reklama

Na horském kole brdskou hřebenovkou na rozhlednu Studený vrch

Rozhledna na Studeném vrchu (Václav Vrtal)

Severní výběžek Brd se jako vražený klín mezi Berounku a Vltavu táhne téměř od Příbrami až k hranicím Prahy. A právě do těchto končin nás zavede parádní výlet, kde nebude nouze o náročná stoupání, překrásné výhledy, kulturní památky a možná potkáte i Fabiána, ducha brdských lesů.

Výlet skoro pořád z kopce

Příjemná cesta lesoparkem Litavka (Jiří Juřík)

U tohoto výletu se pojede převážně z kopce, a po silnicích, ale také dojde na polní cesty a v závěru i na parádní cyklostezku. Tedy docela pěkný průřez všemi povrchy, jen na technické pasáže a sjezdy nedojde. Ostatně posuďte to sami, nejlépe tak, že si trasu projedete.

Jak dlouho trvá cesta k Protivínu

Blanice mezi Protivínem a Vodňany (Jiří Juřík)

Jistě znáte lidovou písničku Na břehu Blanice, kde se zpívá o cestě z Maletic do Protivína. Má trvat ani ne hodinu a je prý stromkama sázená. Důvěřuj, ale prověřuj, a tak jsme se do Jižních Čech to vydali zkontrolovat.

Výlet pro pohodáře, vrchaře i freeridisty v Jeseníkách

Odpočívadlo na cyklotrase č. 53 (Jiří Juřík)

Existuje několik odrůd cyklistů, ale jen málo míst, kde by se navzájem ve své cyklistické touze protnuli. Jak titulek praví, jedno univerzální místo jsme zřejmě objevili a pochopitelně jej vám nyní představíme.

Tipy na MTB trasy – Na nejvyšší vrchol Brd

Vstupte do CHKO Brdy (Václav Vrtal)

Nejmladší naší chráněnou krajinnou oblastí jsou Brdy, které byly jako CHKO vyhlášeny teprve v lednu 2016. Výrazným zmenšením vojenského výcvikového prostoru se nám tak zpřístupnila unikátní příroda, kterou byste ve středních Čechách jen stěží jinde našli. Tak do sedel a vyjeďme rovnou až na nejvyšší vrchol Tok.

Tipy na výlety v Praze – Výlet z Prahy za Jizerou

Cesta k podjezdu pod železnicí na konci Centrálního parku v Kbelích. (Jiří Juřík)

Pokud se řekne Jizera, obvykle se vybaví místa jako Jizerky (myšleno hory), Jablonec, Liberec či hora Smrk, kde tato řeka pramení. Málo kdo si však uvědomí, že Jizera se takřka dotýká i naší metropole, a právě poslední úsek jejího toku nabízí několik tipů na pohodovou vyjížďku.

Tipy na MTB trasy – Z Vlašimi do Českého Šternberka nebo naopak

Hrad Český Šternberk z podhledu (Jiří Juřík)

Území mezi řekou Sázavou a městem Vlašimí na jihu se jmenuje Vlašimská pahorkatina a právě sem směřuje následující výlet. Je jasné, že dojde na kopečky, ale i na jízdu po rovině, to v okolí říčky Blanice.

Tipy na výlety v Praze – Cesta za historií po severním okraji Prahy

Únětický potok začíná svůj tok na tomto místě v Kněževsi. (Jiří Juřík)

Vymyslet výlet, který by uspokojil všechny druhy cyklistů, obě pohlaví, lidi různého věku a zájmů. Neřešitelné. Dovolujeme si tvrdit, že následující cesta se bude líbit mnoha výletníkům, bez ohledu na věk, pohlaví a záliby. Skoro každý si snad přijde na své, a navíc dojde i na pár nenásilných lekcí z dějepisu.

Tipy na MTB trasy – Třeboňsko podrobněji

Seznamte se, Hříšná Pergolína (Jiří Juřík)

V naší republice je několik míst, která se zdají všeobecně až notoricky známá, například Třeboňsko. Jenže, pokud se ocitnete na opačném konci republiky, kde mají jiné oblíbené končiny, je ono zdánlivě „profláknuté“ Třeboňsko pro mnohé Moravany a Slezany územím neznámým. Proto vznikl následující tip na výlet.

Nová cyklostezka směřuje z Prahy k Labi

Celá trasa je dobře značená a vede po ní cyklotrasa č. 17. (Jiří Juřík)

Okolí Labe mezi Neratovicemi a Poděbrady je bezesporu oblíbenou oblastí nejen pražských cyklistů. Důvodů je více, dobře se zde jezdí, je tady hodně cílů a lze tak vytvořit řadu příjemných výletů i pro méně zdatné cyklisty. Jen se tam z Prahy dostat.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 50 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Cestování na kole Zase na cestě před minutou
Technické rady Technické dotazy a poznatky II před minutou
NEcyklo Co vás vytočilo 152 dnes v 22:37
Ukrajina 42 dnes v 21:45
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 18:06
Elektrokola Výměna BMS dnes v 17:58
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

323 cyklistů (11 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024