Od pátku je uzavřený Tyršův most přes Labe v Děčíně, kompletně i pro pěší a cyklisty. Než vyberou a provedou nějaké alespoň nouzové podepření u levobřežního pilíře, bude to trvat minimálně dva až tři týdny. Další náš most je dálničního typu s povolenou sedmdesátkou. Pro cyklisty nic-moc.
Takže pokud někdo plánuje cestu po Labské přes nás, navrhuju náhradní trasu. Když to vezmu ve směru od Německa, tak od uzavřeného mostu pokračovat po Labském nábřeží (teď je celkem klidné) do ulice Práce za Hlavním nádražím. V půlce ulice odbočit k tenisovým kurtům a po nové lávce přejet Jílovák k novému mostu. Přes dva přechody a pak přes Labe po širokém chodníku nového mostu.
https://mapy.cz/s/naladonoda
Dál po "chodníku" nájezdu od kruhového objezdu. Ten je dost úzký, je to jen technologická lávka, ale zase nehrozí buzerace od policie. Běžně tudy jezdim, pokud tam náhodou někdo jde, zastavim a uhnu. Dole pod mostem před kruhákem je už Labská na druhé straně za přechodem. Na tuhle část mě plánovač nepustil, tak je to vyznačené červeně na snímku.
Pepíku, děkuju!
Sice neplánuju to využít, ale je dobře, že to někdo popsal. Jinak to vypadá dost zoufale. V sobotu jsem jel vlakem přes Děčín, tak průvodčí ve vlaku z Bádu (z Bad Schandau) upozorňoval cestující, že je most uzavřený, ale protože není místní, tak jedinou možnost, kterou znal, bylo přejet vlakem na Děčín Východ. (A já jsem myslel, že na Novém mostě jsou nejspíš jen schody, o technologické lávce jsem nevěděl)
Nojo, dneska dopoledne jsem se motal v centru. Značení zatim žádný. Kolega si stěžoval, že ani v MHD nejsou pořádné upozornění - autobusy jezdí teď přes nový most a několik zastávek neobsluhují.
K tomu rekonstrukce obdobného ocelového mostu v Ústí a rekonstrukce betonového nadjezdu před Ústím na I/62.
A třicet let plánovaná lávka pro pěší a cyklisty na železničním mostě je teprve na samém začátku terénních úprav na pravém břehu.
Turistická sezóna startuje ;-)
Musím říct, že jak si o Němcích myslím, že neumí řešit mimořádné situace, tak když se z hodiny na hodinu musel zavřít most v Bad Schandau, tak tu změnu logistiky MHD, hasičů, sanitek, ... zvládli během odpoledne, takže ráno už všichni věděli kudy kam. Včetně informacích v mediích.
Obdobný most v Ústí vypadá teď takto: