reklama

Španělsko a jižní Francie na kole

Termín: 28.06.2019 - 07.07.2019, 10 dní
Cena od: 15 500 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Pobřeží Španělska a jižní Francie na kole

Začátek prázdnin 2019 - ojedinělý mix cyklistiky a poznání středomořského divokého pobřeží severního Španělska, historické Girony, městečka Palamos, Barcelony. A také jižní Francie v oblasti Beziers. Cíl je jasný - každý den u moře! Projedeme cyklostezky v okolí Girony, Palamos, užijeme výhledy z atraktivní pobřežní skalnaté etapy do Tossa del Mar. Nelze vynechat Barcelonu, půvabné hlavní město Katalánska, s architekturou Gaudího a chrámem Sagrada Família. Nahlédneme rovněž do duše Salvadora Dalího v jeho muzeu ve Figueres a užívat si budeme pláží u městečka Palamos. I jižní Francie je o báječném koupání v moři. Projedeme se podél technického zázraku z doby Ludvíka XIV. - průplavu Canal du Midi a ve stínu platanové aleje podél kanálu. Zamávat můžeme výletníkům na lodičkách a "zdymadlářům" - zdolávání četných zdymadel je vždy vítaným zpestřením na trase. Nevynecháme ani historické Beziers a nedokončenou katedrálu v Narbonne. Každý den máme na výběr, zda převáží odpočinek anebo kombinace kola a pláže. Je to jen na nás!

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v odpoledních/večerních hodinách dle místa nakládky.

2. den: Příjezd do jižní Francie na pobřeží. Ubytování. První setkání nad mapou, koupání, plány na další den. První kilometry na kole - je třeba se zorientovat a dojet na trh s ovocem, zmrzlinou či báječným vínem :-).

3. den: Beziers, Canal du Midi, Les Ecluses de Fonseranes. Přímo z kempu se po cyklostezce vydáme do historického Beziers a k technickému divu soustavy zdymadel de Fonseranes. Místo s báječným výhledem na katedrálu v Beziers, kam přijedeme po další technické zvláštnosti - mimoúrovňové vodní křižovatce, kde jakoby jedna řeka protéká pod druhou. Pohodových cca 40 km resp. dle chuti a nálady.

4. den: Narbonne, Gruissan, pobřežní etapa s návratem do kempu. Vydáme do Narbonne a prohlédneme si domov Katarů ve středověku, s monumentální nedokončenou gotickou konkatedrálou svatých Justa a Pastora. Dále se přesuneme do Gruissan, kouzelného rybářského a vinařského středomořského městečka na pobřeží, s tradiční výrobou růžové soli (díky rozdrceným schránkám mořských živočichů). Trasa po pobřeží zpět do kempu nás povede podél lákavách pláží a hospůdek a taktéž přístavišť na zpracování čerstvých úlovků z moře. Máte pocit, že se vyznáte v plodech moře? Zdejší nabídka Vás z tohoto omylu rychle vyvede :-). Bonusem jsou i místní vinaři a vinařství, která budete cestou potkávat. Etapa v základu cca 45 km.

5. den: Čeká nás přesun na jih, přes Perpignan a hraniční kopce do Španělska. Cestou se zastavíme ve Figueres, rodišti Salvadora Dalího a nahlédneme do sbírek jeho podivuhodné a nezaměntielné tvorby - Divadelní muzeum Salvadora Dalího nabídne sochy, obrazy, šperky, a mnoho dalších exponátů, už samotná budova není k přehlédnutí a věřte, že muzeum zaujme opravdu každého - více např. zde: Muzeum Dalího, malá virtuální prohlídka možná zde. Pak už jen hodina cesty a Buenos dias, vítejte ve Španělsku, na pobřeží Costa Brava, v Palamós. Město bylo založeno již 1.277, posléze ale zcela vypleněno (1.543), i proto leží příjemná stará část stranou nové, na výběžku nad zátokou. Nedaleko se nachází také mnoho vyhlášených pláží - Platja del Castell či idylická Cala S´Alguer. Ubytování, první koupání v tyrkysové průzračné vodě.

