reklama
Země: Francie Francie

Jaké to bylo?

No, zase jsem projel kousek Douce France, někdy známými místy, jindy místy, kde jsem ještě nebyl.
A píšu z toho ty on-line reporty, většinou na mobilu, a po mírné jazykové úprave to skládám do těch sešítků. Jdu proti času, takže poslední loňský výlet je tady:

https://online.fliphtml5.com/vrrnn/bnni/

Jo, Báro, to kolo, na kterém jsem se drápal do toho kopce byla takovej trochu dobastlenej Favorit. Tedy z Favouše rám, a pak ty další komponenty jak kdo kdysi za toho Husáka sehnal, aby si vyrobil něco jako silničku. 19 mm gumy, to už je o zadek... :-)

https://goo.gl/photos/2fwhqygZvemcHSbL6

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 05.01.2026
Autor: Jindra8526
  • Re: Jaké to bylo?

Aha, to mi nějak uniklo, žes toho Pažouta vyměnil na cestu za Fávo. Byl to Pažout, ten první objev, po kterým ses z Authora začal přeorientovávat na silničku?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: bara2
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

ne, bylo to opačně, koupil jsem za pětikilo tohle, u nás v hospodě, pak jsem koupil Canondala, a potom Pažouta, abych měl lacinou silnicku. Toho jsem nechal vymazlit, měl ho ve Francii a něco se stalo, protočilo se mi zadní kolečko a nejezdí. Dával jsem to tomu opraváři u nás, ale říkal, že nesežene to kolečko a kecy. Visí mi to v boudě, musím to nechat opravit.
      Kolo, o které se nemusím bát se hodí.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -8

V minulém vláknu mě jeden obrázek inspiroval k vytvoření iluze :-) Opravdu mě to ihned napadlo.
    Přeji také Bonne année.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 06.01.2026
    Autor: Quatsch
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

A říjnový výlet, na kterývrád vzpomínám

https://online.fliphtml5.com/vrrnn/xgkw/

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 06.01.2026
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -7

Tenhle výlet na konci srpna byl docela náročný, ale když na to tak zpátky koukám, i přes polámané kolečko , fajn

https://online.fliphtml5.com/vrrnn/dghe/

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 07.01.2026
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -7

Netušil jsem, kolik času to zabere, ale už jsem v červnu 2025, to jsem sii zamanul, že dojedu do Bordeaux, ale asi 300 km od cíle jsem to vzdal, byla na mě moc vedro....

https://online.fliphtml5.com/vrrnn/oukn/

Už mi zbývají jen dvě cesty, do Paříže v dubnu, a koncem února Provence....

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 09.01.2026

Provence najaře

https://online.fliphtml5.com/vrrnn/qhmb/

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 10.01.2026
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6

A hotovo...

https://online.fliphtml5.com/vrrnn/tzau/

Loňský rok je tedy zadokumentován.
    Měl jsem to přesně na střídačku, gravel/elektro, hezky půl na půl, ale i tak, celkem 50 dní v sedle....

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6

Krásné
    https://www.rajce.idnes.cz/vrstevnice/album...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: radka
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

V posledních dnech to byla cyklistika ryze symbolická.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 14.01.2026
    Autor: IPM
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Etiketa dobrá. Jaký byl obsah?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Kdo má rád červené s výraznou ovocnou chutí černého ovoce/rybíz, ostružiny/ a s drsnější dochutí cabernetu si přijde na své. A taková já rád mám.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Počasí začíná přitvrzovat. Minulý týden se dalo pěkně jezdit po čistých suchých vymrzlých silnicích, ale pak trochu nasněžilo a už to je zase na hřebíky :-( Výhodou je, že se nestaví a nejezdí náklaďáky do lomu, v pracovní dny je teď kolem poledne na naší silničce pod lesem klídek. Sice je zima, ale říkám si, že pořád lepší, jak na trenažéru. Třicet kilometrů na hřebíkách vydá za padesát bez nich.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Teď jsem si všimla, že v hlavičce je vlaječka Francie :-) Tak se omlouvám za příspěvek z Česka, popletl mě název tématu.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3

Tak to si asi jediná, kdo si toho všimnul a toto téma hodlá považovat za cestovní téma z Francie.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4

No, já jinde vlastně nejezdím, teda občas přes to Německo, které osud vklínil mezi nás a Douce France :-)

