reklama

Mikuláš pokřtí nové cyklovagony

Mikulášské jízdy mají v Praze už tradici. (Klub železničních cestovatelů)

Od příští sezóny 2010 budou moci cyklisté vzít svá kola i na jízdy historických vlaků. Rekonstruované nákladní vozy, řečené „hytláky“, budou pokřtěny 5. prosince 2009 na nádraží Praha-Braník v rámci dne s Mikulášem.

Dětské odrážedlo „Kokua Like a Bike Jumper“

Dětské odrážedlo „Kokua Like a Bike Jumper“ (Petr Vít, NaKole.cz)

Technický skvost ukrytý pod kabátem jednoduché elegance – i tak může vypadat dětské odrážedlo.

Cyklofest 2009 - těšte se na překvapení

Michal Jon. (NaKole.cz)

Tento víkend nás čeká další ročník festivalu Cyklofest, který představí známé i méně známé cestovatele na kolech. Na co se mohou návštěvníci těšit, o tom jsem si povídala s Michalem Jonem, ředitelem Cyklofestu.

Dětská odrážedla First Bike

Dětské odrážedlo First Bike Street Green (Petr Vít, NaKole.cz)

Odrážedla od společnosti First Bike zaujmou na první pohled svým zajímavým designem. Do testu jsme zařadili dva modely, které se lišily barvou a osazením.

Singltreky aneb cyklostezky trochu jinak

 (Čemba)

Většina rekreačních cyklistů používá kolo, aby se dostali do přírody, a tak stále více z nich vyhledává jízdu mimo asfaltem pokryté cesty. Letos pro ně byly vytvořeny nové přírodě blízké stezky v lesích na severní straně Jizerských hor a v Rychlebských horách.

Dětská odrážedla Terezka a Davídek

Dětské odrážedlo Davídek (Petr Vít, NaKole.cz)

Odrážedla Terezka a Davídek od společnosti Dvě plus dvě nezakrývají osobní inspiraci. Před několika lety začal pro svého syna shánět tatínek a současně majitel firmy nejprve přívěsný vozík za kolo, později odrážedlo. Dnes už Davídek jezdí na kole, odrážedlo s jeho jménem ale projíždějí děti v celé republice.

Jak dnes vypadá bývalá železná opona

Turistický hraniční přechod Slapany/Egerteich leží na cyklostezce, která vede po bývalé železniční trati. Valdštejnská cyklotrasa spojuje města Cheb a Marktredwitz. (NaKole.cz)

Kdo žil před dvaceti lety v České republice, věděl, že cestovat se může jenom někam. A jenom někdo. Celé osady byly vysídleny, vlakové koleje vytrhány a cesty končily v ostnatých drátech. Domácí vězení bylo součást každodenního socialistického života. Jak vypadají některá místa na původní železné oponě, na to se podíváme v našem speciálním „sametovém“ článku.

Bike Brno - nášup městské cyklistiky

Městská kola měla na Bike Brno zase o něco více prostoru. (NaKole.cz)

Ještě jedno ohlédnutí za letošním ročníkem veletrhu Bike Brno, který opět přinesl nášup městské cyklistiky a elektrokol. Na cyklistické dopravě se krize neprojevuje, možná spíš naopak. Téměř každý výrobce (či montážní firma) prezentující na veletrhu nabízí ve svém portfoliu městská kola. A polovina z nich má elektrický příšlap. Na první pohled také zaujaly rozšířené expozice kol pro děti. Největším překvapením, které nám ale letošní Bike Brno připravilo, bylo přepravního kolo holandského stylu, (tzv. bakfiets), vyráběný v České republice.

Dětské odrážedlo Mini Viper

Dětské odrážedlo Mini Viper (Petr Vít, NaKole.cz)

Propracovaná kvalita, která splňuje požadavky bezpečnosti, to je odrážedlo Mini Viper od společnosti Monz.

Co přinesl veletrh Bike Brno 2009

Bike Brno v listopadu 2009 obsadil tři výstavní haly brněnského výstaviště. (Jitka Vrtalová)

Na veletrhu „Bike Brno“ jsme strávili čtyři dny. Co tu bylo k vidění, jaké trendy veletrh ukázal a s jakými osobnostmi jsme se setkali, to se dozvíte v dnešním článku.

« Předchozí 1 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 85 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Trénink a zdraví Jak sportujeme před 12 minutami
Technické rady Výměna destiček dnes v 09:15
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 08:29
NEcyklo Radování na sněhu 23 - 24 dnes v 08:04
Ukrajina 42 dnes v 07:25
Elektrokola Výměna BMS včera v 23:18
Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 23:16
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 22:41
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

340 cyklistů (12 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024