reklama

Poznejte jižní Moravu ze sedla svého kola

 ()

PR Velmi oblíbenou lokalitou pro všechny milovníky cykloturistiky je krásná jižní Morava. Nabízí totiž řadu dobře značených cyklistických tras, které vás zavedou na ta nejkouzelnější místa této oblíbené vinařské oblasti.

Co si vzít s sebou na cyklovýlet a na co se často zapomíná?

Sestavení sady věcí, jaké budou právě a zrovna pro vás na kole a v lese i mezi poli nezbytné, to bude vyžadovat z vaší strany jediný snadný krok – důkladně se zamyslete nad tím, jakým nesnázím se vystavujete, jak často, jak dlouho, v jaké zemi,… ()

PR Jelikož je kolo tím nejefektivnějším typem lidskou silou poháněného vozidla, není divu, že mu tolik lidí dává přednost při svém lokálním i dovolenkovém cestování. A nejen tam samozřejmě – s ohledem na stále rostoucí objem cyklostezek v naší republice, v Evropě a jejích městech, je kolo doslova všude a velmi často používáno jak k cestám za prací, tak i za dovolenou.

BWC 2017 – Mistrovství světa Brompton 2017 - Londýn

 (Cyklospeciality.cz)

PR Dvanáctý ročník Mistrovství světa skládacích kol BROMPTON proběhl na diváky obleženém okruhu kolem Buckinghamského paláce v Londýně v rámci velkého anglického cyklistického svátku PRUDENTIAL RIDE LONDON.

Cyklistika v Burgenlandu

Rodinná vyjížďka burgenlandskou krajinou (© Burgenland Tourismus - Peter Burgstaller)

PR Burgenlandu, nejvýchodnější spolkové zemi Rakouska, čeká na fanoušky jízdních kol přes 2.500 km kvalitně upravených a značených cyklostezek a navíc i 7 prémiových okružních tras. Trasy jsou různě obtížné, na své si tedy přijdou jak rodiny s dětmi, tak i zkušení cyklisté, kteří upřednostňují náročnější terén.

CYKLOŠVEC novým dovozcem Stevens

Stevens Bike (CykloŠvec)

PR Stevens je známým německým výrobcem kol se sídlem v Hamburgu a šířka jeho nabídky je velmi nadstandardní napříč takřka všemi současnými kategoriemi jízdních kol. Logo Stevens známe z rámů nejlepších světových cyklokrosařů, ale i na špičkových celoodpružených modelů či superlehkých karbonových strojů.

Nejlepší MTB cyklotrasy a krásná jezera v blízkosti Dolomitů – Trentino, Itálie!

Around Levico Lake, Valsugana & Lagorai (Archivio Foto APT Valsugana e Lagorai - G. Radziwonowscy)

PR Rozmanité cyklistické okruhy v údolích Trentina s následným koupáním v chladivé vodě Trentinských jezer.

Zapomeňte na skipass, v Livignu se jezdí na BikePass

 (Livigno.eu)

PR Cyklosezóna už pomalu klepe na dveře a v italském Livignu na léto chystají parádní novinku – zbrusu nový BikePass! Díky němu cyklisté získají přístup ke všem lyžařským vlekům Mottolino a Carosello 3000. Areál nabízí jednodenní i vícedenní permanentky s neomezeným počtem použití lanovek na speciálně upravené cyklotrasy pro MTB. Jeden den vás vyjde na 37 EUR (snížené jízdné na 26 EUR).

Středomořské cyklistické trasy v alpských výškách

Around Rif. Solander, Marmutel Tour (Archivio Foto APT Val di Sole - M. Mondini)

PR Jak se řekne italsky „biking“? „Trentino“, pochopitelně! Na jižní straně Alp svítí slunce častěji, pizza chutná lépe a cappuccino má perfektní mléčnou pěnu. Ale to zdaleka není vše: Každý biker tady najde ideální traily. Ať už bikerské túry, freeride či downhill – rozmanitost tras v Trentinu přesvědčí profesionály i začátečníky.

Murská cyklostezka – Z Taur do země vína

 (© Steiermark Tourismus / Leo Himsl)

PR Murská cyklostezka patří podle znalců k nejhezčím poříčním cyklotrasám v Rakousku. Z národního parku Vysoké Taury vede přes historická města jako Murau a Bruck an der Mur do Grazu, který je zapsán na Seznamu světového dědictví a pyšní se titulem City of Design, a dále do kraje vinařství a termálních lázní.

« Předchozí 1 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 39 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | včera

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

O čem se mluví:

Vyjížďky, srazy, akce Postřižinský cyklootvirák před 3 minutami
NEcyklo Ukrajina 43 dnes v 15:24
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část dnes v 15:09
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy dnes v 14:24
Cestování na kole Sevilla a jižní španělsko vůbec 2024/4 dnes v 13:27
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část dnes v 13:25
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

249 cyklistů (13 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu…
Peggy | včera

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024