Jen co najdu moravskou vlajku, šoupnu jí tam:-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 15.01.2026
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4

Existuje i Česká...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5

Na Moravě to zatím pořád jde. Letos jen dva dny nebyly na vyjetí. Šest dnů jsem jela s hřebíkama, ale jen na Nový rok to bylo fakt po sněhu, jinak by se asi dalo jet i na normálních gumách. Dnes silnice čisté, vlhké až mokré. Kdyby do neděle nic nepadalo a vymrzlo to do sucha, dalo by se třeba už vyjet i dál. Teď se teplota drží kolem nuly, chce to ještě tak pět stupňů do plusu přidat.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

U nás potálo a namrzlo, je to o hubu i pěšky.
            Hupsnu na ten krám, pustím si Emily v Paříži na displej a nehrozí, že se zmrzačím.

Už to mám koupené.
            Budeš ještě brodit sníh a já budu mít 20 stupňů. No, možná taky ne a možná bude lejt :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3

Namrzlo tady bylo včera, to jsem nejela ani s hřebíkama, dnes už bylo akorát mokro.
              Ono na těch hřebíkách se dá jet tak akorát po rovném ujetém sněhu, jinak jsem to brala na prakticky čistý asfalt pro zichr, kdyby tam byl někde u kraje bordel nebo navátý jazyk, když prozkoumávám, jak to na silnici vypadá. Ale po asfaltě je to s hřebíkama dřina, jak na kole Ukrajina :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
              Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Hele tohle je hrozně individuální, respektive regionální. U nás dneska ráno zatím nejklouzavější silnice v tomhle roce, dalo se jít jen místy, kde byl zbytek sněhu, byl jsem rád, že jsem doklouzal k vlaku bez pádu, výzvou byly i poslední metry přes namrzlé nástupiště do vlaku...

Když jsem vystoupil z vlaku o 20 km dál, tak už nic, normální zimní povrch. A v práci jsme se nemohli shodnout, jestli ledovka byla nebo ne, každý to podle místa bydliště viděl jinak.
                Tady totiž rozdíl teploty i jeden stupeň udělá hodně moc...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                Autor: Jrr
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Nojo, v Ústí bylo určitě o pár stupňů míň než v Chocni a celou noc mrholilo ..

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Autor: Karel-ch
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Přeji ti, abys tam neměl jako já před jedenácti lety v tuto dobu
              https://www.rajce.idnes.cz/karel-ch/album...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
              Autor: Karel-ch
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Zatím jsem měl kliku, vždycky bylo teplo i takhle v předjaří

https://youtu.be/DKsa6KEzX2E?si=Xo13OkYT0wdq-A9w

https://youtu.be/1nhuApVMbhA?si=1eulAfRWNX791C1u

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 18.01.2026
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5

Tento týden svítí sluníčko a silnice na jihu Moravy jsou čisté, většinou i vymrzlé do sucha. Včera jsem se podívala ke klášteru Rosa Coeli v Dolních Kounicích. Něco se tam opravuje a klášter je přes zimu zavřený, ale bez listí je stavba pěkně vidět i zpoza zdi. Přes poledne na sluníčku bylo 41km tak akorát.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 22.01.2026
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Bylo to rumantické a vybavil se mi verš „Miluju severní pláně se smutkem zavátých cest" z básně Miluju severní nebe.

[ Reagovat ] [ Zpět ]

A kolik toho rumu se na tom výletě podílelo?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: Pepíček
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

:) Žádný rum, to jsou jenom takové písmenkové hrátky ala Opráski sčeskí historje.

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Někde jsme tu s Favoritem narazili na Elektrické podniky v Bubenči.
    Tady je pár fotek z komentované prohlídky z prosince
    https://www.rajce.idnes.cz/vrstevnice/album...

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Už jen 21 dní a pojedu...
    Ale podařilo se mi se na vernisáži pano SongMi Kim Hlavešové naládovat chlebíčky s rybí pomazánkou se sardinek, byly vážně vynikající, a než stačila Soňa zasáhnou, měl jsme v sobě tři a do rána ataku dny jako prase.
    Tak jsem musel omezit ten rotoped a to je špatně.
    Totiž teď je potřeba šlapat až to bude bolet, aby mě to pak tam dole, na Provence už nebolelo.

