reklama

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Výlet plný protikladů

Nádvoří zámku v Benátkách nad Jizerou (Jiří Juřík)

Buďte bez obav, protiklady, kontrasty až paradoxy vám tento výlet jen ozvláštní a udělá zajímavým, nikoliv nepříjemným. Okruh vedoucí na východ od Benátek nad Jizerou by se také mohl jmenovat „z Benátek za labyrinty“ nebo také „Za vzpomínkami na Smetanu a okupační vojska“.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Za zvlněnými stavbami zvlněnou krajinou

Ukázka značení trasy Baroko I (Jiří Juřík)

Rozluštění jména tohoto výletu je prosté. Zvlněné stavby jsou charakteristické pro barokní architekturu, a právě o ní v tomto výletě půjde, nicméně dojde i na jiné stavební slohy. Zvlněná krajina znamená, že nastanou také stoupání a sjezdy. Prostě v podmínkách Česka se občas musí šlápnout do pedálů nebo kolo tlačit. Ostatně žádné poznání není zadarmo. Chápejte proto tento výlet na sever od Plzně jako výzvu.

Velký test elektrokol – Guewer Camp

 (Jiří Juřík)

Anglické slovo camp lze přeložit jako tábor, kemp a z této oblasti jistě znáte kempovací nádobí či nábytek, nyní se můžete seznámit se skládacím elektrokolem do kempu, ale nejen tam.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Nebojte se Vysočiny

Mamut u Šlakhámru (Jiří Juřík)

Pojmy jako Vysočina, nebo Českomoravská vysočina se mohou zdát pro netrénované cyklisty hrozivé. Jenže menší i větší kopečky najdete jednoduše všude, křížem krážem naší vlastí, takže o co jde. Následující výlet vám ukáže kopcovitý kraj v poněkud příznivějším světle. Na stoupání samozřejmě také dojde, odměnou za ně ale budou příjemné sjezdy.

NaKole.cz odstartovala letní soutěž

 (Author Sport Lady)

Uprostřed letních veder se každý může na chvíli zasnít a představit si sám sebe v chladivém bazénu. Pokud navíc správně odpoví na naše soutěžní otázky, může se představa změnit ve skutečnost. Výherce soutěže si bude moci vybrat pro svůj víkendový pobyt jeden z hotelů sítě OREA HOTELS.

Velký test elektrokol – 4FREETIME Praktik 36

 (Jiří Juřík)

Tentokrát se podíváme do poněkud odlišné kategorie elektrokol, než na kterých jsme jezdili doposud. Nepůjde o žádný sportovní stroj, či sofistikované kolo vyšlechtěné pro městský provoz. 4FREETIME Praktik se snaží o univerzálnost a skloubení výhod skládacích kol, elektrokol, celoodpružení, to vše za relativně nízkou cenu vzhledem k nabídce na trhu. Jak takové spojení dopadne, se dozvíte po přečtení naší další recenze.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Perly navlečené na Ohři

Náměstí v Žatci (Jiří Juřík)

Podél Ohře, jezdí se dobře. Nutno však dodat: pokud víte kudy. A právě tyto informace se vám nyní pokusíme nabídnout. Samotná řeka Ohře je celkem dlouhá 316 km, z toho na našem území teče v délce přes 246 km a právě podél této řeky postupně vzniká pěkný cyklistický projekt v podobě cyklostezek a cyklotras.

Kontrola a ovládání elektrokol - ideální řešení zatím v nedohlednu

 (Jiří Juřík)

Dnes se podíváme podrobněji na způsoby kontroly a ovládání elektrokol, včetně malé exkurze do světa displejů. Ukážeme si nejčastěji používaná řešení, které na své modely montují výrobci elektrokol.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Výlet do kraje s modrou krví

Lednický zámek (Jiří Juřík)

Jednu z našich nejkrásnějších krajinných lokalit, kterou navíc chrání UNESCO, nevytvořila z větší části kupodivu příroda, ale ruce lidí, pracujících (přesněji robotujících) pro šlechtický rod Lichtenštejnů. Jedná se o Lednicko-valtický areál na Jižní Moravě. Procházet se tudy je radost, ale vzhledem k rozsáhlosti území a k množství kvalitních cest, je ještě větší radostí jezdit zde na kole. Přijměte proto pozvánku na pohodový výlet, při kterém si můžete v duchu připadat jako šlechtična či princezna.

Velký test elektrokol – Panther TE-444 Energy-OX

 (Jiří Juřík)

Město je prostor, kde se střetávají, prolínají a ve finále společně žijí nejrůznější styly a slohy. V městech se setkáte jak s historií, tak s modernou. A totéž se dá říci i o městském elektrokole z produkce německé značky Panther, které skloubí bicyklovou klasiku v retro podobě s moderními technologiemi elektrokol.

« Předchozí 1 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 85 Další »
Blogy

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

Premiéra na Bohemia Divide

 ()
Bohemia Divide je název jednoho z dnes už asi kultovních cyklistických ultra-závodů bez podpory. 750-800 km napříč Českem od jihu k severu po cestách i necestách, nonstop a bez podpory. Mezi vyznavači tohoto podivného odvětví cyklistiky má závod své věhlasné jméno, pro mě to je ale letos…
JohnyB | 28.10.2023

6. část - Bulharsko – k moři!

 ()
Naše děti už dávno vědí, že když k moři, tak si k němu musí dojet na kole. Těšily se, ale to horko tyhle poslední dny bylo opravdu těžko snesitelné. Dvacátý pátý den mě přestalo bavit i to ranní slunce, které jsem ještě jakžtakž tolerovala, protože osušilo noční rosu a tedy i stany. Na tu blankytně…
Peggy | 18.10.2023

O čem se mluví:

NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 07:47
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 dnes v 06:04
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 05:50
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 23:48
Co vás vytočilo 152 včera v 22:28
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 145 včera v 21:21
Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 včera v 18:35
NEcyklo LIDL pro cyklisty VIII včera v 15:41
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

240 cyklistů (11 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023