedinou cestou je jim vytvořit nějaké koridory. např. část přehrady vyhradit člunům, postavit autocrossovou dráhu či právě cyklostezky. Jinak polní cesta je věc, kterou více rozryje po dešti těžký traktor než-li lehká čtyřkolka, i kdyby tam dělala, nevím co. Co se týče pražáků u nás, jejich tu o víkendech a v sezoně tolik, že jsem na ně již dávno zvyklí a bereme je téměř jako místní. Jen ve víkendových špičkách musí člověk počítat s tím, že prostě do města není radno chodit - natož jezdit. Což jsem zde už taky psal.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 07.05.2008
                            Autor: Martis
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                   

                              V zásadě souhlas.
                              No část přehrady nic moc, hafo lidu tam jde na ryby nebo se válet proto, že je tam klid, a když bude půl kiláku od nich někdo řádit na skútru tak si ho moc neužijou.
                              V Norsku, Rakousku i na Korsice to funguje na některých řekách tak, že úterý čtvrtek sobota rybáři, středa pátek neděle kajakáři, v pondělí ani jedni a můžou se tam rochnit třeba biologové. U nás se vodáci s rybářema věčně dohadujou, obě skupiny pak s ochranářema, vodohospodářema a betonářsko-stavařskou lobby.
                              Někde tolerujou mladé terénní motorkáře a staré ofroutisty na pár mezích, což je imho dobře, a z lesa bych je hnal brokovnicí. Bez nadsázky. Vím o pár případech, kdy terénní motorkář vyletěl z lesa, zranil člověka (i těžce), nechal ho ležet, nasedl a ujel. O dalších škodách nemluvě. Pár broků v p*deli a v nádrži je imho přijatelná cena za to, aby se takový věci nestávaly.
                              Jak píšeš, je nás moc na malým plácku, je třeba se domluvit, jak si navzájem moc nepřekážet, ne si navzájem zakazovat nejlépe všechno...

                              [ Zpět ]
                              Datum: 07.05.2008
                              Autor: Joe-CUBE
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                   

                              Jezis:-)) Kdo tu mluvi o totalitnim nazoru:-)

                              [ Zpět ]
                              Datum: 07.05.2008
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                   

                              Jezis, co jsi to cetl:-))) Odpovidas uplne na neco jineho:-))) Nejde mi o zadne zakazovani:-) Na to je tu expert Medved.
                              Ja psal to, ze imrvere nadavas na prazaky a pritom se na vesnici chovate uplne stejne, ne-li hur. Ale jakmile by k vam na vesnici prijel nejaky prazak se ctyrkolkou, bude zle a budete nadavat az hruza a vecer se to probere vesnicka rada v hospode:-) Ale Venca od Many, ten muze...to jo:-)
                              Priste lepe cti.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 07.05.2008
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                     

                                Prosim Tě, už to nehul. :-) Mám dojem, že se moc díváš na televizi. Jestli si myslíš, že všichni v malém městě či - jak ty říkáš - "na vesnici" (protože pro vás je snad všechno krom Prahy vesnice, když to tak pozoruji a čtu)musí notně denně vysedávat v hospodě a blafat o ničem a že nejžhavějším místním tematem je to, kdo dneska jel po polnici za městem na čtyřkolce, tak je vidět, žes nidky nevytáh paty z Prahy. Dneska se hafo mladejch, co na to maj, stěhujou z přecpaných megalokalit ven za čerstvým vzduchem. A ta tvoje "vesnice" nemusí vždy znamenat jen fúru hnoje za chalupou.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 07.05.2008
                                Autor: Martis
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                       

                                  Jo, ted jsim mi to nandal. Ale zacal jsi s tim ty, pokavad se nemylim. Ty jsi nam tu ukazal, jak ti vasi pubertaci z vesnice jsou tvrdi a ze uz nejezdi na fichtlech, ale na chopprech, silnych strojich a na ctyrkolkach. A na to ja jsem reagoval:-)
                                  A ze nejsou plne hospody na vesnicich:-) Aleeee. Kazdou chvili jsem na vesnici a vidim to. Vzdy vesnicka hospoda byla jednaci mistnosti kazde vesnice:-)
                                  Jinak Prazak nejsem:-) To jsi se trosku netrefil. Zrovna ted bydlim na "vesnici", co ma cca 800 obyvatel:-) Pravda, neni ceska. Ale v CR bydlim na "vesnici" co ma 7tis obyvatel (dle tebe je to taky male ne). A vikendy pravidelne travim zase na vesnici, co ma cca 900 obyvatel:-) A narozdil od tebe neberu slovo "vesnice" jako nadavku.
                                  Ja jen upozornoval na to, ze imrvere nadavas na to, jak se ti prazaci chovaji a pritom se na vesnici nechovate o moc lepe...

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 07.05.2008
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                         

                                    Přesně. Proč jsou všichni nepražáci tak alergičtí na označení "vesnice"? Pokud vím, Pražáci to nepoužívají jako nadávku. Je to prostě realita: v našich minipoměrech je (pokud jde o rozměry) všechno mimo Prahu vesnice - co je na tom špatného? V poměrech evropských nebo dokonce světových je u nás vesnice všechno - včetně Prahy. No a? Co vás na tom tak bere? ;-)))

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 07.05.2008
                                    Autor: Neregistrovaný uživatel (k.vl dnes neregistrovaný)
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                         

                                    Člověče, já zase dost často pobývám i v Praze, i v té cizině (tedy tam narozdíl od tebe nebydlím) a jelikož mám v Praze i část příbuzenstva, tak mi nechceš snad namluvit, že v Praze sedí všichni doma a hospody jsou tam prázdné???? Krom toho u nás v těch hospodách a barech vysedávají o víkendech mimochodem právě docela dost i chalupáři. Máš pravdu, hospoda vždy "byla" jednací místností každé vesnice - asi tak před sto lety.:-) Na to, že tam tak často pobýváš, tak toho o těch dnešních vesnicích moc nevíš. Ale nevím o tom, že by se podle chování pubertální mládeže posuzovala úroveň veškerého místního obyvatelstva a mládež by bylo proto třeba vytlačovat, aby nepřekážela, jak zřejmě ty soudíš. A narozdíl od tebe, já výraz "vesnice" pronesený se zvláštním akcentem obyvatele velkoměsta, "vidlákov" či "díra", jakými nás často lidé z velkoměsta v soukromí i na veřejnosti častují, přičemž rádi využívají výhod venkova ku svému prospěchu a ozdravení, prostě nemohu považovat za kompliment. Asi jako kdybych já dorazil do Prahy a nazýval ji "žumpou". Nevím, nevím, zda-li by to pražští brali jako kompliment.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 07.05.2008
                                    Autor: Martis
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                         

                                    "snad namluvit, že v Praze sedí všichni doma a hospody jsou tam prázdné????"
                                    Ale to jsem nikde nenapsal a netvrdil:-))) To si jen tak cucas z prstu:-) Ja jen tvrdim, ze hospoda na vesnici byla, je a bude misto, kde se vse "probira".

