reklama

Lužická jezera na kole

Termín: 11.08.2022 - 14.08.2022, 4 dny
Cena od: 8 680 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Cyklotur

Tam, kde se kdysi dolovalo hnědé uhlí, je nyní největší uměle vytvořená vodní plocha Evropy s množstvím jezer, kolem kterých vedou nádherné asfaltové cyklostezky. Čekají Vás četné vyhlídky, ze kterých je možné sledovat proměnu krajiny v turisticky atraktivní oblast. Dále industriální památky, přístavní městečka a koupání na pěkných písečných plážích, a hlavně nenáročná cyklistika.

Program zájezdu

1. den: Brzy ráno odjezd z Hradce Králové. Dopoledne příjezd k jezeru Bärwalder See, na jehož břehu se nachází amfiteátr Ucho Evropy. Obří replika lidského ucha má délku 350 m. Procházka, na nejvyšším místě je pěkná vyhlídka na jezero a chladící věže nedaleké elektrárny Boxberg. Etapa kolem jezera a dále do obce Schwarzkollm, kde se nachází Krabatův mlýn, který je vázán k legendě o Krabatovi (Čarodějův učeň). Kolem přístavu u jezera Geierwalder See s ojedinělým majákem dojezd na ubytování k jezeru Senftenberger See, které je největším uměle vytvořeným jezerem v Evropě.

2. den: Okruh mezi jezery. Rozhledna Rezavý hřebík, která se vypíná nad Sornoer kanálem, mezi jezery Geierswalder See a Sedlitzer See. Městečko Großräschen - IBA-terasy a Návštěvnické centrum Lužické jezerní krajiny, molo sestavené z dílů bývalých těžebních strojů, model jezerní krajiny. Kolem autodromu Lausitzer Speedway návrat do města Senftenberg s pevností a přístavem s vyhlídkovým molem.

3. den: Kolem jezera Senftenberger See s výhledy na ostrov uprostřed jezera (přírodní rezervace) a okolní lesy přes Koschener kanál se zdymadly pro lodní dopravu do města Welzow - promenáda s řadou technických památek a vyhlídka „schody do nebe" u nedalekého aktivního dolu. Mezi jezery přes Sedlitz návrat na ubytování.

4. den: Jižní stranou jezera Grossräschener See k industriálnímu monumentu - obřímu rypadlu F60 („ležící Eifelovka"), šířka 502 m - největší na světě a k bio věžím Lauchhammer (24 cihlových věží, bývalá koksovna s vyhlídkovou plošinou). Ukončení etapy, naložení kol a návrat zpět do Hradce Králové s příjezdem pozdě večer.

Etapy hlavně po asfaltových cyklostezkách, místy vedlejších silnicích nebo šotolinových stezkách. Profil rovinatý až mírně zvlněný. Denní etapy: 75, 65, 70, 55 km

Ubytování

3x hotel přímo na břehu jezera Senftenberger See, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím. 1lůžkový pokoj za příplatek (omezený počet).

Cena zahrnuje

3x ubytování, 3x snídani, dopravu autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a zákonné pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové

Cyklotur
Cestovní kancelář:
Cyklotur
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)
14.05.2024, 3 dny
5 990 Kč
cyklistický Autobusem

Teplické cyklostezky na pohodu

 (CK Frčíme)
20.08.2024, 5 dní
10 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

339 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024