reklama

Nová cyklostezka směřuje z Prahy k Labi

Celá trasa je dobře značená a vede po ní cyklotrasa č. 17. (Jiří Juřík)

Okolí Labe mezi Neratovicemi a Poděbrady je bezesporu oblíbenou oblastí nejen pražských cyklistů. Důvodů je více, dobře se zde jezdí, je tady hodně cílů a lze tak vytvořit řadu příjemných výletů i pro méně zdatné cyklisty. Jen se tam z Prahy dostat.

Kyrgyzstán bike aneb na horském kole v pohoří Tian Shan

 (Rudolf Růžička)

Kyrgyzstán považuji za jedno z nejzajímavějších bikových revírů vůbec. Opustit na chvíli civilizaci a ztratit se na pár dní s bikem v pohoří Tian Shan, má skutečně velice očistné účinky. Však je to také jeden z největších horských systémů na světě. Od nekonečných pastvin a horských jezer vás dělí jen nějaké to zasněžené čtyřtisícové sedýlko. Za ním se už čas takřka zastavil, žádný zbytečný chvat a spěch. Přetrvávají zde stále jen důležité životní hodnoty.

Na trať z Prahy na Dobříš vyrazí Regionovy s novým cyklovozem

 (ROPID)

Na cyklisty oblíbené trati z Prahy přes Vrané nad Vltavou a Mníšek pod Brdy do Dobříše se objeví nový cyklovůz s kapacitou 20 kol.

Češi stále více milují jízdu na kole, přednost jí dává až 31,4 % sportovců

 ()

Nejoblíbenějším sportem v ČR je cyklistika, jejíž popularita stále roste. Z ankety webu SportCentral vyplývá, že jí dává přednost až 31,4 % sportovců. Nechává tak za sebou běh a dokonce i fotbal.

Veletrh For Bikes 2016 odstartoval

Expozici značky Author na výstavní ploše jen tak nepřehlédnete. (Jiří Juřík)

Rok utekl jako voda, v cyklistickém prostředí spíše projel tak rychle jako peloton Tour de France, a máme zde další ročník cyklistického svátku, kterým lze bezesporu veletrh For Bikes nazvat. Byli jsme se na něm podívat hned první den, a to není apríl, ačkoliv datum bylo 1. dubna.

Svatý Mořic na horském kole

Trail z Piz Nair (© swiss-image.ch/Markus Greber)

Přes 400 km špičkově značených cest pro cyklisty na horských kolech, to už je dobrý důvod navštívit Svatý Mořic ve švýcarském Engadinu.

Známý astronom a vášnivý cyklista Jiří Grygar slaví významné životní jubileum

Jiří Grygar na kole (Archiv J. Grygara)

Ve čtvrtek 17. března se známý astronom a astrofyzik Dr. Jiří Grygar dožívá 80 let. Stále aktivně sportuje a s oblibou jezdí hlavně na kole. V jeho chystané knižní novince s tajemným názvem „Knihy a hvězdy“ toho o ježdění na kole a cykloturistice bude také docela dost.

Vyšel oficiální cykloprůvodce Labská stezka 2016

Obálka cykloprůvodce Labská stezka 2016 ()

Labská stezka patří k nejoblíbenějším říčním stezkám v Evropě. V únoru proběhl slavnostní křest nového cykloprůvodce, který poskytuje cenné informace o hlavních atrakcích, ubytování, přívozech či turistických informačních centrech na českém i německém území toku Labe. K dispozici je cykloturistům zdarma.

Brdy se otevřely turistům

CHKO Brdy (Václav Vrtal)

Vojenský újezd Brdy se ode dne 1. ledna 2016 otevřel civilistům, především turistům, a změnil se na chráněnou krajinnou oblast (CHKO) Brdy.

Multikriteriální cykloplánovač: Revoluce v plánování nejlepší cyklotrasy?

