reklama

Kaňony jižní Francie

Termín: 09.07.2020 - 19.07.2020, 11 dní
Cena od: 14 700 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Kudrna

aneb z kola a kanoe jsou kaňony Tarn, Ardéche i Verdon vskutku nejkrásnější

Koryta jihofrancouzských řek Ardéche, Verdonu a Tarnu se zařezávají hluboko do vápencového podloží a vytvářejí tak fantastické scenérie, nad kterými jihne oko všech milovníků přírodních krás. Nejlépe si je vychutnáte s větrem ve vlasech a v sedle bicyklu nebo v loďce s pádlem v ruce. Proto jsme pro vás nachystali zajímavě nakombinovaný program, který snoubí všechny tyto oblíbené aktivity do jednoho zájezdu. Krásy jižní Francie projedeme hlavně v sedle kola, které ale na dva dny vyměníme i za kanoi (v ceně zájezdu) a prohlédneme si kaňon Ardéche z trochu jiné perspektivy. Splujeme nenáročný, ale zábavný úsek pod slavným skalním obloukem Pont-d’Arc a přespíme na tábořišti v lůně přírodní rezervace. Zajímavým zpestřením pro maximalisty a milovníky adrenalinových zážitků bude fakultativní canyoning v kaňonu Chassezac (pro zájemce za příplatek (45 – 60 EUR). Část největšího a nejznámějšího kaňonu Verdon budete mít možnost projít také pěšmo a vychutnat si tak tento přírodní úkaz vychutnat i turistického úhlu pohledu. Kdo by přesto o tato zpestření neměl zájem, bude mít vždy k dispozici plnohodnotný cyklistický program. Krom letní klasiky se nebojte ani podzimního termínu, kdy je ve Francii ještě hezky a přitom příjemně vylidněno.

Program zájezdu

1.-2. den: Odjezd z Brna, cesta přes Prahu, Plzeň a Německo do Francie. Úvodní cykloetapa divokým kaňonem GORGES DE LA JONTE, kterou si zpestříme prohlídkou grandiózní krasové jeskyně Aven Armand,ochutnávkou ovčích sýrů na blízké farmě a pozorováním supů nad našimi hlavami (55 km).

3. den: Cyklovýlet kolem skalního města Chaos de Montpellier-le-Vieux přes úžasnou vyhlídku na monumentální viadukt v Millau a kaňonem řeky Dourbie zpět do kempu (55 km).

4. den: Cykloputování fantastickým kaňonem GORGES DU TARN mezi středověkými hrady a pitoreskními vesničkami. Po cestě navštívíme malebné městečko ST. ENIMIE. Průzračně čisté vody řeky Tarn vás snadno zlákají ke koupání a okolní skalní stěny třeba i k výjezdu na náhorní planinu Causse Sauveterre (63 km).

5.-6. den: V sedle srdcem NP CÉVENNES, z městečka Florac přes žulový horský masiv MONT LÓZERE k průzračnému jezeru LAC DE VILLEFORT (70 km), které je jako stvořené ke koupání a kde se na 2 noci utáboříme. Volný den u jezera, odpočinek, koupání. Kromě relaxace a vyjížděk v sedle kola si můžete zobnout i trochy adrenalinu a zkusit canyoning v kaňonu Chassezac (45-60 EUR).

7.-8. den: Přejezd do kaňonu řeky ARDÉCHE, kterou poznáme z jiné perspektivy – na dva dny přesedneme z kola do kánoe a užijeme si nenáročnou, ale zábavnou dvoudenní plavbu z Vallon-Pont-d´Arc do St. Martin de Ardéche. Z vody nejlépe vyniknou úžasné okolní scenérie i unikátní skalní most PONT D´ARC. Přespíme na tábořišti v lůně přírodní rezervace. Kdo by přesto neměl o plavbu zájem, bude mít k dispozici alternativní cyklistický program. Poté všichni společně přejedeme busem ke kaňonu řeky VERDON.

9. den: Známý kaňon VERDON si vychutnáme malou pěší túrou (17 km) proti proudu řeky s možností koupání i několika neodolatelných pohledů do útrob kaňonu. Pro zapřísáhnuté cyklisty je naplánovaná etapa s grandiózními výhledy na Verdon i jezero Svatého Kříže do jedinečného městečka mezi skalami Moustiers-Sainte-Marie.

10.-11. den: Poslední cyklovyjížďka podél kaňonu VERDON s neodolatelnými výhledy a panoramaty (40 km) bude tím nejstylovějším zakončením našeho putování po francouzských kaňonech. Ještě z busu se rozloučíme s úchvatným Verdonem a vyrazíme na cestu k domovu.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem včetně kol
  • 8x kemp
  • kudrnovská polopenze
  • plavba kaňonem řeky Ardéche včetně vodáckého vybavení
  • průvodce
  • pojištění léčebných výloh, úrazové pojištění, pojištění zavazadel, připojištění odpovědnosti
  • zákonné pojištění Ck
  • pišingr Chimpanzee

Nástupní místa

Brno, Praha, Plzeň

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Andalusie na kole

 (CK Extremtour)
18.05.2024, 9 dní
17 670 Kč
cyklistický Letecky

Provence na kole

 (CK Mamut tour)
18.05.2024, 8 dní
15 250 Kč
cyklistický Autobusem

Provence a Azurové pobřeží

 (CK Frčíme)
07.06.2024, 10 dní
18 900 Kč
cyklistický Autobusem

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

 (CK Bondo)
21.06.2024, 10 dní
19 940 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

363 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024