reklama

Davos na kole

Termín: 23.08.2019 - 27.08.2019, 5 dní
Cena od: 9 500 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Davos - utajený ráj pro cyklisty pohodáře, bikery i pěší turisty

Švýcarský kanton Graubünden je naším zájmům velmi nakloněný, o tom se přesvědčujeme pravidelně na našich akcích ve Sv. Mořici. A další vyhlášené středisko Davos nezůstává předchozímu jmenovanému nic dlužno! Navíc v modelu 3 v 1! Pohybovat se zde budeme dle zvyklostí jako cykloturisté, nicméně Davos je vyhlášeným rájem pro bikery a milovníky trailů a sjezdů, a proto zde naleznete i program pro bikery s jistou technickou vyzrálostí. A samozřejmě díky lanovkám a vláčkům zdarma je připravena také nabídka pro pohodáře bez kol, ať už na vyhlídkových panoramatických nenáročných trasách anebo jen tak zážitkově lanovkami nahoru i dolů. Zkrátka každý si zde přijde na své, a to navíc v zajímavém prázdninovém termínu, kdy je třeba přibalit i plavky! Ujít si nenecháme červené vláčky Rhétské dráhy a lanovky na Jakobshorn, Parsenn/Weissfluhjoch, Schatzalp, Rinerhorn. Čarokrásnou divokou soutěsku Zügenschlucht, kterou projedeme jak na kole, tak i vlakem. Neopomeneme ani z fotografií slavné železniční viadukty Landwasserviadukt (UNESCO, 65 m vysoký a 136 m dlouhý) a také Wiesener Viadukt (89 m vysoký a 210 m dlouhý), po kterém se projedeme na kole. Ukážeme si velké bohatství Davosu, což jsou jeho boční údolí - Sertig, Dischma, Monbiel, kde si budete připadat krásně ztraceni v lůně hor a přírody. A rozhodně si také ujasníte, jak je to se zapeklitými názvy Davos-Dorf, Davos-Platz, Davos Klosters :-). Jste-li milovníky panenských hor a klidné přírody, nebude se Vám z Davosu rozhodně domů.

Program zájezdu

1. den: Po poledni odjezd z ČR, nocleh cestou v příjemném hotelu, s možností večeře. Díky němu přijedeme další den do Davosu odpočatí a natěšení.

2. den: Snídaně v hotelu, přesun do Švýcarska. Už závěrečné kilometry nám poskytnou atraktivní kulisu za okny, neb ve švýcarských horách je i cesta cílem. Přivítá nás Davos, 1.560 m n.m., nejvýše položené město Evropy. Či spíše městečko - 13 tis. obyvatel se hravě ztratí mezi horami. Ubytování.

Trasa turistická: První společný pohodový okruh Davosem - zorientujeme se a ukážeme si Davos Dorf, Davos-Platz, Davoské jezero. Prvně využijeme volnou jízdenku na lanovky a vyjedeme na Schatzalp, slunné vyhlídkové místo nad Davosem ve výšce 1.861 m n.m., které proslavilo světoznámé sanatorium z roku 1.900 pro léčbu tuberkolózy a rovněž Thomas Mann ve svém románu Kouzelný Vrch. Pochutnáme si na první kávě, projdeme botanickou zahradu a dle chuti se navrátíme na ubytování.

Trasa pro bikery: První den pojmeme ryze v seznamovacím duchu – s kolem, terénem a hlavně sami se sebou. Čeká nás pohodový program s převýšením, které za nás ve velké míře obstarají lanovky. Poznáme městečko Sertig a Monstein, lanovku na Rinerhorn s horní stanicí Jatzmeder. Pohodový den nabitý lehkými technickými sjezdy a úchvatnými pohledy na hory okolo, kde si Vás „proklepneme“ na další cyklisticky náročnější dny. Na tachometru se objeví cca 35 - 50 km s převážně záporných převýšením.

