reklama

Jiří Bouda na cyklistické pouti do Santiaga de Compostela

 (Jiří Bouda)

Jiří Bouda je známý především jako grafik, malíř a ilustrátor. Restauroval také slavný Langweilův model Prahy. Málokdo ale tuší, že je i vášnivým cyklistou, který na kole procestoval pěkný kus našeho kontinentu.

Na kole po Edinburghu a okolí

Edinburghský hrad (CK Mundo)

Hlavní město Skotska je světoznámou metropolí, která je slavná hlavně díky své historické architektuře a hektické festivalové sezoně. Co ale město nabízí návštěvníkům, kteří se sem vydají se svým bicyklem nebo uvažují si zde kolo půjčit.

Na kole po Novém Zélandu – Severní ostrov

Na kole po Novém Zélandu (Petr Mlčkovský)

V následujících příspěvcích se vám pokusím přiblížit některé ze svých zážitků a cestovatelských zkušeností. Je možné, že některé z vás příspěvky zaujmou nebo inspirují do té míry, že se rozhodnete například dočasně opustit pracovní proces a vyrazit na vaši cestu ať již na kole či jakkoliv jinak. Mnozí z vás na Novém Zélandu byli a mohou mít na spoustu věcí odlišný názor, což je jen dobře, protože jsme každý jiný. Převážná většina textu představuje mé subjektivní vnímání daných situací.

Lahovická cyklolávka byla konečně otevřena

Jako jedni z prvních si cyklolávku otestovali milovníci retrokol. (Jiří Juřík)

Nejen cyklisté, ale rovněž pěší a možná i in-line bruslaři se v sobotu 12. dubna 2014 konečně dočkali zprovoznění podvěšené lávky pod Radotínským mostem, což je oficiální pojmenování pro dvojici mostů přes údolí Vltavy a Berounky. Neoficiální označení pak zní například Lahovická estakáda či most. V každém případě se jedná o součást velmi plíživě budovaného Pražského okruhu.

Rodina horských kol se rozrůstá

26" a 29" vedle sebe (Jiří Juřík)

Před několika dny jsme vás v pozvánce na březnový veletrh For Bikes upozornili na skutečnost, že se zde v plné síle a šíři předvedla kompletní rodinka horských kol, čítající již tři členy, které lze pojmenovat čísly: 26", 27,5" a 29". Představme si je podrobněji.

For Bikes 2014 otevřel svoje brány

Z veletrhu FOR BIKES 2014 (Jiří Juřík)

Letošní cyklistická sezona byla symbolicky odstartována. Ve spolupráci s nástupem jarního počasí ji začal veletrh jízdních kol FOR BIKES 2014.

Kam (možná) pojedete na letošní dovolenou?

Holiday World 2014 (Jiří Juřík)

Tuto otázku vám před několika dny mohl pomoci zodpovědět 23. ročník středoevropského veletrhu cestovního ruchu Holiday World, který ve dnech 20. až 23. února zabral celá tři křídla výstavního areálu v pražských Holešovicích.

Oceněný Ráj rozhlednový

 ()

Členové Asociace publicistů a novinářů cestovního ruchu, v současnosti Czech Travel Press, vyhlásili nejlepšího knižního průvodce pro rok 2013. Stal se jím titul Rájem rozhlednovým od, v tomto oboru osvědčeného autora Jiřího Štekla, který vydalo vydavatelství Cykloknihy. Knížka zachycuje 70 nejnovějších rozhleden, které na území ČR vznikly za poslední čtyři roky, tedy od roku 2009.

České dráhy jedou vstříc cyklistům

Když je průvodčí vstřícný. (Jiří Juřík)

Před několika dny proběhla v sídle generálního ředitelství Českých drah tisková konference, na které byly představeny novinky pro rok 2014. Byli jsme u toho, a tak došlo i na otázky o změnách týkajících se přepravy jízdních kol ve vlacích.

Moravské vinařské stezky bojují v soutěži o nejlepší turistickou destinaci

 (Moravské vinařské stezky)

Připravte se na finále, v sobotu 30. listopadu končí soutěž agentury CzechTourism o nejlepší turistickou destinaci České republiky. O titul absolutního vítěze bojují i Moravské vinařské stezky, kterým prozatím patří druhá příčka. „První místo zatím drží Rychlebské stezky, ale my doufáme v drtivý finiš jižní Moravy,“ říká s úsměvem koordinátor Moravských vinařských stezek Luboš Kala z Nadace Partnerství.

« Předchozí 1 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 50 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Ukrajina 43 dnes v 00:06
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část včera v 22:50
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 včera v 20:22
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 19:32
Rada při výběru kola Jaké by jste doporučily? včera v 18:21
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. včera v 18:12
Lehokola Trhající se schwaldemaraton včera v 16:48
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

240 cyklistů (6 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024