reklama

Jižní Švédsko a Öland na kole

Termín: 31.07.2020 - 08.08.2020, 9 dní
Cena od: 12 990 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Nomád

Za neuvěřitelným klidem do země Vikingů – Švédska. Na kole zemí jezer, lesů, skalnatého pobřeží a rybářských osad, mostů i dávné historie. Křišťálově čistá jezera a pohádkové ostrovy i exotika prehistorických megalitů v Ales stenar. Cyklistika ostrovem Visingsö a poloostrovem Kullen, po březích jezer Vättern a Vänern, podél unikátního Göta kanálu a nedotčenou přírodou ostrova Öland.

Program zájezdu

1.-2. den: Žďár n.S. - Kullen - Götaland. Přes Německo a lodí do Švédska. Dle času na kole divokou přírodou podél romantického pobřeží rezervace skalnatého poloostrova Kullen a pěšky k majáku s vyhlídkou. Busem do jezerní oblasti Švédka na pomezí Götalandu.

3. den: Vättern - Alvastra - Göta kanál - Vreta - Roxen. Busem po břehu průzračného ledovcového jezera Vättern k ruinám kláštera Alvastra. Na kole podél technické památky - Göta kanálu za čokoládou Cloetta, k opatství Vreta s hroby švédských králů až k jezeru Roxen, kde je neuvěřitelné schodiště zdymadel.

4. den: Vänern - Vättern. Busem k největšímu švédskému jezeru Vänern a na kole nejoblíbenější cyklistickou trasou podél Göta kanálu. Nenáročná cyklistika vesničkami a lesy podél jezer a říček s loďkami a zvedacími mosty k jezeru Vättern do Karlsborgu s rozsáhlou pevností Karlsborgs Fästning.

5. den: Göteborg - ostrov Tjörn. Göteborg - druhé největší město Švédska: centrum, třída Kungsportsavenyn, operní scéna i městské muzeum s vikingskou historií. Busem malebným krajem útesů a členitého pobřeží Bohuslän a po mostě na ostrov Tjörn s kamennými kruhy z doby bronzové. Na kole do městečka jachet, muzea akvarelů a usměvavého kostela v Skärhamn. Pohodovými silničkami ostrova, starobylé farmy, majáky a výhledy na moře.

6. den: Jönköping - Gränna - Visingsö. Univerzitní Jönköping: kostel Sofiakyrkan a stará radnice. Na kole buď podél jezera Vättern do kraje lízátek Gränna s malebnými domečky a skanzenem, nebo lodí (80 SEK) na perlu jezera - překrásný ostrov Visingsö s ruinami středověkého hradu, kostely a majákem s báječnou vyhlídkou. Variantně dále na kole podél jezera Vättern.

7. den: Götaland - Öland. Autobusem na jih a po obřím mostě na úžasný ostrov Öland - letní královské sídlo v paláci Solliden se zahradou. Zřícenina mohutného hradu a vikinská kamenná loď v Borgholmu. Na kole na východ krajinou vřesovišť, mezi dřevěnými větrnými mlýny ke kruhovému opevnění z doby železné v Graborg. Skanzen Himmelsberga.

8.-9. den: Kalmar - Ales stenar - Žďár n.S. Malebný historický Kalmar se zámkem a starým městem. Autobusem k tajemné obdobě Stonehenge - vikingské megalitické lodi v Ales stenar. Trajektem do Německa a autobusem zpět domů.

Cena zahrnuje

Doprava autobusem, přeprava kol, trajekt do Švédska a zpět, místní snídaně, 6x ubytování v kempech (4-lůžkové a 2-lůžkové chatky s kuchyňkou za příplatek), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH. Možnost dokoupit do polopenze 6x večeře na místě za 1790 Kč.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Praha, Ústí nad Labem

Nomád
Cestovní kancelář:
Nomád
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Švédsko Švédsko

Podobné zájezdy

Norsko na kole: fjordy, hory, řeky

 (CK Bondo)
28.06.2024, 12 dní
26 940 Kč
cyklistický Letecky

Dánsko na kole

 (CK Extrem Tour)
13.07.2024, 9 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Velká skandinávská pouť na kole

 (CK Bondo)
01.08.2025, 17 dní
56 940 Kč
cyklistický Letecky

Lofoty na kole

 (CK Bondo)
06.08.2025, 12 dní
39 940 Kč
cyklistický Letecky
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

377 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024