reklama

Lužická jezera na kole

Termín: 22.07.2021 - 26.07.2021, 5 dní
Cena od: 7 300 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Mamut tour

Labská cyklostezka - Bad Schandau - Pirna - Lužická jezera - Spreewald - Moritzburg - Míšeň - Drážďany...Plánované trasy vedou po rovině, zpravidla po asfaltových cyklostezkách a jsou vhodné pro všechny věkové kategorie a typy kol. Oba dny programu v oblasti Lužických jezer etapy začínají a končí u hotelu. Každý si tak může zvolit libovolné tempo i délku vyjížďky. Možnost koupání.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 7.30 hod. Výlet na kolech z Děčína po LABSKÉ CYKLOSTEZCE vedoucí atraktivní krajinou Národních parků České a Saské Švýcarsko s bizarními skalními věžemi a hlubokými soutěskami. Možnost zastávky a odpočinku v lázeňském BAD SCHANDAU. Průjezd pod majestátní pevností Königstein, jednou z největších v Evropě s úžasným výhledem do údolí Labe a okolo Kurort Rathen ležícím na úpatí působivé skalní formace Bastei. Ukončení etapy v městečku PIRNA s památkově chráněným starobylým centrem tvořeným výstavnými renesančními budovami (cca 50 km). Přejezd na ubytování do oblasti Lužických jezer.

2.-3. den: Celodenní cykloprogram v rekreační oblasti LUŽICKÝCH JEZER, která vznikla zatopením opuštěných hnědouhelných dolů. Plánované trasy začínají a končí přímo u hotelu. Povedou převážně po asfaltových stezkách podél několika jezer, která se stala oblíbeným místem milovníků vodních sportů, ale také lesy a přes typické lužické vesničky. Možnost koupání (cca 55-90 km dle nálady). Návrat na ubytování.

4. den: Přesun autokarem do SPREEWALDU, kraje známého pěstováním vyhlášených okurek a přezdívaného díky spleti kanálů na řece Sprévě "zelené Benátky". Vyjížďka na kolech z Lübben tzv. Okurkovou cyklostezkou do malebného LÜBBENAU s původními hrázděnými domy a zámkem v udržované zahradě. Návštěva komorního skanzenu LEHDE dokumentujícího místní lidovou architekturu a historii budování zdejší soustavy kanálů. Pokračování do městečka BURG s termálními lázněmi, dřevěným mlýnem a nedalekou Bismarckovou věží. Dojezd v sedle bicyklu podél kanálů zpět do Lübbenau. Možnost ochutnávky a nákupu okurek naložených na všechny možné způsoby (cca 55 km). Návrat autokarem na ubytování.

5. den: Vyložení kol u zámku MORITZBURG známého z kultovní pohádky "Tři oříšky pro Popelku". Přejezd na kolech do MÍŠNĚ proslulé svým porcelánem, který se zde vyrábí již od roku 1710. Pohodová projížďka údolím Labe, nejprve podél vinohradů a na závěr s panoramatem saské metropole DRÁŽĎAN. Možnost individuální prohlídky reprezentativního barokního centra (Hofkirche, Semperova opera, Zwinger…). Cca 55 km. Příjezd do Prahy v cca 21.30 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autokarem (WC, klimatizace, DVD, bufet) včetně přepravy kol
  • 4x ubytování v hotelu*** (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky, TV a vlastním sociálním zařízením)
  • 4x snídani
  • průvodce
  • pobytovou taxu
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Karlovy Vary, Praha

Mamut tour
Cestovní kancelář:
Mamut tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)
14.05.2024, 3 dny
5 990 Kč
cyklistický Autobusem

Teplické cyklostezky na pohodu

 (CK Frčíme)
20.08.2024, 5 dní
10 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

308 cyklistů (14 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024