reklama

Nová cyklostezka směřuje z Prahy k Labi

Celá trasa je dobře značená a vede po ní cyklotrasa č. 17. (Jiří Juřík)

Okolí Labe mezi Neratovicemi a Poděbrady je bezesporu oblíbenou oblastí nejen pražských cyklistů. Důvodů je více, dobře se zde jezdí, je tady hodně cílů a lze tak vytvořit řadu příjemných výletů i pro méně zdatné cyklisty. Jen se tam z Prahy dostat.

Kyrgyzstán bike aneb na horském kole v pohoří Tian Shan

 (Rudolf Růžička)

Kyrgyzstán považuji za jedno z nejzajímavějších bikových revírů vůbec. Opustit na chvíli civilizaci a ztratit se na pár dní s bikem v pohoří Tian Shan, má skutečně velice očistné účinky. Však je to také jeden z největších horských systémů na světě. Od nekonečných pastvin a horských jezer vás dělí jen nějaké to zasněžené čtyřtisícové sedýlko. Za ním se už čas takřka zastavil, žádný zbytečný chvat a spěch. Přetrvávají zde stále jen důležité životní hodnoty.

Na trať z Prahy na Dobříš vyrazí Regionovy s novým cyklovozem

 (ROPID)

Na cyklisty oblíbené trati z Prahy přes Vrané nad Vltavou a Mníšek pod Brdy do Dobříše se objeví nový cyklovůz s kapacitou 20 kol.

Češi stále více milují jízdu na kole, přednost jí dává až 31,4 % sportovců

 ()

Nejoblíbenějším sportem v ČR je cyklistika, jejíž popularita stále roste. Z ankety webu SportCentral vyplývá, že jí dává přednost až 31,4 % sportovců. Nechává tak za sebou běh a dokonce i fotbal.

Veletrh For Bikes 2016 odstartoval

Expozici značky Author na výstavní ploše jen tak nepřehlédnete. (Jiří Juřík)

Rok utekl jako voda, v cyklistickém prostředí spíše projel tak rychle jako peloton Tour de France, a máme zde další ročník cyklistického svátku, kterým lze bezesporu veletrh For Bikes nazvat. Byli jsme se na něm podívat hned první den, a to není apríl, ačkoliv datum bylo 1. dubna.

Svatý Mořic na horském kole

Trail z Piz Nair (© swiss-image.ch/Markus Greber)

Přes 400 km špičkově značených cest pro cyklisty na horských kolech, to už je dobrý důvod navštívit Svatý Mořic ve švýcarském Engadinu.

Známý astronom a vášnivý cyklista Jiří Grygar slaví významné životní jubileum

Jiří Grygar na kole (Archiv J. Grygara)

Ve čtvrtek 17. března se známý astronom a astrofyzik Dr. Jiří Grygar dožívá 80 let. Stále aktivně sportuje a s oblibou jezdí hlavně na kole. V jeho chystané knižní novince s tajemným názvem „Knihy a hvězdy“ toho o ježdění na kole a cykloturistice bude také docela dost.

Vyšel oficiální cykloprůvodce Labská stezka 2016

Obálka cykloprůvodce Labská stezka 2016 ()

Labská stezka patří k nejoblíbenějším říčním stezkám v Evropě. V únoru proběhl slavnostní křest nového cykloprůvodce, který poskytuje cenné informace o hlavních atrakcích, ubytování, přívozech či turistických informačních centrech na českém i německém území toku Labe. K dispozici je cykloturistům zdarma.

Brdy se otevřely turistům

CHKO Brdy (Václav Vrtal)

Vojenský újezd Brdy se ode dne 1. ledna 2016 otevřel civilistům, především turistům, a změnil se na chráněnou krajinnou oblast (CHKO) Brdy.

Multikriteriální cykloplánovač: Revoluce v plánování nejlepší cyklotrasy?

 (NaKole.cz)

Nejlepší IT diplomovou prací roku 2015 v soutěži ACM SPY a cenu veřejnosti získal projekt s názvem Multikriteriální cykloplánování studenta ČVUT Pavola Žileckého. Při plánování nejvhodnější trasy řeší cykloplánovač například i hladinu stresu cyklisty při průjezdu křižovatkou.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 50 Další »
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 před 17 minutami
Trénink a zdraví Jak sportujeme před 19 minutami
NEcyklo Ukrajina 44 dnes v 00:14
Technické rady Springer vidlice na fatbika včera v 22:17
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 21:30
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 19:03
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

391 cyklistů (6 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024