reklama

Stanislav Losert: Dávám lidi dohromady a hádám se

Stanislav Losert (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Divíte se, proč u nás páteřní dálkové cyklotrasy končí často „u šípkového keře“? Proč při opravě chodníku najednou zmizí vydlážděná stezka? Proč se na městských úřadech nikdo nehlásí k zodpovědnosti za cyklisty? Olomoucký cyklokoordinátor Stanislav Losert by se mohl živit jako učitel. Tiše a klidně vysvětluje na příbězích ze života, proč česká města a kraje potřebují své cyklokoordinátory, proč kulhá výstavba dálkových cyklotras a proč cyklisté potřebují své zákony.

NaKole.cz má nové dresy, hlasujte o jejich podobě

 (Bison Sportswear)

Několik let redakce váhala - má mít NaKole.cz svoje dresy? Rozhodování ukončila nabídka společnosti Bison Sportswear, které nešlo odolat. Dresy v tradiční modro-oranžové barvě se tisknout budou! Teď záleží jen na vás, jakou podobu získají.

Nouzové opravy v terénu (6.) – Seřízení přehazovačky a přesmykače

Seřizování přehazovačky ()

Nepřesně nastavená přehazovačka nebo přesmykač dokáže při jízdě pěkně potrápit. V závěrečné části Bike školy vám poradíme, jak správně seřídit ovládací lanka řadícího systému a jak zvýšit přesnost při řazení.

Jarní pražská cyklojízda vyplavila adrenalin

Během jízdy chránilo účastníky cyklojízdy zhruba 30 policistů. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Nejen ostrá slova, ale i rány padaly na jarní pražské cyklojízdě, která odpoledne za vytrvalého mrholení projela městem. Podle organizátorů ze sdružení Auto*Mat byl průjezd městem hladký, na vlastní kůži jsem ale zažila něco jiného.

Na jižní Moravě se otevřou nové stezky, o víkendu po nich vyrazí stovky cyklistů

Historické jádro Mikulova láká k zastavení na oběd nebo jen na procházku. (DSO Mikulovsko)

Tento víkend se na jižní Moravě chystá slavnostní otevření nových cyklostezek Mikulov-Nový Přerov a také úseku Tišnov-Štěpánovice. O dva týdny později potom pelotony cyklistů vyrazí na otevření sezóny na cyklostezce Brno-Vídeň. Vytáhněte také kola a přijeďte se podívat na kopec Galagenberg s téměř dvěma sty vinařskými sklípky, vyzkoušejte opravenou signálku na Greenway Praha-Vídeň nebo si tento víkend můžete zajet do Moravského krasu.

Do práce na kole 2012 – tak trochu jiná soutěž

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Už za dva týdny odstartuje další ročník soutěže Do práce na kole. Letos se v ní utkají firemní týmy z Prahy, Pardubic, Liberce a Brna. Účastníci se mohou registrovat až do konce dubna 2012.

Nouzové opravy v terénu (5.) – Poškození ráfku a výpletu kola

 ()

Zlomení drátu ve výpletu kola na cestě nepříjemně překvapí, při drsnějším zacházení v terénu se může poškodit i ráfek. Kdy ráfek končí svoji životnost a jak vyměnit prasklý drát ve výpletu? Jak poznat, že opotřebení od používání ráfkových brzd je kritické, poradí další díl Bike školy.

Na kole po Česku – tipy na nejkrásnější cyklovýlety

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Svoje soukromé tipy na cyklovýlet nebo dovolenou nám poslali cyklokoordinátoři z celé ČR. NaKole.cz hledalo NEJ pro cyklovýlety po Česku. Podívejte se, kam stojí za to vyrazit na víkend na kolo.

Nouzové opravy v terénu (4.) – Opravy a seřízení brzd – kotoučové brzdy

Oprava a seřízení kotoučové brzdy ()

V minulém díle seriálu Bike školy jsme se naučili, jak správně seřizovat ráfkové brzdy. Jak je to ale s brzdami kotoučovými? Jak správně pečovat o kotouče nebo jak postupovat při výměně brzdových destiček? Oříškem může někdy být i správné vystředění kotouče.

Tour de France na veletrhu For Bikes 2012

 ()

I když do startu legendárního závodu zbývají ještě více než tři měsíce, značku Tour de France mohou potkat až do neděle večer návštěvníci letošního veletrhu For Bikes 2012. Tour de France není jen jedna z nejdůležitějších událostí cyklistické sezóny, která každoročně přiková k obrazovkám tři miliardy diváků. Je to i značka kol a doplňků, o které je na veletrhu For Bikes 2012 mimořádný zájem.

« Předchozí 1 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 85 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 dnes v 11:42
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 10:07
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 09:55
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 09:18
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 08:18
Co vás vytočilo 152 včera v 22:37
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

432 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024