                                    "Máš pravdu, hospoda vždy "byla" jednací místností každé vesnice - asi tak před sto lety.:-)"
                                    Aha. Takze to na tech nasich vesnicich, kam ja chodim jesou cukrarny? V hospode se vzdy probiraly novinky. A ze jsem do hospody chodil docela casto za mych mladych let:-)

                                    "Na to, že tam tak často pobýváš, tak toho o těch dnešních vesnicích moc nevíš."
                                    Ja na "vesnici" bydlim od narozeni.

                                    "Ale nevím o tom, že by se podle chování pubertální mládeže posuzovala úroveň veškerého místního obyvatelstva"
                                    Ale mi se tu preci bavime o te pubertalni mladezi. Sam jsi to nacal a sam jsi se tu busil do prsou, ze uz nejste pubertaci na fichtlech, ale na ctyrkolkach.

                                    Nejak porad kopes mimo a pletes vse dohromady. Nejdriv si uvedom, co jsi nacal a pak jak jsi reagoval. Leva ruka nevi, co prava.
                                    Proste mas averzi vuci prazakum a tim to je. Ja nemam averzi vuci nikomu. Jsem narozdil od tebe tolerantni vesnicak. Ja rozdeluji lidi jen na blbce a dobre. A blbec muze byt buran z vesnice, tak i prazak...
                                    A konec.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 07.05.2008
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                         

                                    Jelikož, mě to dole neche pustit pro příliš mnoho příspěvků mimo původní téma, nedá mi to na tebe ještě naposledy reagovat. Zřejmě se považuješ za takového "vesnického" právníka či mudrlanta, kdy citacemi z textu se snažíš ukázat tomu druhému, že je vlastně mimo. Ale tomu, kdy já reaguji na tebe a necituji přímo tvá slova ale hledám souvislost či pozadí nebo kontext, tak tomu se říká vedení diskuze. Je nemusím papouškovat tvoje slova, já reaguji na tvá slova a i jejich případný skrytý význam. Pokud mi tedy někdo napíše, že " na "vesnicích" jsou hospody plné...nebo ve tvém duchu reakce :" ...a přitom se na vesnici nechováTE lépe..." a současně píše, že je sám vesničanem....Jaksi mi to neštimuje. " Vy" se chováTE, "vy" si tam udělejTE pořádek na svém písečku... Za prvé to chytání za slovíčka je součást chytání dechu při absenci argumentů či co??? Za druhé to "vy" , když jseš prý sám vesničan, je přinejmenším trochu zvláštní, když už tak měli bychom si tam ten pořádek tedy udělta MY, ne??? A za třetí ty plné hospody na vsích mi vycházely v kontextu tak, že zřejmě to je snad obvyklým jevem a každý na "vesnici" jen chlastá a proto, když tam všichni dřepí v hospodě, na co by ještě potřebovali cyklostezky, at´přestanou chlastat a honit se na fichtlech po poli a zbyde na cyklostezky, že????... Aby zřejmě...po nich po nocích chodili nakonec ožralí, tlačili opilí kola a zvraceli, že ??? Hmmm, to mi připomíná film Slavnosti sněženek. Obraz „typické“ české vesnice, kde se všici přou o vepřovou hlavu. Zda na šípkové omáčce či se zelím, fakt krása....Konec.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 07.05.2008
                                    Autor: Martis
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                         

                                    Me argumenty nedochazeji, to se neboj. Nemam potrebu argumentovat. A citace pouzivam kvuli tomu, abych nemusl moc psat. A VY a MY...to ne. Ja prazaky jako ty nenavidim, takze nejsem jako TY. Jsem vesnickej buran, ktery deli lidi na dobre a zle a ne na prazaky a neprazaky.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 07.05.2008
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              Viz. Jurimírův příspěvek. Navíc z toho tvého příspěvku tak nějak úplně čiší klasická alergie na pražáky, což v mých očích snižuje jeho validitu.
              V každém případě ale nemůžeš jednoduše ignorovat rozměr, který výše zmiňuji. Když si vezmu Michalův příspěvek výše, tedy že centrum malého městečka projedeš za 3 minuty a to pražské za 10x tak dlouho, k tomu si pripoctu plosny rozmer a pridam rozdilnou vysku budov ..... tak mi vychází že početní koeficient "kolizních" uživatelů rekreačně/dopravní infrastruktury bude v Praze řádově x14 na druhou vyšší než v malém městečku. Možná je to blbost, ale realitě to zcela zjevně odpovídá. Dost možná proto, že když se v Praze odečtou dopravní stezky (in-lajny asi nebudeš jezdit v cyklo-pruhu u hlavního tahu, nebo na zámkové dlažbě, že ? .. a tamtéž nebudeš ani chodit na procházku s dětmi a kočárkem), pak už toho moc nezbývá, a právě tyto zbylé stezky jsou naneštěstí hned v několika případech zároveň i dopravní "výpadovkou" pro cyklisty. Souhra okolností a vlastností dané lokality, a už to drhne.

              [ Zpět ]
              Datum: 05.05.2008
              Autor: Neregistrovaný uživatel (Šnek)
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                Víš, pokud si myslíš, že trpím alergií na pražáky, tak jsem zvědav, až v Praze budou všude cyklostezky a lidé se naučí jezdit jen po nich, pak přijedou na víkend na menší město, kdy nic takového nebude, zato víkendový provoz i díky nim podstatně zhoustne, že budou pak velice překvapeni, jak jsme tu zase 100 let za opicemi a oni jsou nuceni proplétat se mezi kolony aut.A jako bych je slyšel:... "Tak to u nás v Praze....!..." A ten venkov budou opět více považovat za "prales". Čím více se budou rozevírat nůžky mezi přístupem k větším a menším městům či venkovu, tím více se budou opět prohlubovat celkové vzájemné rozdíly i v myšlení lidí.

