reklama

Kam na kole na Brněnsku

Brněnská přehrada je nejoblíbenějším cílem cykloturistů. (Lukáš Schwab)

Počasí nám dává znát, že začíná hlavní cyklistická sezóna. Lidí na kolech přibývá, a tak je na čase vytáhnout mapu a najít nějaký zajímavý cíl pro výlet na kole. Dnes se podíváme do okolí Brna.

Jak se pojede v českých regionech

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Pod patronátem České centrály cestovního ruchu - CzechTourismu představily české regiony, co nového chystají pro letošní sezónu. Redaktorka NaKole.cz se ptala, jaké novinky jsou v letošní sezóně připraveny pro cykloturisty.

Veletrh For Bikes odstartuje za dva týdny

 (NaKole.cz)

Pouhé dva týdny zbývají do spuštění veletrhu For Bikes. Úspěch prvního ročníku, který proběhl vloni, překvapil nejen pořadatele, ale i nejednoho vystavovatele. V pořadí druhý ročník startuje v pátek 25. března na výstavišti v Praze-Letňanech. Oproti loňsku se veletrh rozrostl, k vidění tu budou expozice od 120 vystavovatelů. Nahlédli jsme do zákulisí příprav For Bikes... (Aktualizace 21. 3. 2011)

Praha slibuje nové stezky pro cyklisty

 (Jitka Vrtalová)

Do konce letošního roku přibudou v Praze možnosti pro výlety na kole i pro každodenní cesty do práce. Pražský magistrát slibuje investovat do výstavby cyklostezek 30 milionů Kč, dalších 35 milionů je určeno na údržbu. Do konce letošního roku by mělo být zprovozněno 11 km nových cyklostezek. (aktualizováno 7. března 2011)

Cyklotoulky po stopách Trollů (1.) – z Čech do Norska

Trollí značka varající před Trolly v Trollstigenu. (Wikimedia Commons)

Na cestu do Norska se vydala česká expedice v čele s Vítem Čenovským. Devět účastníků na kolech důkladně poznalo nádhernou zemi s tisíci fjordů a ostrovů, kterou obývají zlomyslní obři Trollové. Inspirací k cestě byla knížka Radovana Kunce „Cestami Trollů“, která vyšla v nakladatelství Cykloknihy.

Evropský cykloslovníček do vaší kapsy

 (EESC)

Evropský cykloslovníček, který obsahuje popis jízdního kola a jeho částí v 27 jazycích, vychází již podruhé. Pomůcka pro cyklocestovatele je nově doplněná o čtyři další jazyky.

Za sluníčkem na sever (4.) – Přes Göta Kanal do Dánska

Göta kanal (NaKole.cz)

Ani po odjezdu ze Stockholmu jsem ještě nebyl rozhodnutý, kudy povede moje zpáteční cesta. Vracet se po stejné trase mě nikdy moc netěšilo, tak jsem v mapě hledal něco, co by zafungovalo jako magnet. Göta Kanal a hluboké lesy s jezery táhnoucími se přes celý Småland se takovým lákadlem staly.

Holiday World 2011 ovládne o víkendu pražské Výstaviště

Burgenland patří mezi cyklisticky nejpřívětivější regiony Rakouska. (NaKole.cz)

Známý veletrh cestovního ruchu dnes poprvé otevřel své brány. Až do nedělního odpoledne bude Holiday World nabízet návštěvníkům informace a ochutnávky z padesáti zemí světa. Mezi hlavní lákadla patří mistrovství světa v hokeji, výherní soutěž „Zájezd za milion“ či sekce věnovaná technickým památkám. My jsme se byli podívat, co je na Holiday World zajímavého pro cyklisty.

Test vodotěsné brašny Ortlieb Back-Roller

Vodotěsné brašny Ortlieb Back-Roller (NaKole.cz)

Ani nemusíte vidět logo a okamžitě víte, na čem jste. Typická červená barva, způsob připevnění na nosič, systém zavírání „zaroluj a zacvakni“ – to jsou charakteristické znaky brašen Ortlieb. I když tradičně se s nimi setkáme hlavně u návštěvníků z Německa, na chuť jim přicházejí také Češi. Zadní brašny jsme testovali na dálkové expedici i v každodenním městském provozu.

Lékaři varují: Epidemie chřipky míří do Česka

 (redakce NaKole.cz)

Podle varování lékařů se máme v nejbližších dnech obávat nejenom chřipky. S dlouhou zimou přibývá případů nachlazení, rýmy, kašle a bolestí v krku. Pravidelná jízda na kole do práce je ideální prevencí. Zabijete tak hned několik much jednou ranou.

« Předchozí 1 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 50 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Ukrajina 43 dnes v 16:24
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 dnes v 15:30
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy dnes v 14:44
Rada při výběru kola Jaké by jste doporučili? dnes v 14:33
Cestování na kole Lago do Garda na koloběžce - poradí někdo? dnes v 13:11
Ostatní – cyklo Stav našich vodníků - 3. dnes v 10:56
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

338 cyklistů (14 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024