reklama

Labská stezka 2010

Takhle to vypadá Na Labské stezkce v těsném sousedství Německa - jen několik let starý úsek cyklostezky mezi státní hranicí a Děčínem. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

V sousedním Německu je Labská stezka (Elberadweg) nejoblíbenějším cílem cykloturistů. Od státní hranice vede trasa až do německého přístavu Cuxhaven. I když na české straně máme co dohánět, Labská trasa už dostává své pevné obrysy. Jak dnes vypadá Labská stezka na české straně a jaké novinky na vás čekají v příští sezóně, to se dočtete v našem článku. (aktualizace 13. 12. 2010)

Jak na výběr správné přilby

 ()

Cyklistická helma musí na hlavě především správně sedět. Jak nesáhnout vedle při koupi nové přilby a jak ji správně nosit, poradíme v dnešním článku.

Sametová revoluce v cestování

Dnes je možné přejet na kolech celou Evropu. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Devizové přísliby, zvací dopisy a kádrování „politicky spolehlivých“ osob – pamatujete? Výročí sametové revoluce je příležitost ohlédnout se za dobou, kdy celá republika byla obehnána dráty a my jsme mohli na kole vyrazit maximálně na chatu.

Za sluníčkem na sever (2.) – Švédskem přes Öland na Åland

Blížíme se k Trelleborgu. (NaKole.cz)

Za pět dní jsem podél stezky Odra-Nisa došlapal z Prahy na Rujánu, kde silnice končí. Cestu do Skandinávie jsem si proto zpříjemnil plavbou na trajektu přes Baltské moře. Na lince, která tvoří hlavní lodní spojení mezi Německem a Švédskem, ale nastaly problémy.

Češi jezdí za lepšími službami do zahraničí

Nepopulárnější stezkou v Evropě je Dunajská cyklostezka. (redakce NaKole.cz)

Dovolenou na kole si čeští cykloturisté nenechají vzít – jde jen o to, kde a s kým. Jaká byla letošní sezóna v číslech, které destinace patří mezi nejoblíbenější a jaký je český klient, jsme hledali ve statistikách i v rozhovorech s cestovními kancelářemi.

Veletrh cestovního ruchu ITEP se blíží

 (Radka Žáková, plzenskonakole.cz)

Ve čtvrtek 21. října začíná v Plzni již šestý ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu ITEP. Až do soboty 23. října můžete v plzeňském Domě kultury INWEST-K načerpat inspiraci k výletům, a to nejen na kole. Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma.

Zdeněk Tůma: Jako nejlépe placený státní úředník jezdil do práce na kole

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Rozhovor s bývalým guvernérem ČNB a aktuálně horkým kandidátem na pražského primátora se uskutečnil několik dní před komunálními volbami. Záměrně jej však uveřejňujeme až nyní, když jsou výsledky voleb uzavřené a hlasy sečtené. Jak chce Zdeněk Tůma zdvojnásobit objem cyklodopravy v Praze a proč jsme čekali na volby, to se dočtete v našem článku.

Na Mistrovství světa Brompton 2010 padaly rekordy

Čeští reprezentanti na Mistrovství světa Brompton 2010. (Ondřej Brunecký)

Již pátý ročník mistrovství světa v jízdě na skládacích kolech Brompton se uskutečnil v anglickém Blenheim Palace. Jednou ze 34 zastoupených zemí na startu byla i Česká republika. Podívejte se s námi, jak si Angličané umějí s přehledem udělat legraci ze svých vlastních legend.

Bike Brno 2010: Mladá krev na kolech

Na veletrhu byla výrazně zastoupena nová generace cyklistů, stejně jako nabídka pro ní. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Baby boom posledních několika let se nevyhnul ani cyklistice. Šatny ve školkách jsou zaplněné odrážedly a koloběžkami, počtem prodaných dětských cyklopřívěsů jsme se v Evropě vyšvihli na přední místo. V současné době probíhající veletrhy Sport Life a Bike Brno se otevírají mimo jiné rodičům s dětmi. Na brněnském výstavišti jsme se podívali, jaké zajímavé novinky přivezli výrobci a prodejci dětem.

Salcbursko na plný koule

Výhled na na Salcburk (Světlana Jasná)

Mozartovo město je Mekkou pro cyklisty. Zdá se vám to přehnané? Kdo nevěří, ať si zajede do Salzburgu a prožije si toto město samozřejmě a nejlépe přímo ze sedla jízdního kola.

« Předchozí 1 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 50 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 dnes v 11:42
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 10:07
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 09:55
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 09:18
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 08:18
Co vás vytočilo 152 včera v 22:37
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

571 cyklistů (9 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024