reklama

Innská stezka vede pohodově mezi třítisícovkami

Pohled na městečko St. Moritz a stejnojmenné jezero (Switzerland Tourismus, Max Weiss)

„Hory jsou doma ve Švýcarsku“ říká jeden reklamní slogan. Ovšem přesto, že se této zemi připisuje celkem 48 vrcholů vyšších než 4 000 m.n. m., dokáže nabídnout i pohodovou cyklodovolenou. Tip na trasu, která provede cyklistu mezi horskými velikány, vede po Innské stezce.

Dres s příběhem je jako víno s přívlastkem

 (Václav Vrtal, NaKole.cz)

Můj dres je na hadry, nejspíš ho pietně pohřbím i s rozsekanou přilbou. „Nedělej to, to je trofej,“ přesvědčují mě ostatní. Sedíme v restauraci na okraji Berouna a za sebou máme dvě hodiny jízdy terénem. Já navíc promáčklou helmu, roztržený dres a šrámy po celém těle.

Jak se jezdí v Kodani

Fifty-fifty - tak bude vypadat podle kodaňské radnice podíl dopravy v roce 2025. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Dlouhé zimy, malá mořská víla, pohádkář Andersen, hradní stráž ve vysokých chlupatých čepicích – to všechno proslavilo Dánsko ve světě. A také obrovský počet cyklistů, o kterých přednášejí urbanisté, dopravní projektanti a zástupci měst na světových konferencích. Do metropole země se studeným jménem jsem se vypravila prozkoumat, jak a proč právě tady vznikla „cyklistická kultura“.

Cyklokočárek Dandy Joy - levnější tříkolka

 (Petr Vít, NaKole.cz)

Cyklokočárek Dandy Joy je nový český výrobek, který se u nás prodává od začátku roku. Měl by spojovat výhody nákladního kola s možností připojit vozík k libovolnému jízdnímu kolu a kdykoli jej změnit zpět v kočárek. Desítky kilometrů na cyklostezkách, mezi auty i po lesních pěšinách, s dítětem i bez něj, důkladně otestovalo vlastnosti cyklokočárku.

Vychází nový průvodce po Labské stezce

 (Petr Špánek)

Pro cykloturisty, kteří se chystají z Hřenska podél Labe do Mělníka a dál podle Vltavy až do Prahy, vychází v těchto dnech nový podrobný průvodce. Kromě detailního popisu trasy v něm najdou to nejzajímavější, co je možné v okolí trasy vidět či zažít, a také osvědčené restaurace, ubytovací zařízení nebo cykloservisy.

Zdeněk Procházka: Uherské Hradiště chce o cyklisty pečovat

Zdeněk Procházka na tiskové konferenci hovořil o spolupráci měst přátelských k cyklistům. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Uherské Hradiště na první pohled jízdním kolům fandí. Náhodný turista může mít pocit, že se náhle ocitl někde uprostřed Holandska. Před rokem, v květnu 2011 tu vznikla Uherskohradišťská charta, ke které se postupně připojilo dalších 21 českých měst. Místostarosta města Zdeněk Procházka vysvětluje, co Hradiště pro cyklisty připravuje v nejbližší době a proč se jízda na kole nedá oddělovat od ostatních druhů dopravy…

Friesland deštěm stíhaný

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Zatímco oblékáme další vrstvu oblečení, kolem běhají děti v krátkých kalhotkách a plovacích vestách. Stojíme pod přístřeškem a přemýšlíme, zda vyrazit v dešti na kolech. Kolem projíždějící kráska na těžkém městském kole se zastaví, aby si vyhrnula límec saka. Jsme ve Frísku, nejsevernější holandské provincii. Jeho název zní sice trochu větrně a studeně, během léta tu ale je počasí pro cykloturistiku ideální. A jak nám ukazují sami Holanďané, ani déšť se nemusí brát nijak vážně.

Terénní cyklistika není jen jízda v horách, aneb všechny tváře MTB

 (Specialized bike resort Valašsko)

Terénní cyklistika, horská cyklistika, bajkování, bikování, MTB...
Všechny tyto názvy popisují jedno - jízdu na kole mimo asfaltové cesty. Pokud tápete, když slyšíte názvy jako XC, enduro nebo freeride, je tady malá procházka světem horské cyklistiky.

Oblečení v barvách NaKole.cz je možné si objednat

 (Martina Mončeková)

O finální podobě dresů v barvách NaKole.cz je rozhodnuto, nyní si můžete oblečení objednat. První várka dresů, kalhot a bavlněných triček bude směřovat na jarní sraz, který se koná od 24. května 2012 na Broumovsku.

Cyklistika v Praze - rekreační masakr a stagnující doprava

Páteřní Modřanská stezka v Praze o víkendech praská ve švech. Oblíbili si ji nejen cyklisté, ale také in-line bruslaři. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Dva prodloužené víkendy se řada Pražanů rozhodla strávit příjemným výletem na kolech - bohužel pro ně právě na nejzatíženější stezce podél Vltavy z Podolí do Modřan. Rekreační cyklostezky v okolí Prahy, na kterých se setkávají cyklisté, bruslaři a chodci, jsou už často na hranici kapacity, denně po nich projede až 6 700 cyklistů. Sčítače umístěné na různých místech v Praze ukazují oblibu páteřních cyklostezek i efekt, který měla rekonstrukce křižovatky kapitána Jaroše.

« Předchozí 1 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 85 Další »
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

Ostatní – cyklo Za kým je mi smutno, kdo mi bude chybět - 1. dnes v 10:47
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy dnes v 10:39
Trénink a zdraví Co vás zaujalo 278 dnes v 10:36
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. dnes v 10:10
NEcyklo Ukrajina 43 dnes v 10:00
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 včera v 20:08
Ostatní – cyklo Stav našich vodníků - 3. včera v 11:06
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

302 cyklistů (13 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024