reklama

Sprévský les na kole

Termín: 14.06.2019 - 16.06.2019, 3 dny
Cena od: 5 800 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Na kole UNESCO biosférickou rezervací Sprévský les

Pohádkově neporušená krajina, světový unikát, nekonečné množství přírodních i uměle zbudovaných kanalů - to je UNESCO biosférická rezervace Sprévský les (Spreewald). Kanály se tu proplétají mezi lesy, loukami, osadami, dřevěnými sruby, doškovými střechami. Krajinou, kde v minulosti neexistoval jiný přístup než po vodě. Pošťák, felčar, hasič, nákup, soused - vše na lodičkách, žádná silnice, žádná pěší cesta. Lužičtí Srbové zde neměli snadný život. A jistě i díky tomu se dodnes zachovaly jejich tradice, kroje, architektura. 100 km jihovýhochně od Berlína, či 160 km severně od na našich hranic chcete-li, právě tam v Braniborsku nalezneme tento přírodní poklad, krajinu se zvláštním půvabem, ve které se můžeme tak trochu ztratit během našeho cyklovíkendu. V dřívějších letech jsme projeli stezku kolem řeky Sprévy od pramene, nadešel čas prozkoumat i samotné srdce Sprévského lesa. Bonusem by jistě mohly být svojí termální lázně na naší trase - v Burg im Spreewald a pak také i vyhlášený Tropical Island.

Program zájezdu

1. den: Ranní odjezd, cesta busem cca 2,5 hod. jízdy z Ústí nad Labem. Dnes se projedeme podél řeky Sprévy, avšak námi dosud nikdy neprobádaným úsekem přímo od tradičního Sprévaldského pivovaru proti proudu do Lübbenau. Kanoe, pramice, stezky, okurky, Srbové. To vše nás bude provázet již od prvního dne a určí ráz oddychového víkendu. Jehož cílem je přenést Vás z civilizace do jednoho velkého parku plného zeleně, vody a dobrého jídla. Na úvod a na rozjetí krásných cca 35 km po výtečně značené cyklostezce Spreeradweg. Nocleh stejný jako následující den.

2. den: Den strávíme okružní trasou, objevováním stezek v rámci rezervace, touláním se podél nekonečných vodních kanálů ukrytých v lesích, po malebných vodních přístavech a hospůdkách. Na stezkách mezi Lübbenau a Burgem si budeme připadat jak v jiném světě, na jiné planetě. V Burgu jako okurkovém království rozhodně ochutnáme různě ochucené zelené plody a symboly tohoto kraje a zpět na hotel se vrátíme po značené jak jinak než Okurkové stezce Gurkenradweg, zastávku si uděláme i u unikátního slovanského hradiště Raddusch. Dopřejeme si pohodovou kratší etapu cca 40 km, vždyť možností, jak si zpestřit den je tolik - nespočet hospůdek na trase, stará přístaviště, zámky a zámecké parky, vyjížďky na lodičkách malých i velkých typu pramice/gondola. V neposlední řadě také termální lázně v Burg im Spreewald - více info viz níže Cena nezahrnuje. Nocleh totožný jako předchozí den.

3. den: Vydáme se na sever, okurky nám budou průvodcem i dnes (Gurkenradweg). Užijeme si všech atributů oblasti a klidnější části dále od řeky Sprévy. Putování zakončíme na bývalém letišti Luftwaffe a u megahangáru termálního aquaparku Tropical Island. Komu by se zachtělo lenošení, může dnešních odpočinkových cca 40 km vyměnit za pobyt v tropickém ráji - palmy, písek, Jižní moře, Bali laguna, deštný prales, tobogány, Bali laguna. Více info viz níže Cena nezahrnuje. V pozdnějším odpoledni se naložíme a vyrazíme na příjemně krátkou cestu k domovu.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 2 noci na totožném místě (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím, vícelůžkový na vyžádání, jednolůžkový na vyžádání a za příplatek viz níže), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Nástupní místa

Praha, Litoměrice, Ústí nad Labem
Za příplatek Brno, Jihlava, Bratislava

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)
14.05.2024, 3 dny
5 990 Kč
cyklistický Autobusem

Teplické cyklostezky na pohodu

 (CK Frčíme)
20.08.2024, 5 dní
10 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

426 cyklistů (5 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024