6. den: Zavítáme do Girony, elegantního středověkého města s dominantní katedrálou a typickými domky na břehu řeku Riu Onyar s nezaměnitelnými barevnými průčelími (Cases de l´Onyar). Samozřejmě i zde nalezneme úzké dlážděné uličky lemované domy se zajímavými balkony, kde si odpočineme od ruchu civilizace. A také městské hradby vůkol středověkého centra Barri Vell. Po kávě či občerstvení vyrazíme na kole zpět na pobřeží, po cyklostezce. Dnes cca 50 km a pochopitelně za odměnu - moře :-).

7. den: Na programu je etapa do la Bisbal a zpět, kterou lze pojmout jako okružní. Jde taktéž o středověké město, ve kterém hrála již od 17. stol. prim keramika a obchod s ní. Kromě světoznámé keramiky zde narazíme na několik velkolepých paláců, zbytky staré kdysi velmi prosperující židovské čtvrtě a hrad s krásným cimbuřím Castell Palau de la Bisbal. Na kole pohodových max. 50 km.

8. den: A je to tu, jedeme do Barcelony! Bez kol, cca 1,5 hod. cesty. Sebevědomé centrum Katalánska, mimořádně krásné město. Město galerií, muzeí, fotbalu, se spletí uliček, půvabnou gotickou čtvrtí, světoznámým bulvárem Rambla a rušným přístavem. S klenotem v podobě chrámu Sagrada Família, jež platí za nejodvážnější prvek secesní architektury dodnes. S nepřehlédnutelným vrškem Montjuic s olympijským areálem a takřka božskou architekturou Antonia Gaudího. A také s neopakovatelnou atmosférou. Je jen na nás, kolik památek budeme chtít zvládnout či budeme jen nasávat atmosféru a vychutnávat si úžasné plody moře v některé z přístavních restaurací s výhledem na dominantní 68m vysoký sloup se sochou Kryštofa Columba. Večerní návrat.

9. den: Čeká nás balení, úklid, rozlučkové koupání a odjezd domů. Samozřejmě stihneme dokoupit poslední suvenýry a vychutnat si poslední tapas, café či sangríu. Příjemně unaveni se vydáme na cestu k domovu. Kdo odlétá z Barcelony - cesta autobusem na lince Palamós - letiště + odlet do Prahy.

10. den: Příjezd do ČR kolem poledne, dle situace na dálnicích.

Cena zahrnuje

Ubytování ve vybavených kempech v mobilhomech (ta příplatek) nebo ve vlastních stanech - celkem 7 noclehů v modelu 3 + 4 noci. Bohatou polopenzi. Kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištení CK proti insolvenci.

Nástupní místa

Praha, Plzeň
Za příplatek Brno, Jihlava, Bratislava

Pro zájemce je možné zajistit letenku na zpáteční cestě domů přímým letem Barcelona - Praha. Při této variantě je třeba samostatně odjet z Palamós na letiště autobusem (jezdí mnohokrát denně přímo na letiště) a zvolit vyhovující let. A samozřejmě následující den vyzvednout své kolo a zavazadla při příjezdu autobusu.

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Francie Francie
Španělsko Španělsko

Podobné zájezdy

Barcelona na kole

 (CK Frčíme)
11.04.2024, 4 dny
15 900 Kč
cyklistický Letecky

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Andalusie na kole

 (CK Extremtour)
18.05.2024, 9 dní
17 670 Kč
cyklistický Letecky

Provence na kole

 (CK Mamut tour)
18.05.2024, 8 dní
15 250 Kč
cyklistický Autobusem

Provence a Azurové pobřeží

 (CK Frčíme)
07.06.2024, 10 dní
18 900 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

380 cyklistů (13 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024