reklama

Co přinesl For Bikes 2015

Kola, kola a zase kola. Prostě velký veletrh (Jiří Juřík)

Rok s rokem se sešel a za námi je další svátek cyklistiky, pro jiného jen veletrh, pro další pak možnost podívat se, osahat si, projet si, a hlavně poznat, co je ve světě cyklistickém nového.

S lyžemi na kole? Se sněžným CykloTruckem to zvládnete

CykloTruck s naloženými lyžemi (Jiří Štrupl)

Stalo se již tradicí, že lyžovat vyrážíme na kole a pokud není dostatek času, pomůžeme si vlakem. CykloTruck CT3 se sněžným pláštěm byla volba pro letošní Železnou Rudu.

1000 km Tibetem na kole (1.) – Příjezd do Lhasy

S Everestem na pozadí (Karel Umlauf)

Už při první návštěvě Himaláje mne v Káthmándú zaujaly cyklistické mapy. Šlo o cyklistickou variantu klasického treku kolem Annapurny a pak o trasu Lhasa – Káthmándú. Obě trasy slibují přejezdy sedel přes pět tisíc metrů nadmořské výšky.

Cycle4change – cesta napříč Evropou

 (Michal Dub)

Cycle4change.cz se na jaře 2013 zrodil jako jednoduchý nápad dvou kamarádů. Hlavní motivací bylo projet na kole Evropu a poukázat na rozdíly, které v přístupu k městské cyklistice v Evropě panují, obvzláště pak ve srovnání s Prahou.

Tipy kam vyrazit do Itálie na kole

Jižní Tyrolsko (CK Extrem Tour)

Itálie je země stvořená pro pomalé poznávání, nasávání atmosféry, aktivní odpočinek. Stejně tak pro projížďky na kole, při kterých můžete kdykoli zastavit a vychutnat si zdejší neopakovatelný genius loci. Nechte se inspirovat následujícími tipy!

Trojský most ze sedla kola

Po obou stranách mostu vede piktogramový koridor. (Jiří Juřík)

Tak jim i nám konečně otevřeli Trojský most. Myšleno jim motoristům, MHD a nám ostatním bezmotorovým. Takřka týden po té slávě jsem se tam byl na kole projet, abych poznal, nakolik je tato kontroverzní stavba přínosná pro cyklisty. Tedy alespoň z mého pohledu odbornější veřejnosti.

Greenways v ČR – Greenway Jizera

 ()

Řeka 164 km dlouhá, pramenící v Polsku, německy Iser či „po polski“ Izera, je řekou, která dala jméno Jizerským horám. Vlévá se do Labe v Lázních Toušeň mezi Brandýsem nad Labem a Čelákovicemi a díky cyklotrase Greenway Jizera se můžete vydat malebnou krajinou, která její tok doprovází.

Tipy na MTB trasy – Výlet pro všechny druhy bikerů

Pro začínající bikery je u základny připravena speciální cvičná dráha. (Jiří Juřík)

Poslední tip na výlet na horském kole, v tomto letošním seriálu, bude poněkud netradiční, protože spíše půjde o upozornění na poněkud zapomenuté až zastrčené končiny, které však nabízí opravdu široké možnosti vyžití pro všechny druhy cyklistů. Takže na tuto cestu se můžete vydat třeba s celou rodinou, přítelkyní či partou tvrdých bikerů. Každý si tu najde svoje.

Greenways v ČR – Cyklostezka Bečva

 ()

Cyklostezka Bečva byla veřejnosti zpřístupněna v roce 2010 a od té doby si (nejen) u cyklistů vydobyla velkou popularitu. Celkem čítá tři úseky: vsetínskou, rožnovskou a Bečvu. Na 160 km, od pramenů Bečvy až po soutok s Moravou tak máte možnost poznávat pamětihodnosti, přírodní krásy, lidové tradice i místní speciality Valašska, Moravské brány a posléze i Hané.

Pražské cyklozvonění tentokrát zamíří do centrálního parku Prahy 13

 (cyklozvoneni.cz)

Tradiční akce Pražské cyklozvonění se bude konat už poosmé. Z několika míst v Praze i blízkém okolí vyrazí v sobotu 13. září 2014 cyklistické pelotony, které budou směřovat k vodní nádrži na pomezí Prokopského údolí, do centrálního parku Prahy 13.

« Předchozí 1 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 50 Další »
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Ukrajina 43 před 15 minutami
Technické rady Nový gravel dnes v 14:23
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 dnes v 12:24
Elektrokola E Fatbike, výdrž baterky dnes v 10:51
Cestování na kole Velikonoce za polárním kruhem 3/2024 včera v 21:12
NEcyklo Ukrajina 42 včera v 19:23
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

323 cyklistů (11 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024