Včera jsem to sepsal pro elektrokolaře, ale odpadnul jsem dřív,než to stačil šoupnout sem.
Tak dneska vyjel se soustrojím směr Norimberk Montpellier, první hnusná etapa, 170 Norimberk - Heilbronn, nemám cestu přes Německo rád, ale s vozíkem to prostě jinak nejde.
Projel jsem Kochertallem, užil si most, i když uplácaný z betonu, ale přesto, krásný.
A do cíle 40,35,30,25, jak se přejede ten ďolík je vyhráno
.
20 km před Heilbronnem na mě na křižovatce zprava najel dědek z Mercedesem, prý ho oslnílo slunce, na hlavní mě neviděl. Výjezd u města, inak jsem většinou na stezce.
A nabral by mě, kdybych to nepoložil.
Tu soupravu nezastavíš na místě, tak jsem lehnul doleva.
Nic se nestalo vozík se převrhnul ale skvěle zabaleno, nic nevypadlo. A hned za mnou o vůz dál policajti.
Mladí lidé, kluk s holkou, holka hned ke mě, pomáhla mi na nohy a kluk šel po tom dědkovi, který se chystal zmizet.
Říkám "nic se nestalo" nemohu tu nic sepisovat, mám to ještě 30 km.
A oni "nepotřebujeme Vás, šťastnou cestu" ale třikrát se zeptali, jestli jsem si jist, že jsem v pořádku.
Dobře to dopadlo, jen levé zápěstí bolí dost.
Jak říkal náš tělocvikář Blažej, co bolí, roste.
Zítra už jen kousek, 80 do Karlsruhe a pak konečně, Francie.
Relive (fotky jsou tam)
https://www.relive.com/view/v7O9Zp1kEQ6
A tedy hned druhá etapa.
Žádné zprávy, dobré zprávy.
Tak se to říkalo.
A asi na tom něco bude, než se rozepisovat o střetu s mercedesem, to snad raději mlčet.
Takže, dneska krátká etapa, mohl jsem si přispat a tak zřejmě proto jsem se probudil v půl páté a už nezabral.
Inu času habaděj, zvolil jsem tedy v navigaci režim "cykloturistika".
Mohu-li být svým blábolením něčím užitečný, poradím vám: tohle fakt nedělejte.
Trasa tedy až na nepatrné úseky celá na cestách bez aut, ale to je vlastně jediné pozitivum.
Jasně, mohlo mě to trknout, když navigace hlásila "dále pokračujte po Panoramaradweg" ale nestalo se.
Tak jsem si do rovinaté etapy Heilbronn - Karlsruhe vložil pár vršků, a odměnou mě snad měl být výhled do zemědělské krajiny. Nejsem na takovéhle bonusy stavěný, tak jsem si to neužil, narozdíl od mého motorku ekola.
I z posledního kopce, který měl být jediný na té trase, kterou dokonale znám, mi ta cykloturistická navigace udělala dvohrb, nahoru a dolů a ještě jednou.
Nahoru mě to tak nevadí, práci deleguji stroji ale dolů musím svírat brzdové páky a to mě na té naražené levé ruce dost bolí.
Nikdo mě na cestu nevyhnal, tak když jsem nezůstal doma na otomanu, neměl bych fňukat.
Není tak zle.
Snad ještě jedno anglické přísloví na závěr:
"Neopravuj co funguje".
Toho jsem se měl držet, když jsem ráno šteloval tu navigaci....
Relive video:
https://www.relive.com/view/vdORB1xD4KO
Tak to bývá, ta nejpřímnější, nejrovnější, nejhladší a nejrychlejší bývá cesta pro auta a s auty.
Ale ne, fakt tu cestu umím a snad mě nepodezíráš, že kromě Paříže a kroužení kolem Oblouku si dopravní chaos užívám.
Prostě trasa navržená tak, ne aby se člověk dostal mimo dopravní tepny co nejpohodlněji k cíli, ale prostě "vyhlídková trasa bez aut".
Bez motorku bys na těch 75 km chcípnul :-)
Ne, není to špatně, je dobře že ti to placená verze Mapy.cz dává, jen pokud někam jedeš, do daleka, je lepší režim silniční kolo.
Mají i režim gravel, ale ten taky, na trasách co notoricky znám, tě vede zbytečně do kopců
Takhle, ještě drobnost.
Ani navigace mapy.cz v režimu "silnička" nenabízí optimální trasu.
Tudy jezdím na Paříž jak ten linkový autobus asi deset, možná víc let. A jak jezdím na nejrůznějších kolech, tak když mám motor, troufám si experimentovat. Občas, bohužel, i bez motoru.
Prostě mám lepší trasu než mapy.cz..
