reklama

Slovinsko a Rakousko na kole

Termín: 13.06.2024 - 18.06.2024, 6 dní
Cena od: 13 500 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Mamut tour

Cykloturistika s relaxací v lázních Zreče a pouze jedním nočním přejezdem na cestě tam: Maribor - Rogla - Koralpe… Zájezd je vhodný pro horská či treková kola. Ubytování v hotelu 4*, který je součástí wellness areálu slovinských lázní Zreče. Plánované etapy lze proto kombinovat s odpočinkem v léčivých vodách.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 23.45 hod. Noční přejezd.

2. den: První polovina etapy povede idylickou oblastí rakouského Štýrska - tzv. CESTOU VÍNA po úzkých silničkách vinoucích se malebným vinařským krajem s mnoha podniky vybízejícími k zastavení a ochutnávce místních vyhlášených odrůd jako Ryzlink, Sauvignon či Chardonnay. Na jedné z mnoha dechberoucích vyhlídek budete moci spatřit i největší skleněný hrozen na světě zapsaný v Guinessově knize rekordů. Druhá část trasy se pak již proplétá mezi slovinskými vinohrady a končí v MARIBORU, kde kromě pěkného historického centra naleznete i zřejmě nejstarší exemplář vinné révy na světě známý jako Stara trta (cca 45 km, možnost prodloužení). Krátký přejezd busem na ubytování do hotelu Vital 4*, který je součástí termálních lázní Zreče.

3. den: Výjezd busem do nedalekého lyžařského střediska ROGLA, ležícího uprostřed lesů pohoří pojmenovaného jednoduše "Pohorje". Jedná se o nejvýchodnější výběžek Alp, jehož nejvyššími body jsou Velika Kopa a Črni vrh, oba shodně měřící 1 543 m. Výlet na kolech po části populární "kolesarske transverzaly" - 70 km dlouhé trasy vedoucí po horských silničkách a lesních cestách protínající srdce tohoto krásného koutu přírody od západu k východu. Cíl bude opět v druhém největším slovinském městě Mariboru (cca 50 km). Návrat autokarem na ubytování.

4. den: Přejezd autokarem do Rakouska. Vysazení poblíž vodní nádrže Soboth v pohoří KORALPE. Cykloturistika okouzlujícím rakousko-slovinským pomezím. Užívat si budete poklidné fotogenické krajiny se zemědělskými usedlostmi zasazenými uprostřed voňavých luk a pastvin, kde jako by se čas zastavil (cca 65 km). Návrat autokarem na ubytování.

5. den: Busem znovu na rozlehlou náhorní plošinu ROGLA, kde byla nedávno zpřístupněna přes 1 km dlouhá Stezka v korunách stromů zakončená 37 m vysokou vyhlídkovou věží. Tentokráte však etapa povede lesními cestami a úzkými asfaltkami jižním úbočím Pohorje přes horské statky, farmy a zapadlé vesničky. Cestou se vám otevřou nádherné pohledy do kraje. Individuální dojezd na kole až do hotelu (cca 45 km). Možnost relaxace v moderním wellness centru, které se rozkládá na ploše cca 1 600 m2. Tvoří ho vnitřní i venkovní bazény napuštěné termální vodou a masážní vodní lůžka či vířivky. Nocleh.

6. den: Cyklističtí nenasytové budou moci dopoledne ještě absolvovat cca 30 km dlouhý okruh v okolí hotelu. Ostatní si ještě užijí léčivé termální vody. Odjezd v časných odpoledních hodinách. Příjezd do Prahy v cca 23 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem s WC, přepravu kol
  • 4x ubytování v hotelu 4* (2 lůžkové klimatizované pokoje s možností přistýlky, TV, trezorem a vlastním sociálním zařízením)
  • hotelu 4* (2 lůžkové klimatizované pokoje s možností přistýlky, TV, trezorem a vlastním sociálním zařízením)
  • pobytovou taxu
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Rakovník, Plzeň, Beroun, Praha, České Budějovice

Mamut tour
Cestovní kancelář:
Mamut tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko
Slovinsko Slovinsko

Podobné zájezdy

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

196 cyklistů (8 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024