3. den: Trasa turistická: Dnes nás čeká lahůdka v podobě soutěsky Zügenschlucht. Cestou z kopce dolů ji projedeme na kole a to vč. atraktivního viaduktu u žel. zastávky Wiesen, který je určen jak pro vlaky, tak i pro cyklisty! Zpět se budeme vracet červeným vláčkem, jsme přeci ve Švýcarsku :-). Jízdenku i transport kola máte již v ceně zájezdu. A pokud nám i toto bude málo, zpestříme si den ještě nějakou lanovkou, např. na Rinerhorn (2.528 m n.m.).

Trasa pro bikery: Čeká nás první opravdu velká pecka této oblasti. Lanovkou se vyvezeme na Jakobshorn do 2.590 m n.m. a hurá dolů do Davosu po části slavného Alps Epic trailu, kde dostanou zabrat hlavně brzdy. Pěkný technicky náročný sjezd, kde se nebudete ani chvíli nudit a budete často zastavovat kvůli pořízení fotek, které ve vaší fotobance jistě nezapadnou. Odpoledne vyjedeme lanovkou na Weissfluhjoch, po lehčí vrstevnicové stezce s úžasnými výhledny na celé údolí sjedeme dolů a s minimálním převýšením dorazíme zpět do hotelu. Pro představu např. video zde - Jacobshorn, resp. Parsenn.

4. den: Trasa turistická: Dnes si ujasníme pojmy Davos a Klosters, nahlédneme do zapomenutého údolí Monbiel, budeme se moci vykoupat v průzračném jezeře Davoském či na koupališti v Klosters anebo vyjet lanovkou do zážitkového střediska Madrisa. Zpět do Davosu nás odveze náš autobus a záleží jen na nás, či si nastoupíme v Klosters anebo až v Küblis, kam lze z Klosters dojet po již typické cyklostezce kolem řeky. Trochu inspirace můžete načerpat zde - Davos Klosters.

Trasa pro bikery: Čeká nás další lahůdka této oblasti. Vydáme se již nám známou lanovkou z Davosu do výšky 2.662m na Weissfluhjoch, následovat bude pohodový sjezd na Strelapass a panoramatickou stezkou po Graubünden Bike krásnými technickými sjezdy do Küblis, kde nás odpoledne naloží autobus a odveze zpět do Davosu. Po dojezdu nabídneme pro zájemce místní bikerský ráj, kde si můžete vyzkoušet svou odvahu při skocích na umělých překážkách anebo poměříme síly na dráze s klopenými zatáčkami.

5. den: Ráno v klidu vyklidíme a odevzdáme apartmány a vydáme se autobusem z hor k Bodamskému jezeru. Přístavní Lindau s malebným historickým centrem na stejnojmenném ostrově spojeném s pevninou dlouhým náspem nám zpestří cestu zpět domů. Dáme si dobrý bavorský oběd a prohlédneme si samozřejmě i dominantu města, přístav, jemuž vévodí 33m vysoký maják a šestimetrová socha bavorského lva. Poté se již vydáme definitivně k domovu. Večerní návrat do ČR.

Cena zahrnuje

Ubytování ve zcela nových a skvěle vybavených apartmánech v Davosu přímo ve městečku u lanovky na Parsenn 3 noci - jedná se o velmi prostorné apartmány určené pro 6 osob, které obsazujeme pouze 4 osobami, vždy 2+2 v samostané ložnici (obývací pokoj pro další 2 osoby neobsazujeme), tito 2+2 ubytovaní sdílí kuchyň, obývací pokoj, koupelnu, terasu/balkon. 1x nocleh v hotelu se snídaní při cestě do Davosu - dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zařízením. Vlakovou jízdenku na trase Wiesen/Filisur - Davos Platz, přepravu kola na stejné trase. Kompletní dopravu z/do ČR vč. přepravy kol, průvodce cyklistu průvodce bikera, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Veškeré lanovky (zubačky, kabiny, sedačkové lanovky) a vlaky švýcarských drah i Rhétské dráhy v oblasti Davosu - tj. mezi stanicemi Klosters a Filisur - máte již v ceně!

Nástupní místa

Bratislava, Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Švýcarsko Švýcarsko

Podobné zájezdy

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

361 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024