reklama

Na vlnách - střípky z expedice El Gafla

 (Aleš Ali Podivínský)

Zatímco nad Čechami krouží první sněhové vločky, okolí Barcelony cyklistům přeje. Před třemi měsíci se na cestu do Maroka vydala rodina se čtyřmi dětmi. Zprávy z expedice El Gafla dorážely postupně z Rakouska, Itálie, Francie a naposledy i Španělska.

Zájem německých cykloturistů roste

Miroslav Rončák, ředitel zastoupení Czechtourism v Německu (NaKole.cz)

Agentura Czechtourism má za úkol podporovat cestovní ruch v ČR a poskytovat informace turistům doma i v zahraničí. Zeptali jsme se ředitele berlínské pobočky, jaký je zájem o české cyklotrasy a cestování do Čech vůbec.

Jak jsem hledal cyklovlak z Lucemburska

Vlak EC z Kolína nad Rýnem do Prahy (NaKole.cz)

Cestovat vlakem po Evropě může být někdy docela dobrodružné. Když nemluvíte německy a potřebujete domluvit přepravu lehokola v německých vlacích, platí to dvojnásob.

Do Schengenu a zpět (2.) – Příjezd do Lucemburska

…a jsme v Schengenu! (NaKole.cz)

Během prvních osmi dní cesty do Schengenu jsme přivykli na každodenní rutinu cestování. Koncem prvního týdne jsme se podívali na veletrh Spezi. Před námi je Lucembursko, kde na nás čekají naši přátelé.

Greenway Berounka-Střela

Hrad Křivoklát (NaKole.cz)

Chcete strávit poslední teplý víkend roku na kole? Máme pro vás tip na výlet. Nejmladší Greenway v ČR Berounka-Střela je 80 km dlouhá a spojuje dvě romantické řeky s příchutí dávné historie.

Na cestě do Maroka a zpět

Tři nejmladší účastníci výpravy – Jakub, Daník a Šimon. (LivePla.net)

Pro většinu z nás už období nekonečných prázdnin a dlouhých cest definitivně skončilo. Právě teď ale může být ten pravý čas vyrazit do jižních krajin. Příkladem toho je Katka Minková, Aleš Podivínský a jejich dlouhá karavana El Gafla, která před několika dny opustila Čechy a směřuje do Maroka.

Jižní Tyrolsko: Nový bajkerský ráj?

 (Südtirol Marketing)

Když se řekne Dolomity, většině lidí se vybaví především trasy pro horská kola. Jezero Lago di Garda se stalo bikerskou ikonou. V hlavní letní sezóně tu začíná ale být přeplněno.

Na kole za severní polární kruh

Na cestě na Nordkapp (Pavel Matějka)

Minulý týden se z Nordkappu vrátil do rodné Ostravy Pavel Matějka. Trasu na nejsevernější výběžek Evropy a zpět absolvoval celou na kole. Za více než tři měsíce tak ušlapal osm a půl tisíce kilometrů. V rozhovoru vypráví o svých zážitcích z Polska, Německa, Švédska, Norska, Finska, Estonska, Lotyšska a Litvy.

České dráhy testují nové vagony pro přepravu kol

Nové vagony Českých drah pro přepravu jízdních kol (Konting)

Na českých nádražích jsou nově k vidění oranžové vagony s modrým symbolem kola. České dráhy testují nový model pro přepravu kol.

Nový průvodce po trasách EuroVelo

 (ECF)

Na trhu je mapa páteřních evropských tras EuroVelo. Přestože síť o celkové délce 65.000 km teprve vzniká a leckde trasy existují jenom na papíře, je mapa ECF první ucelenou informací o trasách celoevropského významu.

« Předchozí 1 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 50 Další »
Blogy

Bikepacking přes Slovensko pokračuje: Z Čachtic do Gaderské doliny

 ()
Poté, co jsme se dvěma dětmi úspěšně projeli Malé Karpaty a zjistili, že náš syn Oskar je schopen ujet až 50 km denně, pokračovali jsme v cestě na střední Slovensko. Oskarovy schopnosti se každým dnem zlepšovaly. Tažné lano zůstalo hezky odpočívat a Oskar se stal pro nás plnohodnotným cyklistickým…
Kristina | 03.10.2024

Centrální stezkou od západu na východ_3

 ()
Úterý 23. červenceKdyž pominu stále trvající vedra, začal dnešek příjemně. Ráno jsme měly poměrně brzy sbaleno, stihly jsme i promazat kola (a vyloudit u paní ubytovatelky nový hadr na jejich utření) a vyjet chvilku před devátou. Asi 5 km se mírně stoupavá cesta zdála příjemná, ale za přístřeškem…
Aar | 02.10.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 11. část

 ()
Kolečko se uzavírá Ještě v Kazachstánu jsme byli tak trochu celebrity. „Zdrastě, jak se máte? Viděl jsem vás před třemi dny za Tarazem," pozdravil nás chlapík kdesi na benzínce. „To je docela dobře možné." „Nebyli jste tuhle kousek za Almatou?" zase jiný chlapík jinde. „Asi měsíc nazád? To jsme…
Peggy | 24.09.2024

Dámská 2024 – jezero Milada, Děčínský Sněžník, Ploučnice, Husí cesta a z Roudnic

 ()
Začínáme další desítku naší tradiční Dámské, dlouho jsme nevěděly kam vlastně pojedeme a kdy pojedeme. Radka měla naplánovanou dovolenou v Itálii, my s Lenkou zájezd do Alp, ale nakonec jsme Dámskou odjely v tradičním termínu. Letos máme 13 jako šťastné číslo, 13.června jsme jely s Lenkou do…
HMS | 18.09.2024

Slovinsko – Rakousko – relax v lázních Zreče 13.6. až 18.6. 2024

 ()
Letos opět s Mamutem, líbí se nám precizní připravenost tras i znalost místa, kde vedou trasy po cyklo i neznačených cestách. V únoru vybíráme zájezd, vzácně se shodneme na termínu a místu. Původně jsme chtěly ve složení Helena, Lenka a já zdolat Grossglockner, ale bohužel zájezd byl již koncem…
HMS | 18.09.2024

O čem se mluví:

Cestování na kole Do Montpellieru dnes v 00:12
Vyjížďky, srazy, akce Jarní sraz 2025 Beroun 7.5. až 11.5. včera v 22:10
Cestování na kole Pobaltí na kole včera v 21:07
Ostatní – cyklo Co vás pobavilo, potěšilo 193 včera v 21:00
NEcyklo Co vás zaujalo 282 včera v 19:56
Ukrajina 47 včera v 19:06
Ostatní – cyklo Jaké to bylo? - 152 včera v 13:51
Lehokola Tak jsem viděl lehokolo - VII. 20.10.2024
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

339 cyklistů (2 přihlášení)

Bikepacking přes Slovensko pokračuje: Z Čachtic do Gaderské doliny

Poté, co jsme se dvěma dětmi úspěšně projeli Malé Karpaty a zjistili, že náš syn Oskar je schopen ujet až 50…
Kristina | 03.10.2024

Centrální stezkou od západu na východ_3

Úterý 23. červenceKdyž pominu stále trvající vedra, začal dnešek příjemně. Ráno jsme měly poměrně brzy…
Aar | 02.10.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 11. část

Kolečko se uzavírá Ještě v Kazachstánu jsme byli tak trochu celebrity. „Zdrastě, jak se máte? Viděl jsem vás…
Peggy | 24.09.2024