reklama

Bike Brno 2010 startuje příští týden

 (Michaela Kulíšková)

Již tento čtvrtek otevírá své brány cyklistický veletrh Bike Brno. Kromě jízdních kol čekají na brněnském výstavišti na návštěvníky testovací dráhy pro klasická kola i elektrokola, dětské cyklistické závody, zvučná jména světové i domácí cyklistiky a další doprovodný program. Pokud se zajímáte o novinky v cyklistice, určitě byste neměli tuto událost sezóny vynechat.

Cyklistická přilba – povinnost nebo volba?

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Následující článek se bude týkat vás všech, kdo jezdíte na kole, ale přesto vás rozdělí na několik skupin. Helma na hlavě (a přeneseně i v hlavě), to je oč tu běží. Jezdit s přilbou, všude nebo jen někde, všichni nebo jen někteří? Nad těmito a dalším otázkami se zamyslíme v tomto článku.

Jak se dělá Cyklozvonění

Účastníci se zapsali do knihy rekordů, když tlačítka cyklistických zvonků současně stisklo 387 cyklistů. (Václav Vrtal, NaKole.cz)

V neděli 19. září 2010 se konal 4. ročník akce Pražské cyklozvonění, na kterou se sjela tisícovka účastníků v celkem sedmi pelotonech z různých míst Prahy. Účastníci akce potom společně překonali rekord ve zvonění na cyklistické zvonky. Jen málokdo ale ví, že celou akci organizačně zajišťovalo naše občanské sdružení NaKole a že při jeho přípravě vydatně pomohli i spolupracovníci NaKole.cz. Přečtěte si, jak vznikalo Pražské cyklozvonění.

Do kostela na kole

 (dokostelanakole.cz)

Strmý nárůst automobilové dopravy v posledních letech se nevyhnul ani církevnímu prostředí. V neděli jsou kostely doslova obleženy auty. „Pojeďte do kostela na kole!“ je výzva a zároveň motto akce, kterou již potřetí pořádá několik křesťanských organizací.

Evropský týden mobility: příležitost pro cyklisty ve městech

Pražská cyklojízda na Nuselském mostě v Praze (Hynek Moravec)

Akce, určená nejen pro milovníky kol, ale i pro další, kterým není lhostejný stav dopravy a životního prostředí v našich městech - tak by se dal uvést Evropský týden mobility, který začíná ve čtvrtek 16. září. Následující článek přináší přehled cyklojízd a dalších akcí pro cyklisty, ke kterým se můžete přidat v následujícím týdnu i vy. (Aktualizováno 22. 9. 2010)

Pomohou nové dopravní značky cyklistům?

 (NaKole.cz)

V průběhu několika dní vstoupí v platnost vyhláška  Ministerstva dopravy 247/2010 Sb., která mimo jiné zavádí nové dopravní značky pro cyklisty. Jak je vidět z reakcí médií, většina novinářů trochu tápe v tom, jaký je vlastně význam této úpravy a co přinese českým cyklistům.

Za sluníčkem na sever (1.) – Z Prahy na Rujánu

Mělnický zámek (NaKole.cz)

Co dělat, když ještě v půli června spí slunce kdesi za horami a venku to vypadá spíš na zamračený podzim? Sedněte na kolo a vyražte na sever. Tam snad bude o letním slunovratu slunečního svitu mnohem víc.

Leoš Tržil: Vyrůstal jsem v malé Šanghaji

Komunikace s médii patří ke každodenní práci ředitele dopravní policie. (NaKole.cz)

Obličej Leoše Tržila zná většina z nás hlavně z televizního zpravodajství – jako služby dopravní policie tu často komentuje statistiky dopravních nehod. Málokdo ale ví, že tento muž stojí za vznikem historicky prvního cyklopruhu v Česku. Původně měl na schůzku vyhrazeno jen 20 minut, nakonec jsme si o prosazování procyklistických opatření povídali bezmála tři čtvrtě hodiny.

Co kus to originál

Rozhledna nad vodojemem Ocmanice u Náměšti nad Oslavou (www.tesarske-prace.cz)

Rozhledny dnes zažívají svoji renesanci. V posledních letech vyrostly nebo byly otevřeny desítky těchto staveb, které přitahují turisty jako magnet. Podívejme se nyní na několik zajímavých nebo přímo kuriózních staveb. Třeba některé z nich stojí nedaleko vašeho domu a vy o tom ani nevíte....

Tour de Labe povede z Děčína do Magdeburgu

Z loňského ročníku Tour de Labe. (Jan Ritter)

Labská stezka patří v Německu k nejoblíbenějším cílům cykloturistů. U nás jsme v porovnání s našimi severními sousedy v budování bezpečných stezek pro cyklisty podél Labe o něco pozadu. Napomoci rozvoji má Tour de Labe – propagační jízda, které se účastní zástupci místní samosprávy. Letos se koná již podruhé. Jaký je stav Labské stezky v ČR a jaké nové služby pro cykloturisty jsou letos přichystány, se dočtete v následujícím článku.

« Předchozí 1 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 50 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 10:07
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 09:55
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 09:18
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 08:18
Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 dnes v 07:00
NEcyklo Co vás vytočilo 152 včera v 22:37
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

458 cyklistů (6 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024