reklama

Korsika cyklistická

Termín: 29.05.2019 - 10.06.2019, 13 dní
Cena od: 16 500 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Kudrna

Velký okruh po nejkrásnějším ostrově Středomoří

Před přídí se do mlžného hávu halí nebetyčné hory, vzduchem prosyceným mořskou solí náhle zavane příjemná vůně – vůně makchií, tymiánu, sluncem prohřátých strání, tak typická pro tento ostrov. Připlouváme na Korsiku. Horské silničky se stovkami serpentin nás povedou vysoko přes horské hřebeny, soutěskami a kaňony, po březích divokých říček a nekonečnými sjezdy zase zpět k tyrkysovému moři. Divokou scenérii doplní ještě starobylé vísky s důmyslným systémem uzounkých uliček. Téměř každý den si budeme vychutnávat večerní pohodu na některé z proslulých korsických pláží. Je až neuvěřitelné, kolik přírodních krás najdete na tak malém ostrově. Slovy lze tento ráj popsat těžko. Musíte to zažít! Zájezd je vhodný také pro fanoušky silniční cyklistiky. Obzvláště jarní termín je ideální na rozježdění před letní silničářskou sezónou.

Program zájezdu

1.–2. Rakouskem a Itálií na trajekt. Čeká nás čtyřhodinová plavba přes Středozemní moře do Bastie. Naše první zahřívací etapa vede na pomyslný „vztyčený prst“ ostrova CAP CORSE do přístavního městečka Santa Severa (↔ 30 km ).

3.–4. Na kolech dojedeme až na nejsevernější cíp ostrova. Pojedeme vysoko nad útesy západního pobřeží Cap Corse k městu St. Florent. Krajinou útesů omývaných mořem, písečných pláží a typických městeček zdobících úbočí hor zdoláme v sedle kol opevněné CALVI (↔ 90 km ) a (↔ 70 km ).

5.–6. Silničkou proplétající se pobřežními útesy, desítky metrů nad hřmícím vlnobitím, dorazíme do PORTA, jehož záliv je zařazen na seznam UNESCO. Jako v oživlém obrazu Salvádora Dalího si budeme připadat v bizarním skalním městě LES CALANCHES  a při túře na vyhlídkový vrchol Capo d’ Orto (1.294 m), nebo při vyjížďce lodí kolem jinak nepřístupných útesů (↔ 80 km ).

7.–8. Neúnavní cyklisté si mohou vychutnat horskou etapu vedoucí nad soutěskou Spelunca nebo kratší variantu podél pobřeží do Sagone. Odtud busem do Porticia. Odpočinkový den, koupání a relax na parádních „karibských“plážích, odpoledne hlavní město ostrova – Napoleonovo AJACCIO a západ slunce nad Krvavými ostrovy (↔ 50 km ).

9.–11. Z Porticcia do Propriana si můžete dát do těla a zvolit horskou etapu nebo kopírovat pobřeží s koupáním na parádních plážích. Cestou je také možnost navštívit prehistorickou expozici ve Filitose. Cestou k horskému jezeru L’ OSPEDALE vysoko v horách navštívíme „Mekku vendety“ nejkorsičtější město ostrova - SARTENE. Závěrečný fantastický sjezd do Porto-Vecchio na východním pobřeží. Třešničkou na dortu bude fakultativní plavba vyhlídkovou lodí k bělostným útesům (cca 17 EUR), na jejichž samotném okraji se rozkládá romantické město BONIFACIO (↔ 65 km ) a (↔ 65 km ) a (↔ 50 km ).

12.–13. Před naloděním na trajekt si ještě prohlédneme přístavní město BASTIA, pak přeplujeme do Livorna a busem domů.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, 2x trajekt, 10x kemp, polopenzi, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 2x Chimpanzee pišingr

Nástupní místa

Brno, Praha

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie

Podobné zájezdy
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

379 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024