                [ Zpět ]
                Datum: 05.05.2008
                Autor: Martis
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                       

                  Vadí mi pragocentrismus (kterého je ale řekl bych mezi skutečnými Pražáky pomálu), vadí mi i tzv. alergie na Pražáky. Jsem z Prahy, jezdím dost po venkově, miluju malá města. Tolik k hlavnímu tématu vaší debaty :-)))
                  A jinak čerstvá zkušenost z Třeboně: jak asi všichni vědí, centrum je jednoduše vyřešeno tak, že je to pěší zóna s vjezdem povoleným cyklistům a dopravní obsluze. Funguje to, pokud můžu soudit. Co se nevejde, sleze z kola, pěšky jsi z centra pryč stejně do deseti minut. Jednoduché, levné, elegantní.

                  Jo, a v Praze nejspíš nepoužitelné...

                  [ Zpět ]
                  Datum: 05.05.2008
                  Autor: Neregistrovaný uživatel (k.vl - dnes neregistrovaný)
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                       

                  Jo to já netuším. Pro přesuny jezdím na kole normálně v provozu a cyklostezkám se vyhýbám. Až na občasného vola za volantem s tím nemám jediný problém, a je to cca. 2x-3x rychlejší než po "cyklostezkách", a to i na MTB. Mimo Prahu bych ani nějaké cyklostezky nehledal (i když někde jsem byl tímto příjemně překvapen, třeba Třeboňsko), prostě když neznám nějaké pěkné lesní cesty, tak to beru po okreskách co nejnižší kategorie. A kolonu (ani aut, ani rekreantů na pohybovadlech) jsem fakt mimo Prahu, Brno, Plzeň apod. ještě nepotkal, tedy když si odmyslím Lednicko-Valtický areál, tam se to v létě vinařskou turistikou dokáže občas zalidnit.
                  O tom to celé je .. i kdyby to u vás zhoustlo jak chtělo, pořád to nebude ani zlomek některých míst v Praze. Už se těším na léto, až na tyhle rekreanty bude přes poledne vedro, chrti budou dávno za humnama a okolo 11-té dopoledne budu mít stezku volnou :-))))).

                  [ Zpět ]
                  Datum: 05.05.2008
                  Autor: Neregistrovaný uživatel (Šnek)
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              Jasně, všechna auta s A na SPZ jsou Pražáci. Hlavně v dnešní době, kdy se při přehlašování auta na jiného majitele už nemusí měnit značka...

              Zato "vesničani" jezdí v Praze jak z partesu a svými zmatky nejsou vůbec okolí nebezpeční, co ? :-)

              Trochu klidu by to chtělo...

              [ Zpět ]
              Datum: 05.05.2008
              Autor: Jarda
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                Takovéhle generalizace nemám rád, ale ostudu "A" autům dělají hlavně řepáci co nafasovali firemní ochcávku či filcku z pražské centrály. Nově též "S" z Říčan a jiných.
                Například Brňáci se od Pražáků mají v ohleduplnosti a kooperativním chování na silnici co učit, to musím jako Brňák uznat...

                [ Zpět ]
                Datum: 05.05.2008
                Autor: Joe-CUBE
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                Typický názor obyvatele Prahy: "Vesničan" (rozuměj člověk namající na autě pražskou SPZ) ve velkoměstě neumí jezdit. Máte tam snad nějaké jiné předpisy či co? Silnější provoz zdaleka neznamená, že lidé mohou jezdit bezohledněji, agresivněji - např. tlačit mimopražské mimo pruh či na chodník apod. Jezdím do Prahy autem k příbuzným docela často a všiml jsem si, že pokud jede člověk podle platných předpisů, pražští ho "otrubují" ze všech stran. Pokud však nasadí agresivní až bezohledný styl, všichni zpozorní a i přes mimopražské číslo jakoby ho respektovali a v hlavě jim zřejmě běží : " Hele ho, vidláka, ale že je vyježděnej, ten je u nás asi jako doma. Tak ten je OK! " :-)))))

                [ Zpět ]
                Datum: 05.05.2008
                Autor: Martis
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                       

                  Jsi vztahovačnej! :-) Když jede Pražák v Praze podle předpisů, otrubují a oblikávají ho taky (věř mi, znám to). A když pak jede podle předpisů na venkově, dělají to taky. Myslím, že s Pražáky to nemá nic společnýho, je to prostě normální bezohlednost... :-/

                  [ Zpět ]
                  Datum: 05.05.2008
                  Autor: Neregistrovaný uživatel (k.vl - dnes neregistrovaný)
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                         

                    Souhlas

                    [ Zpět ]
                    Datum: 05.05.2008
                    Autor: Neregistrovaný uživatel (Šnek)
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                       

                  Tvojí averze vůči pražákům jsem si všimnul už dřív, ale stejně mě nepřestává udivovat. Koukám, že až se pojedeme podívat na zámek, abych přemontoval espézetky, pak bude všechno O.K. protože nebudu pražák. Nebo možná snad abych se ti předem přišel omluvit nebo co. :-(

                  [ Zpět ]
                  Datum: 05.05.2008
                  Autor: Zakarr
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                         

                    Netrpím averzí vůči pražákům...trpím jistým velkým nesouhlasem vůči myšlení a stylu uvažování potažmo přístupu mnohých z nich. Proč jsou všichni přesvědčení, že Praha musí být vždy ve všem první a má ve všem přednost a hlavní,rozhodné a vždy poslední slovo? Protože je božská?Protože je největší? Nemyslíte, že trochu pokory by neškodilo? Což takhle uznat i potřeby těch ostatních a postupovat pomaleji ale společně než-li Praha hned a rychle a pak se možná někdy budeme zabývat tím zbytkem....:-( Pokud chceme postupovat v rozvoji cyklistiky v této zemi nějakým směrem, musí to být koordinovaně ve všech krajích ne jen v jednom. Myslím, že podobný styl už v minulosti jistě částečně přispěl i k rozdělení této země a odtržení Slovenska.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 06.05.2008
                    Autor: Martis
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                           

                      Jsem z Prahy. Znám stovky lidí z Prahy. Ani jeden z nich nesdílí přesvědčení, které tu popisuješ. Takže to tvé"všichni" je nepřípustné zobecnění. Tedy lež. Ze zkušenosti se domnívám, že i slovo většina by bylo lež.

