reklama

Královská sídla, Berlín, Postupim a Magdeburg na kole

Termín: 05.09.2018 - 09.09.2018, 5 dní
Cena od: 6 990 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

To nejlepší z německých cyklostezek! Od řeky Havoly k prohlídce Berlína a podél jezer k letním sídlům německých králů do Postupimi. Na závěr ochutnávka Labské cyklostezky - od mimoúrovňového křížení řek u Hohenwarthe k prohlídce metropole Saska-Anhaltska Magdeburgu.

Program zájezdu

1.-2.den: Žďár n.S. - Berlín - Postupim. Odjezd z ČR do hlavního města Německa. Okruh na kole Berlínem podél plavebních kanálů a řeky Sprévy od symbolu míru a sjednocení Německa - Brandenburské brány. Historická budova Reichstagu s moderní skleněnou přístavbou. Museumsinsel - komplex pěti budov (UNESCO) na ostrově v řece. Alexanderplatz - nákupní centrum města s jednou z nejvyšších staveb Evropy - televizní věží s otáčivou restaurací. Kolem Vítězného sloupu k baroknímu letnímu paláci Charlottenburg s anglickou zahradou. Most výměny špionů - Glienicker Brücke. Na kole kolem Wannsee s krásnými výhledy a mezi Glienicker Lake a Babelsbergem do Postupimi.

3.den: Prohlídka Postupimi, okolo Templínského jezera. Prohlídka centra Braniborska na řece Havole - Postupim proslulá poválečnou konferencí. Překrásný rokokový zámek Sanssouci s fontánou a terasami, s rozlehlými zahradami s mnoha vzácnými rostlinami a množstvím paláců, muzeí, pavilonů a dalších budov. Barokní Braniborská brána v historickém centru, Městský zámek, radnice, původní ruská kolonie dřevěných domků Alexandrovka. Na kole podél jižního břehu Templínského jezera s výhledem na kostel sv. Mikuláše, pomocí přívozu v Caputh na druhou stranu. Příjemná promenáda na břehu a dále po cyklostezce na hrázi s Petzinsee. Holandská čtvrť červených domů s kavárničkami.

4.den: Havolská jezera na kole, Tangermünde. Kolem zámku Cecilienhof a kolem Fahrlander See s nedalekým větrným mlýnem na Ketzin s královskými zámky a zámečky, jehož okolí je rozloženo na mnoha ostrůvcích na Havole. Přívozem přes řeku, krásné vyhlídky, novogotický kostel a větrný mlýn v historickém centru Werderu rozloženém na ostrově. Po břehu Havoly a jezer zpět do Postupimi. Přesun autobusem do Tangermünde - večerní prohlídka sídelního města císaře Karla IV., hansovního města červených a hrázděných domů se zachovalým opevněním a středověkými branami, hradem a dechberoucí katedrálou.

5.den: Magdeburg, Žďár n.S. Na kole kolem „mimoúrovňového křížení dvou řek” umělého kanálu a Labe - Kanalbrücke Magdeburg. Prohlídka města Magdeburgu: gotický císařský dóm a románský klášter, socha Magdeburský jezdec před radnicí na Starém náměstí, „Zelená citadela” architekta Hundertwassera. Autobusem zpět domů.

Cena zahrnuje

Doprava autobusem, přeprava kol, 3x 8-lůžkové pokoje hostelů a ubytoven se snídaní (2-lůžko za příplatek 1350 Kč/os.), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Pardubice, Praha, Ústí nad Labem

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)
14.05.2024, 3 dny
5 990 Kč
cyklistický Autobusem

Teplické cyklostezky na pohodu

 (CK Frčíme)
20.08.2024, 5 dní
10 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

296 cyklistů (6 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024