reklama

Kolem Rujány na kole

Termín: 24.07.2018 - 29.07.2018, 6 dní
Cena od: 7 300 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Kudrna

Okružní jízda ostrovem v Baltském moři

Pro některé účastníky zájezd plný vzpomínek – však také v minulosti na největším německém ostrově mnozí z nás trávili letní prázdniny či dovolené obklopeni východoněmeckým světem. Pro některé účastníky zájezd plný objevování krás pobaltské přírody i historie ostrova Rujána. Úplně pro všechny pak etapy plné pohody, zdravého mořského vzduchu i večerních besed se zkušenými cyklocestovateli Lucií a Michalem Jonovými, kteří zájezd průvodcují. A proč na kole? Například proto, že ostrov Rujána nabízí kromě jiných lákadel precizní okružní cyklostezku i spoustu značených vedlejších cyklotras budovaných s německou dokonalostí. Najdeme tu tedy vše, co potřebujeme k aktivní dovolené: moře, pláže, pivečko, kafíčko, klídek i pohodičku.

Program zájezdu

1.–2. Z podvečerního Brna vyrazíme pres Prahu na cestu do severního Německa. Cíl nočního přejezdu bude ještě na pevnině, avšak již na dohled ostrova RUJÁNA. Nasedneme na kola a po prohlídce historického centra hansovního města Stralsund přejedeme po cyklostezce most na Rujánu – po 45 km se opět po mostě dostaneme na ostrůvek Ummanz, kde mezi pobřežními borovicemi zakončíme první ostrovní etapu v místním kempu přímo na pláži.

3. Druhá etapa (↔ 60 km) nabídne po úseku klidnou pobřežní krajinou přejezd přívozem a poté vrchol v podobě bílých strmých útesu v oblasti mysu Arkona. Krásu přírody nám vhodně doplní podzemní vojenské bunkry, majáky a především pak zbytky slovanského hradiště, moderní socha Svantovíta, nedaleká kaple a malebná rybářská vesnička VITT  či megalitické stavby v podobě dolmenu z mladší doby kamenné. Ukolébavkou nám bude příboj burácející 60 m pod námi.

4. Hlavním cílem ( ↔ 50 km) této etapy je nejmenší německý národní park JASMUND , kde si nenecháme ujít pověstné 160 m vysoké útesy Königsstuhl. Cestou zastavíme na zámku Spyker, prohlédneme si přístavní město Sassnitz a noc strávíme v letovisku Prora s proslulou 4,5 km dlouhou rekreační budovou, která po letech devastace a chátrání začíná opět žít.

5. Poslední etapu věnujeme pohodové jízdě pres pláže i pobřežní lesy u populárních letovisek Ostseebad BinzSellin Göhren v jihovýchodní části Rujány. Po této dlouhé etapě se naposledy smočíme v osvěžujících vodách Baltu, naložíme kola do vleku a vydáme se na noční přejezd Německa domu. ( ↔ 50 km)

6. V dopoledních hodinách dorazíme přes Prahu do Brna.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, 3x ubytování v kempu, polopenzi, přívoz, průvodce, pojištění léčebných výloh a zákonné pojištení CK, 1x Chimpanzee pišingr

Nástupní místa

Brno, Praha

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)
14.05.2024, 3 dny
5 990 Kč
cyklistický Autobusem

Teplické cyklostezky na pohodu

 (CK Frčíme)
20.08.2024, 5 dní
10 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

429 cyklistů (10 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024