                      Trpíš tím, co bývá v historiografii označováno "komplex mladšího bratra" (to je terminus techicus, aby mě tu proboha zase někdo nechytal za slovo!!!). To ti nevyčítám, není to moje věc, jen upozorňuju, že takový přístup nikdy nevede k žádnému řešení... :-(

                      [ Zpět ]
                      Datum: 07.05.2008
                      Autor: Neregistrovaný uživatel (k.vl dnes neregistrovaný)
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                             

                        Mně to všechno připadá, že Martis má nějakou nepříjemnou zkušenost, nebo i více, s "Pražáky" ;-) Takto označuji všechny ty, kteří se do Prahy přistěhovali ze všech možných koutů republiky, mají se mnohem lépe než by se jim povedlo v jejich rodišti, ale bohužel to při každé příležitosti musí dát okamžitě najevo všem ostatním mimopražským, kteří prostě z různých zůstali tam kde jsou.
                        Všechny rodilé Pražáky (bez uvozovek) co znám jsem v životě neslyšel říkat nebo ani naznačovat nějaké takové věci jaké tu líčí Martis... Buď mám tedy štěstí na své známé, kteří si nepotřebují nic dokazovat, nebo tu nic takového neexistuje, čemuž bych tedy věřil více :-)))

                        [ Zpět ]
                        Datum: 07.05.2008
                        Autor: Jarda
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                               

                          ...kteří prostě z různých důvodů zůstali tam kde jsou...

                          [ Zpět ]
                          Datum: 07.05.2008
                          Autor: Jarda
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                               

                          Ono je to dane tim, ze mame v sobe zafixovane hlasky..."prazaci ridej jak prasate", "hory jsou plne prazaku"... No jo. Ale jako prase ridi i kdejaky vesnican (vlastni zkusenost, kdyz se obcas ritim na kole mezi vesnicema). Ona stovka skudka, neudrzovana v polorozpadlem stavu (leta letouci stoji pod slepicema na dvorku), letici neuveritelnou rychlosti je dost nebezpecna. Nekdy i vic, nez kdejaky prazacek. Ikdyz ted M. bude oponovat, ze vesnicane jezdi audinama:-). To same hory. Nejsou tam jen prazaci, ale i spousta jinych lidi z tech mensich mest (do 10tis) a vesnic a odpadky tam urcite nejsou jen po prazacich.
                          Prijde mi dost ulitle delit lidi na prazaky/neprazaky. Prazak neprazak...kazdy muze byt vul:-)

                          [ Zpět ]
                          Datum: 07.05.2008
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                               

                          Jo a vis co jsem jeste vypozoroval. Ze nejvetsi "londynane" jsou cizinci...polaci, cesi, slovaci. Jakmile nekdo maka v Londyne, tak ti to patricne da na jevo:-) A jak je tam uzasne a jak se muzeme srat nekde na nejakem anglanskem venkove:-)))

                          [ Zpět ]
                          Datum: 07.05.2008
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                 

                            To je přesně to co jsem měl na mysli ;-) Rodilým místním je totiž absolutně putna kdo odkud je... To jenom "přistěhovalci" si asi musí zvyšovat sebevědomí okázalým upozorňováním těch druhých na to kde zrovna mají svoje, pokud možno lukrativní, působiště...

                            [ Zpět ]
                            Datum: 07.05.2008
                            Autor: Jarda
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                   

                              No a druhy pripad.
                              Mame babicku na vesnici. A z te vesnice par holek odjelo za praci do Prahy (tam u nich opravdu nebyla). A jak myslis, ze to dopadlo? Tyhle prazacky ohrnuji nos nad jejich vesnici a co vic...bejvale nejvetsi kamaradky jsou jen nejake trubky, co zustaly doma u vidli a slepic. Vsem a vsude davaji najevo, ze jsou z Prahy a taky se podle toho chovaji (vecirky, oblekani....)...:-)
                              Asi spousta lidi ma potrebu na sebe nejakym zpusobem upozornovat:-) Ale tohle mi prijde spis smesne... Takovym ja rikam "prazska trubka z vesnice".

                              [ Zpět ]
                              Datum: 07.05.2008
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                   

                              A pokud rodilí místní řeší nějaké problémy kdo odkud je, tak to v drtivé většině bývá právě mimo velká města :-) Nikdy jsem neslyšel tolik pomluv apod. na adresu těch "velkoměstských" jako vždy jen právě v co nejmenší vesnici a tak... Že by něco jako závist ? ;-) Hlavně tedy netuším z jakého důvodu, každý si dneska život může zařídit podle sebe...

                              [ Zpět ]
                              Datum: 07.05.2008
                              Autor: Jarda
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                                     

                                No ja jsem taky obcas pro nektere prazak:-) Na vesnicich ma clovek obcas strach jit do hospody, aby nedostal pres hubu prave kvuli tomu, ze je prazak, nebo ze ho maji za prazaka (ja jsem z mestecka, co ma cca 7tis ob.).
                                Tohle se drive stavalo v okolnich vesnicich u nas (hlavne na mistnich veselkach, diskotekach atc). Mistni bandy proste nemeli radi fesaky z vetsich mest.
                                To v Praze ja necitim. Jsem vesnickej buran, ale nikdy jsem si tam tak nepripadal. Nikdy nikdo na me jako na burana nekoukal a nikdy si na me nikdo nedovolil jen kvuli tomu, ze jsem z vesnice:-)
                                A ted...kdo se chova lepe?:-)

                                [ Zpět ]
                                Datum: 07.05.2008
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                       

                  Ať si troubí a blikaj...záleží na tom jak velký máš auto.Před 815 ti nikdo myšku neudělá, přece jenom ten nárazník je poněkud tvrdší Jo a ještě k tomu troubení. Už jsi někdy slyšel podtlakovku zblízka? Cyklisti se sluchátkama v uších by ti mohli vyprávět. Jen musím dávat bacha, aby mi nespadli pod kola, jak to s nima cukne.To musí pak bejt slovník....

                  [ Zpět ]
                  Datum: 05.05.2008
                  Autor: Neregistrovaný uživatel (...)
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                       

                  Doteď jsem si myslel, že jezdím +- rozumně a předpisově. Ale asi jezdím agresivně a bezohledně, neb na mne (většinou ve fabce s 3B...) v Praze ještě snad nikdo nikdy nezatroubil, a to jsem tam miminálně jeden den v měsíci. Vyježděnej vidlák;-)
                  Zato doma v Brně poznám po deseti minutách, že jedu kolegovým autem s "pražskou" značkou. Nakolik umím odezírat, spousta slov na P a ani jednou "Pražák":-D

                  [ Zpět ]
                  Datum: 05.05.2008
                  Autor: Joe-CUBE
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                         

                    Na tohle je jeden super vtip

                    Ostravák, Brňák (dosaď si podle svého uvážení) říká: "Vy Pražáci, víte co se tady o vás říká ? " "Jste kokoti pražští..."
                    A Pražák na to: "A víte vy co se o vás říká v Praze ?" Nic... :-)))

                    Tyhle žabomyší války fakt nechápu... A zatím mi to připadá, že nějaké "problémy" tu pořád hledají jen "nepražáci"...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 05.05.2008
                    Autor: Jarda
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                           

                      Já si myslím,že je to démonizováno.Pouze zakomplexovaný Ferda,který v Praze neuspěje se vymlouvá na"ty Pražáky".Jinak se domnívám,že je to jenom takové hecování(štengrovačka,kámo,kómeš?).

                      [ Zpět ]
                      Datum: 05.05.2008
                      Autor: jinec
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                             

                        Také to tak beru... Nemám jediný důvod hodnotit lidi jen podle jeho bydliště...

                        [ Zpět ]
                        Datum: 06.05.2008
                        Autor: Jarda
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                           

                      To je tak pravdivé, že to až není vtipné...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 06.05.2008
                      Autor: Joe-CUBE
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        Ten nápad je technicky výborný, ale nejspíš politicky neprosaditelný! Obávám se, že i plebiscit by momentálně dopadl v jeho neprospěch nemluvě o rozhodování komunálních zastupitelstev jakékoli úrovně. Ale co není, může být a platí pouze vytrvalé lobování.

        V okolí Baranďáku ale pravděpodobně podobné omezení automobilů neprojde nikdy ani po případné dostavbě okruhu, který má odlehčit ale zlaté oči, které to uvidí. Snad leda až dojde ropa. :-(

        Nejkritičtější úsek je před Bohemkou a tam není na rozšíření cyklochodníku ani metr. Z jedné strany plot a výjezd z areálu (tam by snad měl být semafor :-), z druhé nájezd k pumpě. Občas tam vykládáme autobus a jezdíval jsem tudy na kole do práce, tak vím o čem je řeč. Muselo by se z něčeho ubrat. Ne, že by to nešlo, ale už vidím to nadšení všech dotčených. To jsou ty radosti, když těch křížících se zájmů je nepočítaně. A to přitom není žádné historické centrum.

        [ Zpět ]
        Datum: 05.09.2008
        Autor: Neregistrovaný uživatel (MartinP)
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      Vsechna mesta maji problem. Od Praglu po vesnicku nekde na Jizni Morave. Ale kazde to mesto ma jiny problem. Je rozdil, kdyz se ti ve vesnicce objevi za vikend 50 projizdejicich cyklistu a Prahou, kde se treba pres den (kdyz je hezky) v centru (nebo tam kde je to mozne....mist je stale malo ) objevi nekolik tisic cyklistu...a k tomu nekolik stovek mamin a nekolik stovek/tisic bruslaru.

      [ Zpět ]
      Datum: 05.05.2008
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      Vidíš — mě zase zaujalo to, že ačkoli Českomorava sestává z Česka, Moravy a moravského Slezska (což je ale ve skutečnosti taktéž odvěké moravské území, které prohrála Marie Terezie ve válce s Prusy — kusisko Moravy leží v Polsku až po Bielsko-Bialu), píše paní autorka toliko o Čechách, především ale o Praze.

      [ Zpět ]
      Datum: 08.05.2008
      Autor: Bin-Laďin
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

         

    Základní problém je v tom, že spousta lidí se domnívá, že správná norma chování je to, co nám předvádějí naši volení zástupci :-(

    Pokud rezignujeme na slušnost, tak se nedá vyřešit nic :-(

    Ale s tím, že bezpečných cest bez aut je málo a proto je na nich taková tlačenice naprosto souhlasím.

    Třeba Liberec má cyklostezku cca 4 km dlouhou a když se hraje fotbal, tak ji ještě zavírají, vede těsně kolem fotbalového stadionu. Skoro mám podezření, že je to více pěší přístup na fotbal, než cyklostezka :-(

    [ Zpět ]
    Datum: 05.05.2008
    Autor: kolombo
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      To já mám podezření ještě silnější, že tu přístupovou cestu na staďák zaplatili z peněz na cyklostezku. Kdyby to s ní mysleli vážně, klidně ji mohli postavit na levým břehu, stejně je tam vyšlapaná a vyježděná trasa a Nisu přejít pod Koloseem. Ještě že se tady fotbal nehraje jako v Premier League, to by byla zavřená dvakrát tejdně. Ale ty čtyři kiláky mi nestojej za nářky, jezdím jinudy.

      [ Zpět ]
      Datum: 05.05.2008
      Autor: abernathy
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        Já ji taky používám jen někdy, většinou když se vracím od Chrastavy, tak použiji kousek cyklostezky.

        To si piš, že na to byla dotace na cyklodopravu, dokonce byl Liberec na čelních místech v investicích do cyklistiky ...

        [ Zpět ]
        Datum: 05.05.2008
        Autor: kolombo
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

         

    Já myslím, že lidi jsou tu zlí. A to je tím, že málo hulej. Hulení tu zkrátka nemá vybudouvanou tradici... Kdyby dal špeka nebo třeba škopka každý cyklista s každým chodcem, kterýho potká, hned by bylo na světě líp:o)
    Pro začátek doporučuju zkusit pozdravit, požádat o uvolnění cesty a poděkovat, mě to funguje. Je to takové individualistické, nevyžaduje to státní moc, nekoukají z toho stádní zakázky, korupce, pokuty a buzerace, pročež se to u nás moc nepoužívá:-(

    [ Zpět ]
    Datum: 05.05.2008
    Autor: Joe-CUBE
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      Já to zkracuji-když jsem někomu v zádech zahalekám"děkuji"a mám volno.

      [ Zpět ]
      Datum: 05.05.2008
      Autor: jinec
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        To mi přijde takové drzé, samozřejmě očekávat, že chodec ihned uskočí. Já jsem staromódní a slušně požádat a poděkovat se mi prostě líbí.
        Mimoto je to dobrá záminka jet pomalu, což je při mé fyzické kondici výhoda;-)

        [ Zpět ]
        Datum: 05.05.2008
        Autor: Joe-CUBE
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

               

          Chodcům se vyhýbám-bojím se jich.A jaké máš zkušenosti,když požádáš dva vedle sebe jedoucí osmnáctileté "bruslaře"?

          [ Zpět ]
          Datum: 05.05.2008
          Autor: jinec
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                 

            Pakliže jsou to bruslařky, mám ty nejlepší zkušenosti. Nepředjíždím a kochám se. Na bruslaře z dostatečné vzdálenosti zavolám "s dovolením", ještě se mi nestalo, že bychom se tam nesrovnali.
            Ale zas tak moc zkušeností nemám, v lese je bruslařů miminum;-)

            [ Zpět ]
            Datum: 05.05.2008
            Autor: Joe-CUBE
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              :-) jízda za bruslařkami se mi také líbí, to bruslení jim pěkně tvaruje postavu :-) S halekáním qůli uvolnění cesty to už je trochu slabší protože mají v uších většinou sluchátka.

