reklama

Jak fungují ePointy, nabíjecí stanice Skupiny PRE

Nabíjecí stanice ePoint PLUS v Avion Shopping Parku Ostrava (PRE)

S dopravními prostředky na elektrický pohon se lze v České republice setkat čím dál častěji. K nejvíce zastoupeným typům patří logicky elektrokola, kterých je do ČR dovezeno ročně více než 10 000, v městských aglomeracích si popularitu získávají elektroskútry a nabídka elektromobilů by se na českém trhu měla podstatně zvětšit v příštím roce. Ruku v ruce s rozšířením uvedených dopravních prostředků postupuje i výstavba nabíjecích stanic.

Nabíjecí stanice pro elektrokola: užitečná služba nebo rozpačitý pokus?

Rychlonabíjecí stanice před budovou PRE v Praze-Strašnicích. (Jitka Vrtalová)

Oči upřené na displej, kde se kapacita baterky blíží nebezpečně nule. Snad všichni, kdo elektrokola někdy použili, znají ten bod zvratu, kdy dojde motoru energie a z lehkého přišlapávání se stane tvrdá dřina. Také proto se začínají v ulicích českých měst objevovat nenápadné sloupky – nabíjecí stanice na elektrokola. S nabíjecím kabelem v batohu jsem se na elektrokole vydala do pražských ulic, abych vyzkoušela, jak to celé funguje.

Bike-tree – symbióza kola a stromu

Bike Tree ()

Při brouzdání po internetu jsme narazlili na unikátní přírodně-cyklistickou kuriozitu – jde o staré dětské kolo, které je ve výšce asi dvou metrů zarostlé do starého stromu.

Belgický obchodní řetězec láká zákazníky, aby přijeli na kole

 (NaKole.cz)

Kdo by nechtěl být cyklistou v Belgii? Nejen že belgičtí zaměstnanci dostávají od státu za každý ujetý kilometr na kole finanční odměnu. Před časem navíc oznámila jedna z hlavních značek supermarketů Delhaize, že chce vytvořit lepší podmínky pro zákazníky, kteří přijíždějí na nákup na kole.

Na Osoblažsku je blaze, aneb kraj na kraji

Časné ráno v Karlově Studánce (Světlana Jasná, NaKole.cz)

Na osudu kraje na sever od Bruntálu se osudově podepsaly dějiny posledních 150 let. Nejprve se kraj škrtnutím pera dostalo na periferii Rakouska, po dvou následujících světových válkách byl devastace dovržena. Kdo nebyl odsunut, později raději odešel. Region se snad nejvyšší nezaměstnaností, kde končí koleje vlaků a pokračovat se dá už jenom na kole směrem k horám, do ráje bikerů a milovníků sjezdů...

Veletrh Bike Brno 2012 dojel do cíle

Pohled na výstavní pavilon (Světlana Jasná, NaKole.cz)

Na nedávno uplynulé čtyři dny se moravská metropole Brno stala hlavním cyklistickým městem střední Evropy. Konal se zde již patnáctý ročník mezinárodního veletrhu Bike Brno, který je největším středoevropským veletrhem v cyklistickém oboru.

Recenze e-Brompton

Brompton osazený elektrifikační sadou (NaKole.cz)

Většina městských cyklistů a patrně i spousta dalších lidí bude znát legendární anglickou značku skládacích kol Brompton. Její výrobky – 16“ městské skládačky – jsou už řadu let proslulé nekompromisní kvalitou, kompaktními rozměry a efektním systémem skládání. Vzhledem k tomu, že konzervativní Angličané zatím nenabídli žádný model s elektrickým pohonem, rozhodl se český dovozce elektrifikovat kolo sám. Jak se mu to povedlo, to pro vás posoudili naši redakční testeři.

Bike Brno 2012 začal!

Veletrh Bike Brno z nadhledu (Světlana Jasná, NaKole.cz)

Na tradičním místě se ve čtvrtek 4. 10. otevřel již tradiční veletrh Bike Brno, který je velkou výzvou pro všechny, kteří se cyklistikou živí a velkým magnetem pro všechny, kteří se o cyklistiku zajímají.

Přední nebo zadní pohon elektrokol - co je lepší?

Přední kolo s elektromotorem (Jiří Juřík, NaKole.cz)

Umístění elektromotoru je tématem mnoha diskusí. Motor v předním nebo zadním kole rozděluje tyto stroje na dva tábory, stejně jako jejich příznivce a odpůrce. Pojďme je navštívit a podívat se, jaké výhody a nevýhody mají obě varianty.

Štafeta NaKole.cz 2012 skončila na Slovácku

Sladká tečka za Štafetou NaKole.cz 2012 (Václav Vrtal, NaKole.cz)

Velký podzimní sraz na moravském Slovácku znamenal také ukončení letošní štafety NaKole.cz. Svoji pouť tu zakončil štafetový kolík, který vyrazil na začátku června z Prahy a během léta prošel rukama cyklistů ze šesti krajů ČR. NaKolík tak představil čtenářům NaKole.cz cyklotrasy a zajímavá místa v Jižních Čechách, na Vysočině, Jižní Moravě, na své cestě se podíval i do Vídně.

« Předchozí 1 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 85 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 před 11 minutami
Co vás vytočilo 152 dnes v 19:18
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 18:06
Elektrokola Výměna BMS dnes v 17:58
Komentáře k blogu Srpen 2023 – okolo Otavy dnes v 17:31
NEcyklo Radování na sněhu 23 - 24 dnes v 16:55
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 16:07
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 15:51
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

360 cyklistů (12 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024