reklama

Korsika na kole: Nejkrásnější ostrov

Termín: 19.06.2020 - 28.06.2020, 10 dní
Cena od: 17 400 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Bondo

Středně náročná silniční i horská cykloturistika na Korsice patří mezi nejvyhledávanější zájezdy. Museli bychom zde však strávit nejméně měsíc, abychom Korsiku poznali zcela důkladně. Přesto si však troufáme říct, že severní a vnitrozemské trasy, které jsme pro vás vybrali, patří k tomu nejkrásnějšímu, co lze na Korsice spatřit. Při jízdě divokými soutěskami se můžete svlažit ve všudypřítomných horských potocích nebo si odpočinout na plážích blankytně modrého moře.

Program zájezdu

1. den | ODJEZD DOPOLEDNE Z ČR

Noční přejezd do Itálie.

2. den | PŘÍJEZD NA KORSIKU

Ranním trajektem do Bastie, příjezd do kempu, ubytování, koupání v moři.

3. den | ÚDOLÍ ŘEKY LE FANGO

Přesun s prohlídkou přístavního městečka Calvi do údolí řeky Le Fango, zde koupání v kaskádových tůních a dále západním pobřežím do Porta. Malebné přístavní městečko Calvi, jemuž vévodí obrovská citadela. Údolí Fango je jedním z nejkrásnějších míst na ostrově. Říčka s oblázky plyne mezi hladkými narudlými skalami, nádherné tůně či hrnce s křišťálovou vodou. Porto je námořní přístav, od něhož se tyčí „tisícové" vrcholy, janovská strážní věž z 2. poloviny 16. století, oblázková pláž.
48 nebo 92 km

4. den | CALANCHE SKÁLY

Po západním pobřeží skalnatým horami Calanche přes malebnou Pianu na rajskou pláž d'Arone, koupání v průzračném moři. Callanches je světoznámá oblast bizardních žulových rudých skal (chráněné UNESCO). Název Calanches vychází z korsického slova calanca - zátoka. Charakteristickým rysem oblasti jsou podivuhodně zvětralé a zvláštně zabarvené skály s majestátními borovicemi. Některé skály připomínají svým tvarem zvířata či figury (psí hlava, medvěd, želva) Piana: malebné městečko s růžovými domky postavenými v kruzích kolem náměstí. Pláž D'Arone je nádherná písečná pláž, kde si budete připadat jako v ráji.
46 km

5. den | COL DE VERGIO

Údolím řeky Porto přes Evizu, pěšky soutězkou Spelunca, do sedla Col de Vergio, cestou městečko Ota s Janovským mostem. Col de Vergio - průsmyk ležící v nadmořské výšce 1 477 m, nejvýše položené silniční sedlo na Korsice. Pěšky se můžeme projít soutěskou Spelunca, jedna z nejznámějších přírodních atrakcí ostrova, několik set metrů hluboká soutěska ve skalách z červené žuly. Při procházce máte možnost vykoupat se v nesčetných tůních a spatřit kamenné mosty z období janovské nadvlády.
46 km nebo 70 km, volitelně pěšky 4 km

6. den | CORTE

Nádherný sjezd z Col de Vergio k jezeru Lac de Calacuccia, trasa pokračuje soutěskou Scala di Santa Regina až do Corte, kde se ubytujeme v posledním kempu. Corte, bývalé hlavní město Korsiky ve které má sídlo korsická univerzita a muzeum korsiky je postavené pod středověkou pevností Citadelle de Corte. Malebné středověké uličky, kde jakoby se zastavil čas, množství restaurací vybízejících návštěvníky k posezení a sklence vína, a když budete mít štěstí uslyšíte i korsické zpěvy mladých korsičanů.
54 km.

7. den | ANGLICKÉ KASKÁDY

Z Corte pojedeme přes Eifelův most krásnými městečky přes Vivario do Vizzavony a stoupáním dosáhneme vrcholové prémie Col de Vizzavona - 1 180 m nad mořem. Zajedeme se podívat na Anglické kaskády, přirodní bazénky a tůně zde vymlela říčka Agnone s nesčetnými vodopády. Stejnou cestou pojedeme zpět, ale ještě odbočíme k říčce Vecchio a vrátime se do Corte.
44 km nebo 77 km

8. den | SOUTĚSKA LA RESTONICA

Z Corte pojedeme soutěskou La Restonica přes kaštanové a borové háje, volitelně pak můžeme jít pěšky až k horským plesům Lac de Melo a Laco de Capitelo. Horské údolí La Restonica, kterým protéká stejnojmenná řeka. Panenská příroda nedaleko města Corte, žulová skaliska porostlá laricijskými borovicemi, průzračně zelená horská bystřina, ledovcová jezera, větší Lac de Melo a menší Lac de Capitello. V údolí se nacházejí také pastevecká stavení, kde je možné si zakoupit např. místní sýry. Forêt de la Restonica - les, který je tvořen vzrostlými kaštany a několika druhy borovic kuželovitého tvaru.
Na kole 31 km, volitelně pěšky 6 km.

9. den | BASTIA

Odjezd z kempu a ještě než se nalodíme na trajekt, prohlédneme si přístavní město Bastia s pevností. Ve městě u přístavu je možno navštívit četné restaurace. V podvečer plavba trajektem do Itálie.

10. den | PŘÍJEZD

Příjezd do ČR.

Ubytování

Chaty s terasou v kempu, dvoulůžkové pokoje.

Stravování

Česká polopenze, snídaně formou samoobsluhy, teplá večeře o dvou chodech.

Cena zahrnuje

  • 7x ubytování v bungalov/mobil-home
  • 7x česká polopenze
  • 2x pišingr
  • Doprava osob, zavazadel a kol
  • Pojištění storna zájezdu 70 %, max. 12 000 Kč
  • Služby průvodce
  • GPS cyklonavigace zapůjčení pro skupinky a mapky cyklotras
  • Poklad BONDO
  • Zákonné pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Ostrava, Starý Jičín, Olomouc, Brno, Jihlava, Praha, Beroun, Plzeň, Ústí nad Labem

Bondo
Cestovní kancelář:
Bondo
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

336 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024