Já ti to věřím. Už jsi to mnohokrát projel a optimalizoval. Ten robot má jen tu mapu a nic víc. Já používám ten mód cykloturistika a vždy si kontroluji, kudy mne to vede. Režim silniční kolo se neuhne z asfaltu za žádnou cenu a to mi přijde pro mého trekinga přehnané, ač do dálek raději jedu po tom asfaltu.
Ano, je to tak.
Ne z asfaltu, ale z něčeho, co má za zpevněnou cestu. Dlažba ho neštve, ale tvrdá hlína ano.
Vím o míste, kde mě hnal na silnici kvůli 200 metrům polňačky. Další věc, oni ti Němci i Francouzi fakt na těch stezkách makají a tam kde vloni jíl dnes asfalt.
Strašně ae to fakt mění, k dobrému.
K dobrému? Dovolji si oponovat a nejsem sám. Nemyslím si, že vysfaltováním všech polních cest se koná dobro. Je třeba velký rozdíl mezi Rakouskem a Českem. V Rakousku je už skoro všechno asflatové. V Česku se ještě najde většina polních cest hliněná. Sice to tak nejede, chce to jiné kolo nebo jít pěšky, ale je to mnohem hezčí a i příroda to má raději.
Včera, ve své sebestřednosti, jsem na to zapomenul. Moje bolístka byla přednější.
Bylo to kousek za Ansbachem.
Tam se jede po cyklostezce souběžně se silnicí.
A za mnou houkačky, i když na stezce, po@dvědomě se klidím do strany. Přejeli fofrem, ale asi za kilometr vidím jak stojí a blikají.
"Safra, oni snad stojí na té stezce" říkám si.
Když se přiblížím, vidím, že jsou na blikačkách vedle stezky, projedu i s vozíkem.
Hlouček lidí, horské kolo s vozíkem uprostřed stezky, a ve vozíku spí děcko. A napravo ve škarpě,na zádech cyklista. Podle ohozu je to jasné. Hlavu zakloněnou dozadu a dva záchranáři u něj klečí.
Projíždím krokem dál, nemohu pomoci, vše už udělali ostatní cyklisté, je jich tu hlouček.
Co se stalo?
Ten chlap byl mladý, 30-35, a teď tu leží. Infarkt?
Stoupání slušné, vozík s děckem za ním, srdce makalo, to jistě. Ale v jeho věku by se měl zadýchat, ne aby to s ním fláklo. Nevím nic, jen jsem viděl mladého kluka ve škarpě a nesrazilo ho auto
Před třemi lety jsem viděl podobný výjev u Besançonu.To byla doba kdy nás terorizovali testy každých 48 hodin, pokud nejsi očkován.
Peleton, byli to dvacetiletí kluci, a jeden mladík zase na zádech, a kolem panika.
Tak se mi to vybavilo a propojilo.
Nemám důkazy.
Být investigitavním žurnalistou, zkoumal bych majetkové poměry pánů z MeSES, jak si polepšil,nebo ne, Václav Hořejší, a všichni ti protagonisté brutálního vnucování očkování.
A u každé takové příhody bych se ptal, kolik a kolik posilovacích. Nemusí to souviset, ale důsledné odmítání tuto stopu sledovat, jen vzbuzuje pochybnosti.
Není nic jednoduššího, než u každého náhlého úmrtí prostě poctivě zaznamenat vše. Čas a data ukáží, byl li problém, nebo jde jen o konspiraci.
Ale to předbíhám a ošklivě.
Toho kluka, ze škarpy kousek od Heilbronnu, dá-li Bůh, postaví zase na nohy, měl jen blbou slabost, to děcko ve vozíku přeci potřebuje tátu.
Jen pro tvou informaci, dá se umřít i na jiné věci než jsou následky očkování. Je to dokonce mnohem pravděpodobnější. Ale to ty dobře víš a jen si myslíš, že jsme takoví blbci, že ti to sežerem. Mýlíš se!
Ano, nejsem blbec, to vím.
Jen kolem moc mladých lidí umírá na srdeční příhody, trombozy.
Protože fakt nejsem blb, uvědomuji si to swlektivní vidění, dříve možná umíralo stejné množství, jen nás to nezajímalo.
Na druhou stranu, vyučovat možnost, že tu byl negativní vliv vakcíny tím, že se o to vůbec nezajímáme, byl-li nešťastník očkován, proto6e roje "konspirace dezolátů" tu konspiraci jen prohlubuje.
To snad chápeš.
Očkování proplaceno, zapomeňte.
Takhle to být nemá.
Kromě toho, jak jsem psal, posvítil bych si jako žurnalista na ten MeSES.
Nejsem žurnalista, tak si neposvítím.
Pochybnosti vítězí