reklama

Zájem německých cykloturistů roste

Miroslav Rončák, ředitel zastoupení Czechtourism v Německu (NaKole.cz)

Agentura Czechtourism má za úkol podporovat cestovní ruch v ČR a poskytovat informace turistům doma i v zahraničí. Zeptali jsme se ředitele berlínské pobočky, jaký je zájem o české cyklotrasy a cestování do Čech vůbec.

Jak jsem hledal cyklovlak z Lucemburska

Vlak EC z Kolína nad Rýnem do Prahy (NaKole.cz)

Cestovat vlakem po Evropě může být někdy docela dobrodružné. Když nemluvíte německy a potřebujete domluvit přepravu lehokola v německých vlacích, platí to dvojnásob.

Do Schengenu a zpět (2.) – Příjezd do Lucemburska

…a jsme v Schengenu! (NaKole.cz)

Během prvních osmi dní cesty do Schengenu jsme přivykli na každodenní rutinu cestování. Koncem prvního týdne jsme se podívali na veletrh Spezi. Před námi je Lucembursko, kde na nás čekají naši přátelé.

Greenway Berounka-Střela

Hrad Křivoklát (NaKole.cz)

Chcete strávit poslední teplý víkend roku na kole? Máme pro vás tip na výlet. Nejmladší Greenway v ČR Berounka-Střela je 80 km dlouhá a spojuje dvě romantické řeky s příchutí dávné historie.

Na cestě do Maroka a zpět

Tři nejmladší účastníci výpravy – Jakub, Daník a Šimon. (LivePla.net)

Pro většinu z nás už období nekonečných prázdnin a dlouhých cest definitivně skončilo. Právě teď ale může být ten pravý čas vyrazit do jižních krajin. Příkladem toho je Katka Minková, Aleš Podivínský a jejich dlouhá karavana El Gafla, která před několika dny opustila Čechy a směřuje do Maroka.

Jižní Tyrolsko: Nový bajkerský ráj?

 (Südtirol Marketing)

Když se řekne Dolomity, většině lidí se vybaví především trasy pro horská kola. Jezero Lago di Garda se stalo bikerskou ikonou. V hlavní letní sezóně tu začíná ale být přeplněno.

Na kole za severní polární kruh

Na cestě na Nordkapp (Pavel Matějka)

Minulý týden se z Nordkappu vrátil do rodné Ostravy Pavel Matějka. Trasu na nejsevernější výběžek Evropy a zpět absolvoval celou na kole. Za více než tři měsíce tak ušlapal osm a půl tisíce kilometrů. V rozhovoru vypráví o svých zážitcích z Polska, Německa, Švédska, Norska, Finska, Estonska, Lotyšska a Litvy.

České dráhy testují nové vagony pro přepravu kol

Nové vagony Českých drah pro přepravu jízdních kol (Konting)

Na českých nádražích jsou nově k vidění oranžové vagony s modrým symbolem kola. České dráhy testují nový model pro přepravu kol.

Nový průvodce po trasách EuroVelo

 (ECF)

Na trhu je mapa páteřních evropských tras EuroVelo. Přestože síť o celkové délce 65.000 km teprve vzniká a leckde trasy existují jenom na papíře, je mapa ECF první ucelenou informací o trasách celoevropského významu.

Polsko na kole i lodí

Wroclav (Míra Klas)

Jak se v Polsku nakládají kola do vlaku a jak se jezdí na kole u našich severních sousedů.

« Předchozí 1 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 50 Další »
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 18:06
Elektrokola Výměna BMS dnes v 17:58
Komentáře k blogu Srpen 2023 – okolo Otavy dnes v 17:31
NEcyklo Radování na sněhu 23 - 24 dnes v 16:55
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 16:07
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 15:51
Technické rady Výměna destiček dnes v 09:15
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

344 cyklistů (9 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024