reklama

Cyklistika zůstane mým koníčkem

Martin Stiller, organizátor festivalu Cyklocestování (NaKole.cz)

Příští víkend 21.-22. února 2009 nás čeká další ročník festivalu Cyklocestování v Hradci Králové, víkend nato 28. 2.-1. 3. 2009 následuje stejná akce ve Frýdku-Místku. Hlavní organizátor festivalu Martin Stiller vypadá, že má energie na rozdávání. Zeptali jsme se ho, jaké to je organizovat festival a jestli mu při tom zbyde ještě čas jezdit na kole.

Balkánská setkání (2.) – Znovu v Albánii

Dobré ránko Albánie (Jan Vlasák)

Přes Srbsko a Černou Horu do divoké Albánie pokračuje cesta Honzy Vlasáka. Od roku 2004 navštívil tuto zemi už popáté a nabízí nám svůj originální pohled.

Veletrh Holiday World 2009 – zážitky, pohostinnost a golf

Veletrh Holiday World dnes otevřel své brány návštěvníkům (NaKole.cz)

Dnes byl zahájen už 18. ročník veletrhu cestovního ruchu Holiday World. Byli jsme se tu podívat, jak vypadá nabídka cestovních kanceláří a turistických centrál pro cyklisty. Které země stojí za to navštívit na kole?

Balkánská setkání (1.) – Přes Srbsko a Černou Horu do Albánie

Kaňon řeky Ibar (Jan Vlasák)

V loňském roce strávil cyklocestovatel Jan Vlasák dva týdny na pomezí Albánie, Černé Hory a Kosova. Svým jedinečným způsobem vypráví o zážitcích z Balkánu. Proč právě tenhle kout Evropy, jak se tam dostat a jaké byly první dojmy, o tom je první část jeho vyprávění.

S Bobem na cestách

Vozík Bob Yak (Jaroslav Paznocht)

Nákladní vozík za kolo mi vždycky připadal spíše humorným nápadem všelijakých kutilů. Moje představa staré kárky s basou piv, připojená za stařičkou ukrajinu, rychle vzala za své. Vozík Bob Yak je už několik měsíců mým společníkem na cestách.

Cesta do Schengenu (4.) – Přes Švýcarsko zpět do Prahy

Do Čech už co by kamenem dohodil. (NaKole.cz)

Moje měsíční putování do Schengenu a zpět se chýlí ke konci. Na posledním úseku cesty jsem sám. Z německého Freiburgu mám namířeno k Bodamskému jezeru (Bodensee).

Cesta do Schengenu (3.) – Přes Francii do Freiburgu

Pohoří Vogézy oddělující Lotrinsko od Alsaska (NaKole.cz)

Je rozhodnuto, koupil jsem podrobnější mapu Lotrinska a vyrážím z Lucemburska zpět na cestu domů. Loučím se s Pavlou, která mi udělala k snídani kupu palačinek. Její manžel Vašek mi ještě bude dělat průvodce na prvních kilometrech Francií. Také jsem dostal slovník se základními francouzskými frázemi, abych se v tom světě neztratil.

Expedice na kole a ještě k tomu se ženami

 (NaKole.cz)

Kamarádi se mi už začínají vysmívat. Ostatní říkají, že jsem nějaký divný. Nebo taky, že si to teda umím zařídit. Pravdou ale je, že jsem v tom úplně nevině a že se to vždycky tak nějak vyvine, že tam ty ženský jsou.

Cestovní kanceláře přicházejí s nabídkou pro letní sezónu 2009

 (NaKole.cz)

Na počátku devadesátých let si půjčili autobus s vlekem pro kola a vyrazili do zahraničí. Takové byly začátky většiny českých cestovních kanceláří, které mají v nabídce cyklozájezdy. Co patří k obvyklému servisu pro rok 2009, to se dočtete v následujícím článku.

Na vlnách - střípky z expedice El Gafla

 (Aleš Ali Podivínský)

Zatímco nad Čechami krouží první sněhové vločky, okolí Barcelony cyklistům přeje. Před třemi měsíci se na cestu do Maroka vydala rodina se čtyřmi dětmi. Zprávy z expedice El Gafla dorážely postupně z Rakouska, Itálie, Francie a naposledy i Španělska.

« Předchozí 1 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 50 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

NEcyklo Radování na sněhu 23 - 24 dnes v 16:55
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 16:07
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 15:51
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 14:47
Elektrokola Výměna BMS dnes v 09:56
Technické rady Výměna destiček dnes v 09:15
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 08:29
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

374 cyklistů (10 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024