              [ Zpět ]
              Datum: 07.05.2008
              Autor: Aviatik
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                Takového stačí dojet a zatáhnutím za káblík mu vytáhnout sluchátko z ucha. Zkus a uvidíš, jak uskočí z cesty:-D

                [ Zpět ]
                Datum: 07.05.2008
                Autor: Joe-CUBE
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        Mohu-li doporucit tak ja osobne volam "jedu z prava/ z leva. Neuskakujte."

        Neni nic horsiho nez hejno chodcu nahodne poskakujicich pred kolem.

        [ Zpět ]
        Datum: 05.05.2008
        Autor: lester
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

               

          Myslíš, že si vzpomenu, která ruka je pravá a která levá? A když jede cyklista proti mě, která je která? No naštěstí jsem vždycky ten na kole.

          [ Zpět ]
          Datum: 05.05.2008
          Autor: petrp
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

               

          "Dobry den pane. Jedu za vama na kole. Zlutem. Budu vas objizdet z prave strany. Muzu vas pozadat, abyste neuskakoval? Dekuji"

          No mozna bych vymyslel i neco kratsiho:-)))

          [ Zpět ]
          Datum: 05.05.2008
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                 

            Přelož mi to do němčiny, díky. Naučim se to jak básničku a budu v sasku používat :o)))

            [ Zpět ]
            Datum: 05.05.2008
            Autor: PepikW
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              Jo tak na nemcinu je tu jinej pan:-) Ale on by ti to stejne rozmluvil:-)

              [ Zpět ]
              Datum: 05.05.2008
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              Šajze! :-)

              [ Zpět ]
              Datum: 05.05.2008
              Autor: hekynen
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              „Guten Tag, lieber Herr. Ich fahre mit meinem gelben Rad hinter Ihnen. Ich werde Sie von rechts überholen.
              Kann ich Sie bitten, dass Sie nicht zur Seite springen? Vielen Dank.“

              [ Zpět ]
              Datum: 06.05.2008
              Autor: petrp
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                Jak prosté. A vyslovitelné ve zlomku vteřiny:)))

                [ Zpět ]
                Datum: 06.05.2008
                Autor: mira.l
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                Díky, pokud si nezlomim jazyk, můžu to zkusit :o)))

                Netvrdils, že se v germánii nedomluvíš ?

                [ Zpět ]
                Datum: 06.05.2008
                Autor: PepikW
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                       

                  Požádal jsem známou o překlad, co bych pro Tebe neudělal. Já se omezím na cvaknutí brzdovými páčkami, zvonek, Gruess Gott a Danke.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 06.05.2008
                  Autor: petrp
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                       

                  Křikneš-li "hajtla", Němec ztuhne a můžeš ho v klidu objet ...
                  8-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 08.05.2008
                  Autor: AV
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                         

                    No ale pak bacha, aby tě tou zvednutou pravicí nesejmul! :-)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 08.05.2008
                    Autor: hekynen
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                           

                      Objíždí se zleva ...
                      8-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 08.05.2008
                      Autor: AV
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                             

                        Objiždí se zleva? Zezadu, zepředu, no budiž, i z boku se dá... Ale zleva? A jó vlastně, my se bavíme o cyklistice:-))
                        Někdy to supnu i zprava...
                        Ale jinak výborný postřeh!
                        Škoda, že nejsem jistý nejmenovaný jedinec. Udělal bych z tebe levou zadní totálního blbce, který to minimálně zcela špatně pochopil... ;-))

                        [ Zpět ]
                        Datum: 08.05.2008
                        Autor: hekynen
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                             

                        Bych se moc neradoval... Při zdravení je slušnost se k sobě otočit čelem ;-) Takže tu ruku asi stejně chytneš přesně mezi oči :-)))

                        [ Zpět ]
                        Datum: 09.05.2008
                        Autor: Jarda
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                No potes prdel....to abych zacal 400m za nima a blekotal to do amplionu:-)

                [ Zpět ]
                Datum: 06.05.2008
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              Nevím jak v Sasku, ale například na rakouské podunajské cyklostezce jednak každý kdo dostane do ruky nějaký cyklistický leták, je v něm upozorněn, že se jezdí vpravo a že řada cyklistů na ní jezdí velmi rychle a po celé délce stezky jsem si vystačil s krátkým a srozumitelným "Rechts, bitte" případně + "Danke" :-). Tuto formulku používá hodně (netroufnu si tvrdit, že většina) lidí jak v A tak v D.

              [ Zpět ]
              Datum: 07.05.2008
              Autor: Neregistrovaný uživatel (Pepa77)
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                To se mi na němčině líbí. Dostal jsem mapu lyžařského areálu a bylo na ní pět zásad chování. Všechny začínaly slovem Bitte, text končil Danke. Hned má člověk chuť se tím řídit.
                Když někde vidím zbytečný a arogantní "zákaz", první, co mě napadne je, zda je platný a zda je vymahatelný...
                Je to jen moje úchylka?;-)

                [ Zpět ]
                Datum: 07.05.2008
                Autor: Joe-CUBE
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                       

                  Jj, bydlím v Braníku a zrovna včera jsme si na toto téma povídali se známými, že to vypadá, že letos v létě bude Modřanská stezka už upravdu nepoužitelná. Je to prostě jen a jen v lidech. Mnohokrát se mi stalo, že jsem jel po stezce sám a daleko předemnou jsem viděl jediného člověka - stejně mi pod to kolo vlezl, misel jsem na brzdy a to jsme tam byli opravdu jen dva :-) Naposledy to byla telefonující mladá dáma, co z dlouhé chvíle dělala osmičky po středové čáře. 50 metrů jsem na ni marně zvonil... Prostě jen v lidech - tady jsou značky, středová čára, označené pruhy pro chodce a cyklisty.... a stejně se k sobě chováme jak čuňátka. V Rakousku je jen asfalt bez malůvek, a jde to - klidně, přátelsky, ohleduplně. Jenže je těžké chtít po někom, aby se choval na stezce slušně, když se tak nechová v práci, k sousedům v domě, v tramvaji, na ulici...

