reklama

Rujana – Usedom na kole

Termín: 05.06.2019 - 10.06.2019, 6 dní
Cena od: 7 550 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Hoška Tour

Francouzská riviéra s více než 120 km okouzlujícího pobřeží a bohatou historií u Středozemního moře v blízkosti Přímořských Alp. Nejznámějšími středisky jsou St Tropez, Antibes, Cannes, Nice, Monako a Menton. Navštívíte nejen centrum světové kosmetiky v Grasse, ale budete obdivovat i Grand Canyon du Verdon, nejvelkolepější přírodní výtvor svého druhu v Evropě. Provensálská vesnička Moustiers-Ste-Marie, vklíněná v hluboké skalní rokli, patří mezi nejvíce navštěvovaná místa v celé Francii. Monte Carlo, kde se jezdí jeden z nejatraktivnějších závodů Formule 1 na světě, je známé také svým kasinem a jachetním přístavem. V každé malé hospůdce můžete ochutnat výborné francouzské víno. Neopakovatelné gastronomické zážitky anebo prostě jen tak „umění žít“, to je Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Program zájezdu

1. den: Odjezd ve večerních hodinách, možnost nástupu i v Praze a severních Čechách. Noční přesun na sever Německa.

2. den: RUJANA – cyklotrasa Lobbe – Seebad Thiessow – Klein Zicker – Lobbe – Ostseebad Sellin – Ostseebad Binz – Mukran – Sassnitz, celkem 53 km. Podle východního pobřeží po zpevněných, většinou však asfaltových cyklostezkách s výhledy na mořské pobřeží. SEEBAD THIESSOW – bílé písečné pláže, hustý smíšený les, slaniska, vlčí máky a chrpy, poloostrov ze tří stran obklopuje moře. OSTSEEBAD SELLIN – rekreační středisko, bílé pláže, historické centrum města, nedaleko biosférická rezervace. OSTSEEBAD BINZ – svérázná přímořská architektura, dlouhé pláže, lovecký zámeček Granitz, pěší promenáda s 370 m dlouhým molem. NEU MUKRAN – moderní přístav, odtud každý den vyplouvá několik trajektů do skandinávských a pobaltských zemí. SASSNITZ – největší a zároveň hlavní město ostrova, které žije rušným životem. Přímo ve starém přístavu si můžete prohlédnout vyřazenou ponorku pocházející z roku 1963 a navštívit některou z mnoha rybích restaurací.

3. den: RUJANA – cyklotrasa Dranske – mys Arkona – Putgarten – Vitt – Schaabe – Glowe, celkem 47 km. Lze dojet až na ubytování do Sassnitz, + 18 km. Podle severního pobřeží po zpevněných, většinou však asfaltových cyklostezkách s výhledy na mořské pobřeží. MYS ARKONA – nejsevernější 46 m vysoký mys. Na vyhlídkovou plošinu na majáku vede 150 schodů. Pod majákem je možné se vykoupat. Budete-li mít štěstí, můžete najít i kousek jantaru. VITT – malebná rybářská vesnička. PUTGARTEN – další romantická rybářská vesnice. SCHAABE – 8 km dlouhá pláž místy až 100 m široká. GLOWE – slunce, pláž a moře, ráj Baltského moře, rybářský přístav.

4. den: RUJANA – cyklotrasa v národním parku Jasmund, celkem 30 – 50 km. Většinou po zpevněných lesních cestách, zčásti po méně frekventovaných silnicích. NP JASMUND – duby pokrytý poloostrov. Na pobřeží křídové útesy s vyhlídkami. Nejznámější útes je 118 m vysoký Königsstuhl. Z vyhlídky vede přes 400 dřevěných schodů na pláž. Park je zapsán na Seznamu přírodního dědictví UNESCO.

5. den: USEDOM – cyklotrasa Peenemünde – Ostseebad Karlshagen – Ostseebad Zinnowitz – Seebad Koserow – Seebad Heringsdorf – Swinouscie, celkem 54 km. Podle pobřeží po zpevněných, většinou však asfaltových cyklostezkách s výhledy na mořské pobřeží. USEDOM – druhý největší ostrov v Německu. Turisty lákají krásné široké bílé pláže a malebná rekreační střediska. Typické jsou fasády s věžičkami, mramorovými sloupy a terasami, jež císařské Německo odkoukalo od francouzských středomořských středisek. PEENEMÜNDE – muzeum, které osvětluje vývoj kosmických letů. OSTSEEBAD KARLSHAGEN – jemné písečné pláže. HERINGSDORF – lázeňské město s vyhledávaným slaným pramenem. Určitě si v některé z četných restaurací dáte smaženého herringa nebo jinou dobrou rybí specialitu. SEEBAD AHLBECK – hezké lázeňské městečko. SWINOUJSCIE – prohlídka přístavního města. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.

6. den: Návrat v ranních hodinách.

Cena zahrnuje

  • přeprava
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • průvodce

Nástupní místa

Autobus vyráží obvykle z Královehradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat na trase přes Prahu a Ústí nad Labem. V případě zájmu více osob zajistíme svoz.

Hoška Tour
Cestovní kancelář:
Hoška Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)
14.05.2024, 3 dny
5 990 Kč
cyklistický Autobusem

Teplické cyklostezky na pohodu

 (CK Frčíme)
20.08.2024, 5 dní
10 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

311 cyklistů (1 přihlášený)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024