reklama

Cykloturistika na Liptově

Termín: 13.06.2018 - 17.06.2018, 5 dní
Cena od: 5 950 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Hoška Tour

Malebný kraj mezi horami

Liptov má optimální podmínky pro cykloturistiku. Jsou tu silnice, které mají nízkou hustotou provozu a velmi zajímavé cyklotrasy vedené místy, kam se auty nedostanete. Mezi ty oblíbené patří trasy kolem Liptovské Mary nebo přes Čiernovažskú dolinu. Liptov patří svým přírodním bohatstvím a výhodnou geografickou polohou k turisticky nejpřitažlivějším oblastem Slovenska. Celá oblast je obklopená horami. Každé z pohoří má svou charakteristickou tvář a každé poskytuje svým návštěvníkům jiný druh přírodních zážitků.

Program zájezdu

1. den: odjezd v ranních hodinách, možnost nástupu v Olomouci. Přesun na Slovensko. POD ŠTÍTY ZÁPADNÍCH TATER – cyklotrasa ústí Ráčkové doliny 889 m – chata Baranec 1000 m – ústí Žiarské doliny 911 m – ústí Jalovecké doliny 790 m – Jalovec 685 m – Bobrovec – Liptovský Mikuláš. Po Tatranské magistrále zvlněným terénem. V závěru sjezd do Liptovského Mikuláše, celkem 32 km. Zdatnější účastníci mohou odbočit Žiarskou dolinou k Žiarské chatě. Přidáte si 12 km a 400 m převýšení. TATRANSKÁ MAGISTRÁLA – nejvýznamnější a nejvyhledávanější značená cesta vedená od ústí Jalovecké doliny po Ráčkovu dolinu. Dál pokračuje na Podbánské a do Vysokých Tater.

2. den: TICHOU A KOPROVOU DOLINOU – cyklotrasa A: Podbánské 950 m – Tichá dolina 1300 m – horáreň Tichá 983 m – Koprova dolina 1183 m. Atraktivní doliny přístupné pouze pěším turistům a z části cykloturistům. Celá trasa je vedena údolími s možností krácení, lze absolvovat pouze jednu dolinu, celkem 38 km. DO LIPTOVSKÉ KOTLINY – cyklotrasa B: Podbánské – Pribylina – Liptovský Peter – Jamník – Liptovský Mikuláš, celkem 32 km. Pouze klesání. TICHÁ DOLINA – přírodní rezervace, impozantní výhledy na pohraniční hřebenovku Červených vrchů. KOPROVA DOLINA – bez velkého převýšení, výhledy na Kriváň. PRIBYLINA – Muzeum liptovské dědiny (skanzen).

3. den: KOLEM LIPTOVSKÉ MARY – cyklotrasa Liptovský Mikuláš – Benice – Galovany – Svatý Kříž – Lazisko – Dúbrava – Ľubeľa – Krmeš – Vlachy – Vlašky – Liptovská Mara hráz – Bobrovník – Hliník – Liptovská Sielnica – Brnice – Liptovský Trnovec – Liptovská Ondrašová – Liptovský Mikuláš. Trasa je pouze mírně zvlněná. Na trase se nachází aquapark Tatralandia nebo se krátkou odbočkou dostanete k termálu Bešeňová, celkem 45 km. LIPTOVSKÁ MARA– největší vodní nádrž na Slovensku, slouží k rekreačním účelům. SVATÝ KŘÍŽ – dřevěný kostel je oblíbeným výletním cílem.

4. den: ČIERNY VÁH – cyklotrasa Štrbské Pleso 1346 m – Tatranská Štrba – Štrba – Šuňava – hydroelektrárna Čierný Váh 733 m – Svarín – Kráľova Lehota – Liptovský Hrádok – Liptovský Mikuláš 575 m. Na trase z Vysokých Tater přes Nízké Tatry do Liptovské kotliny je převážně klesání, celkem 65 km. ŠTRBSKÉ PLESO – významné vysokotatranské rekreační středisko se stejnojmenným jezerem. Možnost prohlídky sportovního areálu s využitím lanovky na Solisko. ČIERNÝ VÁH – úzké údolí přístupné pouze pěším turistům a cykloturistům. Přečerpávací vodní elektrárna je největší elektrárnou svého druhu na Slovensku.

5. den: LIPTOVSKOU KOTLINOU – cyklotrasa Liptovský Mikuláš – Svatý Kříž – Partizánská Lupča – Sliače – Ludrová – Ružomberok, celkem 30 km. SLIAČE – v obci se nachází státní přírodní rezervace Sliačske travertíny s mofetovým pramenem. V poledních hodinách odjezd, návrat do 21.00 hodin.

Ubytování

hotel v Liptovském Mikuláši, dvoulůžkové pokoje

Stravování

snídaně. Možnost dokoupení večeří za 640,- Kč

Cena zahrnuje

přeprava, 4x ubytování, 4x snídaně a průvodce

Hoška Tour
Cestovní kancelář:
Hoška Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Slovensko Slovensko

Podobné zájezdy

Pováží na kole – Trenčín

 (CK Cyklotur)
21.08.2024, 5 dní
7 980 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

300 cyklistů (9 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024