                  [ Zpět ]
                  Datum: 07.05.2008
                  Autor: Neregistrovaný uživatel (Pepa77)
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                         

                    V těchto případech posílám milé nemilé dámy (a nejenom ty) do patřičných tělesných otvorů... Když ti pár čísel před tebou někdo udělá myšku, tak na to se asi nedá jinak reagovat...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 07.05.2008
                    Autor: hekynen
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                         

                    A me to porad nejak nechce moc lidi verit, ze je to v lidech. Ze jsou zeme, kde je pro ne neco podobneho, co tu popisujes, zcela normalni. Poprosit, podekovat a hlavne se nechovat tak, jako by mi ten cernej pruh celej patril...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 07.05.2008
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                Tak na cyklostezce to může být dobrý. Jenže tam jezdim minimálně. No, třeba by to pochopili i na lesňačce :o)))

                [ Zpět ]
                Datum: 07.05.2008
                Autor: PepikW
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                       

                  Dneska jsem opět frčel po modřanské, no spíš se plazil a klikatil, a mám novou zkratku v češtině: když jsem předjížděl dva bruslaře tak ten zadní na svoji slečnu vepředu zahlásil "POKOL" :-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 08.05.2008
                  Autor: Neregistrovaný uživatel (Pepa77)
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                         

                    NEKE:-)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 08.05.2008
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                           

                      Ja neke :-) přišlo mi to celkem vtipný, rychlý a srozumitelný i pro ty, co na zkratce nejsou domluvený :-)) Ale sam většinou používám prosté BACHA. Jde to z pusy ještě rychleji než pokol, ale pravda, neobsahuje to určení nebezpečného objektu.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 08.05.2008
                      Autor: Neregistrovaný uživatel (Pepa77)
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                             

                        No pockej az to nekdo zamumla...pak to bude znit jako PAKO:-)

                        [ Zpět ]
                        Datum: 08.05.2008
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                 

            Tohle bys musel řvát už skoro 100m před nimi :-))) Zkrať to ;-)

            [ Zpět ]
            Datum: 05.05.2008
            Autor: Jarda
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              Uhni, pyčo! (omlouvám se za mírně expresivní výraz, ale bez něj to napsat prostě nelze)
              :-))

              [ Zpět ]
              Datum: 05.05.2008
              Autor: hekynen
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                Ještě že to máš aspoň pravopisně správně :-)

                [ Zpět ]
                Datum: 06.05.2008
                Autor: Jarda
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              Snad za nima neeee:-)))))

              [ Zpět ]
              Datum: 06.05.2008
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                     

                To je takový překladatelský oříšek, asi :-)

                [ Zpět ]
                Datum: 06.05.2008
                Autor: Jarda
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

         

    No jako cyklista taky vnímám problém plnosti cyklostezek lidmi, kteří chodí, a jezdí na brusliích, problém je, že jsi to vůbec neuvědomujou, a berou cyklostezku jako kterýkoli chodník, kočárky, bruslaři, hůlaři, všichni tam chodí jako by nic, nepříjde jim to divný, po silnici by asi taky nešli po prostředku. Zakázat vstup na cykloztesku asi nepůjde, to šlo snad jedině na dálnici, kde vypudili vše nemotorové.
    Proto mám radši terénní ztezky kde bruslaři, kočárkáři nemůžou, nejlépe nějaká šotolinová cesta.

    [ Zpět ]
    Datum: 05.05.2008
    Autor: Neregistrovaný uživatel (Petros)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      Chceš říct že by bylo lepší kdyby buď na cyklostezku nesměl nikdo jiný než cyklisti, nebo naoplátku i na dálnici mohli bruslaři a maminky s kočárkama?:-)

      [ Zpět ]
      Datum: 05.05.2008
      Autor: Hooky
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        Výše jsem uvedl,že se chodcům vyhýbám a to tím nejhorším způsobem-jezdím po silnici.Z celé mé štreky použiji asi 1000m cyklostezky.Ale určitě se na mě dívají jako na šmatlu řidiči,kteří mě vidí.A určitě se na mě dívají se stejnými výhradami(a oprávněně),jako já se dívám na ten provoz na cyklostezkách.

        [ Zpět ]
        Datum: 05.05.2008
        Autor: jinec
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

               

          Brno:Borci,nejel z vás někdo před chvílí z ulice Zábrdovická do ulice Šámalovy?Na horáku,kraťasy a na hlavě micku s nehtem.Po vyjetí oblouku dotyčný "hodil čučku na hajfeca na chodníku" a byl tou činností tak zaujat,že vůbec nevnímal,že je mu komunikace úzká-v protisměru jel autobus.Každý,kde měl být a stejně mohlo dojít k úrazu(nemluvě o vykrouceném krku dotyčného).

          [ Zpět ]
          Datum: 06.05.2008
          Autor: jinec
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        nepochopil,, chtěl jsem říct, že prostě jsou určitá místa kde se chodit nesmí, nebo nemá, a není to tam zvykem, na dálnici se nesmí protože je to nebezpečné, stejně jako na cyklostezce je nebezpečné, když se kolem někoho přeženu 30cítkou na kole a chodí tam maminky s dětmi. Cykloztezka by se měla respektovat jako každá cesta a lidé by měli chodit, mimo a když už tak alespoň při kraji.

        [ Zpět ]
        Datum: 08.05.2008
        Autor: Neregistrovaný uživatel (Petros)
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      Jediné řešení konec konců v článku odeznělo. A to je dostatek cyklostezek i odpočinkových tras s kvalitním povrchem pro bruslaře, kolaře, kočárkáře a venčitele čehokoliv. Potom se nestane to co se stalo v Brně, kde se na stezce za velkým Tescem každý víkend koná procesí.

      [ Zpět ]
      Datum: 07.05.2008
      Autor: Neregistrovaný uživatel (martinb ([email protected]))
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        Ty již si to také zažil?Já to popisoval na jiném místě,myslel jsem,že bruslaři zakládají nějakou stranu.Já jezdím ze Židenic celou cestu po silnici,jedině kde najíždím na cyklostezku je úsek z Přízřenic k silnici vedoucí na Rebešovice.Ježdění po cyklostezkách jsem již dávno vzdal.

        [ Zpět ]
        Datum: 07.05.2008
        Autor: jinec
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Cyklisté versus kdokoliv - nesmiřitelný boj!