 (NaKole.cz)

Nejlepší IT diplomovou prací roku 2015 v soutěži ACM SPY a cenu veřejnosti získal projekt s názvem Multikriteriální cykloplánování studenta ČVUT Pavola Žileckého. Při plánování nejvhodnější trasy řeší cykloplánovač například i hladinu stresu cyklisty při průjezdu křižovatkou.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 50 Další »
Blogy

Bikepacking přes Slovensko pokračuje: Z Čachtic do Gaderské doliny

 ()
Poté, co jsme se dvěma dětmi úspěšně projeli Malé Karpaty a zjistili, že náš syn Oskar je schopen ujet až 50 km denně, pokračovali jsme v cestě na střední Slovensko. Oskarovy schopnosti se každým dnem zlepšovaly. Tažné lano zůstalo hezky odpočívat a Oskar se stal pro nás plnohodnotným cyklistickým…
Kristina | 03.10.2024

Centrální stezkou od západu na východ_3

 ()
Úterý 23. červenceKdyž pominu stále trvající vedra, začal dnešek příjemně. Ráno jsme měly poměrně brzy sbaleno, stihly jsme i promazat kola (a vyloudit u paní ubytovatelky nový hadr na jejich utření) a vyjet chvilku před devátou. Asi 5 km se mírně stoupavá cesta zdála příjemná, ale za přístřeškem…
Aar | 02.10.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 11. část

 ()
Kolečko se uzavírá Ještě v Kazachstánu jsme byli tak trochu celebrity. „Zdrastě, jak se máte? Viděl jsem vás před třemi dny za Tarazem," pozdravil nás chlapík kdesi na benzínce. „To je docela dobře možné." „Nebyli jste tuhle kousek za Almatou?" zase jiný chlapík jinde. „Asi měsíc nazád? To jsme…
Peggy | 24.09.2024

Dámská 2024 – jezero Milada, Děčínský Sněžník, Ploučnice, Husí cesta a z Roudnic

 ()
Začínáme další desítku naší tradiční Dámské, dlouho jsme nevěděly kam vlastně pojedeme a kdy pojedeme. Radka měla naplánovanou dovolenou v Itálii, my s Lenkou zájezd do Alp, ale nakonec jsme Dámskou odjely v tradičním termínu. Letos máme 13 jako šťastné číslo, 13.června jsme jely s Lenkou do…
HMS | 18.09.2024

Slovinsko – Rakousko – relax v lázních Zreče 13.6. až 18.6. 2024

 ()
Letos opět s Mamutem, líbí se nám precizní připravenost tras i znalost místa, kde vedou trasy po cyklo i neznačených cestách. V únoru vybíráme zájezd, vzácně se shodneme na termínu a místu. Původně jsme chtěly ve složení Helena, Lenka a já zdolat Grossglockner, ale bohužel zájezd byl již koncem…
HMS | 18.09.2024

O čem se mluví:

Cestování na kole Do Montpellieru dnes v 00:12
Vyjížďky, srazy, akce Jarní sraz 2025 Beroun 7.5. až 11.5. včera v 22:10
Cestování na kole Pobaltí na kole včera v 21:07
Ostatní – cyklo Co vás pobavilo, potěšilo 193 včera v 21:00
NEcyklo Co vás zaujalo 282 včera v 19:56
Ukrajina 47 včera v 19:06
Ostatní – cyklo Jaké to bylo? - 152 včera v 13:51
Lehokola Tak jsem viděl lehokolo - VII. 20.10.2024
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

339 cyklistů (2 přihlášení)

Bikepacking přes Slovensko pokračuje: Z Čachtic do Gaderské doliny

Poté, co jsme se dvěma dětmi úspěšně projeli Malé Karpaty a zjistili, že náš syn Oskar je schopen ujet až 50…
Kristina | 03.10.2024

Centrální stezkou od západu na východ_3

Úterý 23. červenceKdyž pominu stále trvající vedra, začal dnešek příjemně. Ráno jsme měly poměrně brzy…
Aar | 02.10.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 11. část

Kolečko se uzavírá Ještě v Kazachstánu jsme byli tak trochu celebrity. „Zdrastě, jak se máte? Viděl jsem vás…
Peggy | 24.09.2024