Ale nenudím se, tohl eje paní Eva Vlčková, sklářská výtvarnice mého věku....

https://youtu.be/tltSPWknx-U

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 30.01.2026
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4

Ty jsi tedy komik, cpát se se dnou sardinkami. Já sice tu dietu také moc nedržím, ale sardinek se bojím. Jinak na záchvat dny dobře fungují nesteroidní antirevmatika jako třeba Diclofenac. Bolest to zamázne, dá se dál fungovat. Obyčejná analgetika nepomáhají.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

U nás se dalo v lednu jezdit venku prakticky každý den, kvůli náledí jsem nevyjela jen třikrát, jinak se to do oběda na silnicích vždycky stačilo rozpustit. V týdnu bylo jeden den hezky a zajela jsem si do Ivančic pro mák a zkontrolovt Ledňáčka. Včera sice drobně mžilo, ale vyjela jsem aspoň na chvíli kolem komína a zdárně dotáhla první tisícovku! Dnes zase trochu napadlo, ale pořád se dá jezdit, šlapat v obyváku by mě nebavilo :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

První kilo se mi letos zadařilo až v únoru. Konečně zmizela ledovka a oteplilo se na příjemných šest stupňů. Silnice jakž takž oschly, jen ve výtlucích po zimě stála voda. Vyrazila jsem na jistotu k Pálavě, v tuto roční dobu si jinam netroufám.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 08.02.2026

tak už jenom pár dní, ale musím to zapakovat už zítra. V noci na pondělí do Bochumi, vrátím se ve středu, ale rovnou na večeři patronů ceny Libenského, ve čtvrtek mě Soňa odveze do Norimberka, pátek vlakovaná do Strasbourgu a v sobotu TGV do Nice.

V neděli konečně do sedla, ale jen kousíček, do Antibes.

Vloni jsem ram byl dvě noci, protože jsem měl blbě naplánovaný on-line meeting na 15. hodinu, tak jsem měl čas to městečko procourat

https://youtu.be/ieQqQ9AwAsA?si=dis45WtQDYt7LHFp

Letos zřejmě budu odpočívat po tom cestování autem a vlaky, a dojdu maximálně na gotelový bar, protože takhle v předjaří je letovisko truchlivé.

A pak dál do Saint-Raphaël, Aix-en-Provence, Avignon, Arles, žádné velké výkony, nejsem nějak ve formě.

Budu se hlásit, jako vždycky.

Tak tohle musím nacpat do brašen a jedu ..

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 14.02.2026
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Do vaší knihovny
Tip na letošní dovolenou

Francouzská riviéra na kole

(CK Mamut tour)
01.05.2026, 10 dní
21 500 Kč
cyklistický Autobusem

Provence na kole

(CK Mamut tour)
23.05.2026, 8 dní
17 500 Kč
cyklistický Autobusem

Provence na kole

(CK Extremtour)
29.05.2026, 10 dní
17 950 Kč
cyklistický Autobusem
Seznamka

Hledám: cyklocestování

03.02.2026
Našel by se tu někdo na spolucestování na kole? Buďto na těžko se spaním v kempech i mimo, nebo využít nějaký…

Hledám: Cykloexpedice 2026: Polsko – Alpy – Split

Hledám: Cykloexpedice 2026: Polsko – Alpy – Split
26.12.2025
Na začátku června 2026 vyrážím na svou další epickou výpravu do Alp. Pokud vše půjde podle plánu, bude to již…

Hledám: Muže 44-53 let, klasické MTB na cross-country

Hledám: Muže 44-53 let, klasické MTB na cross-country
22.12.2025
Vánoční dárek: poptávám středně aktivního muže k ježdění krajinou 1-2x týdně. Kompatibilní kolo pouze MTB 26/27,5"…
Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

309 cyklistů (1 přihlášený)

Baťův kanál

Tak a teď už budu jezdit jenom roviny. To jsem si řekl v době, kdy se starší syn nastěhoval do svého nového,…
Stanley58 | 16.02.2026

Ålandy 2025 – část 3 – Švédsko

Rådasjön, pondělí 7.7. V závěru včerejšího dne jsme se dostali na systém cyklotras vedených pod názvem…
kotek | 25.01.2026

Ålandy 2025 – část 2 – Ålandy

Brändö, sobota 5.7. Dnes musíme učinit zásadní rozhodnutí. Jsou dvě možnosti jak se dostat na ostrov Aland,…
kotek | 18.01.2026