         

    Cyklista se pohybuje 4* rychleji než chodec a 4* pomaleji než auto (2* rychleji než bruslař). To vede k tomu, že cyklista se pohybuje vždy a za všech okolností \"nebezpečnou rychlostí\". Cyklostezky, které byly vybudovány, se staly bruslařskými a procházkovými trasami, které jsou dnes natolik frekventované, že se k jízdě na kole naprosto nehodí. Jízdu na kole rychlostí 5km/h považuji za nesmyslnou, když běžná cestovní rychlost je od cca 20km/h výše. Sám jsem jedinou skutečnou cyklostezku v Brně přestal používat a jezdím jinudy = po silnici. Tak zvané cyklostezky po chodnících v délce 30m považuji za vtip nebo spíš za jasný pokyn, že cyklista je ve městě prostě na obtíž. Ale pozor, na obtíž je i chodec, automobilista (v naší čtvrti se hovoří o úplné retardaci automobilové dopravy - na radnici již tento proces úspěšně proběhl), bruslař. Kdo je tedy jediným oprávněným uživatelem komunikace? Dopravní podnik toho kterého města, nejlépe vezoucí důchodce stěžovatele na poštu.
    Jediné řešení: psát stížnosti, posílat je starostům \"modrákem\" do vlastních rukou. A psát často.

    [ Zpět ]
    Datum: 07.05.2008
    Autor: Neregistrovaný uživatel (martinb ([email protected]))
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

         

    "V blízkosti větších měst, v předměstí Norimberku a v rekreačních zónách, je cyklotrasa společná s chodci. Velmi zajímavé zjištění bylo, že na ně není dovolen vstup sportovcům na in-line bruslích, kteří podle informací mají svoje vlastní okruhy a dráhy." Tolik nová Cykloturistika o Panevropské cyklotrase.

    [ Zpět ]
    Datum: 08.05.2008
    Autor: AV
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      Po Praze jezdím na kole skoro každý den a s chodci většinou problémy nemám. Chce to mít dostatečně hlasitý zvonek a pokud jde po cyklostezce vedle sebe více chodců, včas na ně zazvonit.
      Bohužel se na své trase nevyhnu jízdě po chodníku (Jiráskův most) Tam je chodník široký a většinou tam ráno chodci nejsou, a když po mostě přede mnou nějací chodci vedle sebe jdou, tak je respektuju, sesednu z bicyklu a opatrně je předejdu.
      Že by byl mezi cyklisty a chodci nesmiřitelný boj, to se mi nezdá, myslím že většina cyklistů a chodců má dostatek vzájemné ohleduplnosti.
      Jinak ale souhlasím s článkem, chtělo by to více bezpečných stezek pro chodce i pro cyklisty nejen v centru, ale i na okrajích a v blízkém okolí Prahy. Třeba podél některých silnic vedoucích z Prahy není chodník ani krajnice, auta tam uhánějí stovkou a cyklista i chodec aby se bál o holý život..

      [ Zpět ]
      Datum: 12.05.2008
      Autor: Neregistrovaný uživatel (JirkaKadlec ([email protected]))
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

         

    Tak, a vztah "cyklista" - chodec právě dostal nový rozměr...

    http://www.novinky.cz/clanek/150151-policie-v...

    [ Zpět ]
    Datum: 22.09.2008
    Autor: Jarda
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      řidič-vrah, cyklista-lupič... kam ten svět spěje... :-))

      [ Zpět ]
      Datum: 22.09.2008
      Autor: ronda
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

         

    Proboha lidi uvědomte si kde žijete. Všiml jsem si toho snímku ze Stokholmu nebo odkud to je. Prostě chodci jdou ve svém pruhu a cyklisté jedou ve svém. To u nás prostě neexistuje. Připadá mi to jako bychom to všechno dělali schválně. Cyklisté jezdí po chodníku a chodci se psy a malými dětmi chodí po cyklostezce. Je to jako v zimě když si vyšlápneme běžkařskou stopu, tak všichni co jdou pěšky na procházku půjdou zásadně ve vašich stopách přece si nebudou vyšlápavát svůj chodníček. Snad se to postupem mnoha a mnoha let změní, ale to už bude asi úplně jiný svět ve, kterém už nebude nikdo z nás co můj příspěvek dnes čte.

    [ Zpět ]
    Datum: 26.01.2009
    Autor: Neregistrovaný uživatel (Kutopos ([email protected]))
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      A to je celý problém. Rozumný přístup všech a žádné bezohledné zabírání poloviny stezky.

      [ Zpět ]
      Datum: 26.01.2009
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        copak chodci.....koně - to je maso. Kdyby zničili jen půl cesty, je to v poho, ale oni rozdupou tu cestu po celé šířce. Nikdo neví co s tím.

        [ Zpět ]
        Datum: 27.01.2009
        Autor: Howgh
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

               

          Ja bych vedel. Nechutna to spatne :o)

          [ Zpět ]
          Datum: 27.01.2009
          Autor: vasek
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                 

            Jo, taky je můžu :-)

            [ Zpět ]
            Datum: 27.01.2009
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                 

            akorát žokej chce víc česneku...

            [ Zpět ]
            Datum: 28.01.2009
            Autor: ronda
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                   

              prej je dobrý to přidat do křepelčí paštiky. 50% / 50%. Jeden kůň / jedna křepelka

              [ Zpět ]
              Datum: 28.01.2009
              Autor: Howgh
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

           

      Mně přijde, že se věci značně lepší. Včera jsem se pomalu (protože o berlích) blížil k přechodu pro chodce. Jel cyklista - mohl být dávno pryč, než já se dobelhal. Ale on zabrzdil, zastavil a počkal. Zíral jsem. A dělají to často i řidiči aut.
      Pokud to byl včera někdo z Nákoláků, tímto mu děkuju. :-)))

      [ Zpět ]
      Datum: 27.01.2009
      Autor: k.vl
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

             

        Ale kdepak, nikdo z nákoláků. To byl prostě magor :-)))

        [ Zpět ]
        Datum: 27.01.2009
        Autor: Zden42
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

               

          No právě, proto se ptám tady, ne? :-))))

          [ Zpět ]
          Datum: 27.01.2009
          Autor: k.vl
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté versus chodci - nesmiřitelný boj?

                 

            Tak to sem byl nejspíš já...ale, že bych včéra za celej den vylez z baráku? Hmmm...na nic takovýho si nevzpomínám.

            [ Zpět ]
            Datum: 27.01.2009
            Autor: Neregistrovaný uživatel (Fénix)
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: partnerku na kolo

Hledám: partnerku na kolo
dnes
vysoký, štíhlý, aktivně sportující, mladšího vzhledu hledá sportovně založenou ženu na sdílení společných zájmů,…

Hledám: Kamarádku

16.04.2024
Samotnému se jezdí špatně,hledá se holka na kolo,na věku nesejde.

Hledám: Další parťáky do skupiny - cykloturistika

16.04.2024
Ahoj, hledají se další cyklisté do party z Pardubic a okolí … Věk cca 50 - 60r. … Na pohodu :-)…. WhatsApp 737 184…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

379 cyklistů (14 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024