reklama

Cyklistika v okolí Svatého Mořice

Termín: 01.07.2023 - 06.07.2023, 6 dní
Cena od: 10 450 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Hoška Tour

Cyklistický zájezd do vysokohorské oblasti Engadinu se základnou ve Svatém Mořici. Zaujmou vás pohledy na zaledněné štíty, blýskavé hladiny údolních jezer i poutavá atmosféra mondénního vysokohorského střediska St. Moritz, v němž budete ubytováni. Nezapomeňte plavky, budete mít možnost se i vykoupat. Při tomto zájezdu se jede z části po pohodlném asfaltovém povrchu, ale také po šotolinových cestách. Proto není vhodné silniční kolo. V ceně je několik lanovek na které již jízdné nebudete platit. Rovněž tak některé úseky horských železnic a MHD ve Svatém Mořici.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v podvečerních hodinách, možnost nástupu po trase také v západních Čechách. Noční přesun do Švýcarska.

2. den: Cyklotrasa St. Moritz – Silyaplana – Malojapass (možnost vycházky na vyhlídku Belveder) a zpět přes Surlej (možnost výletu lanovkou na Corvatsch) – St. Moritz, celkem 40 km. Cesta atraktivním Horním Engadinem přímo pod třítisícovými vrcholy, romantickým údolím, bez výraznějšího stoupání. Údolí je považováno za jedno z nejkrásnějších ve Švýcarsku. SV. MOŘIC – jedno z nejpřitažlivějších středisek zimních sportů na světě, leží na slunné terase na břehu Mořického jezera. MALOJAPASS 1815 m – vysokohorský průsmyk. Na trase krásná jezera Segl a Silvaplana. SURLEJ 1805 m, lanovkou přes Murtel 2702 m (možnost vycházky vysokohorskou přírodou) na Corvatsch 3 295 m. CORVATSCH – vynikající panorama, výhledy na ledovce i na vrchol Piz Bernina 4049 m. Jízdné lanovkou je v ceně zájezdu.

3. den: Cyklotrasa Bernina Pass – Diavolezza (možnost výletu lanovkou) Val Bernina – Val Roseg – hotel Roseg – Val Roseg – Pontresina – St. Moritz, celkem 45 km. BERNINA PASS 2358 m – romantické vysokohorské sedlo s jezerem. Sedlem projíždí panoramatický vlak Bernina Express z Churu do italského Tirana. DIAVOLEZZA 2973 m – výlet lanovkou s panoramatickými výhledy na okolní zaledněné štíty. MORTERATSCH – největší ledovec masivu Bernina, možnost vycházky až k čelu ledovce. VAL ROSEG – malebné údolí. PONTRESINA 1725 m – rekreační středisko, z historických budov vyniká románská věž, Alpinské muzeum. BERNINA – nejvyšší pohoří Východních Alp a jedna z nejkrásnějších oblastí Švýcarska. Nejvyšším vrcholem je Piz Bernina 4049 m – královna Engadinu. Z České republiky to je také nejbližší čtyřtisícovka.

4. den: Cyklotrasa St. Moritz – La Punt 1690 m – Albula Pass 2312 m – Landwasser viadukt – viadukt Solis, celkem 59 km. ALBULA PASS – vysokohorský průsmyk. LANDWASSER VIADUKT – vycházka na vyhlídku na nejslavnější švýcarský viadukt, který je zde harmonicky zasazen do horské přírody. Přes viadukt jezdí slavný Glacier Express.

ALTERNATIVNĚ: pohodová turistika s využitím lanovek, které jsou již v ceně zájezdu. PONTRESINA – pozemní lanovkou na MOTTAS MURAGL 2450 m, pěší přechod dlouhý 7 km na LANGUARD 2300 m a do údolí sedačkovou lanovkou. Cestou budete mít panoramatické výhledy.

5. den: Cyklotrasa St. Moritz – Celerina – Zernez – Zuoz – Oberengadin – Guarda – Ardez, celkem 54 km.

ÚDOLÍ ENGADINU – dlouhé údolí při říčce Inn, v němž se choulí rozkošné vesničky. Mnohé z nich se pyšní fasádami zdobenými malbami nebo sgrafity. CELERINA – bohatě zdobené domy, olympijská bobová dráha. GUARDA – hezké malované domy. ARDEZ – romantická vesnice se zříceninou hradu, malované domy, na jednom je překrásný výjev Adama a Evy v Rajské zahradě. Ve večerních hodinách odjezd.

6. den: Návrat v ranních hodinách.

Cena zahrnuje

  • přeprava
  • 3x ubytování (hostel v rekreačním středisku St. Moritz, čtyřlůžkové pokoje)
  • 3x snídaně
  • jízdné lanovkami podle programu
  • průvodce

Nástupní místa

Hradec Králové, Jičín, Praha, Plzeň

Podrobněji o zájezdu

Rezervace zájezdu

 

Pořadatel zájezdu:
CK Hoška-Tour

Hoška Tour
Cestovní kancelář:
Hoška Tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
horské

cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Švýcarsko Švýcarsko

Podobné zájezdy

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

383 cyklistů (12 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024