reklama

Dolní Lužice na kole

Termín: 04.05.2019 - 06.05.2019, 3 dny
Cena od: 5 800 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Rubikon

Dolní Lužicí do srdce biosférické rezervace Sprévský les

V minulých letech jsme na svých toulkách podél řeky Sprévy, pramenící nedaleko české hranice v oblasti Jiříkova, mapovali její cestu od pramene k hranici Sprévského lesa. Nadešel čas posunout se dále a vychutnat si nejkrásnější úsek Dolní Lužicí a zejména pak unikátní stezky v lesích podél kanálů biosférické rezervace Spreewald. Projedeme spoustou krásných lesních úseků, jezerních oblastí a v závěru se soustředíme na samotnou velmi unikátní oblast Spreewald (UNESCO), známou nekonečnou sítí vodních kanálů. Užít si můžeme i lodiček na kanále či termálních lázní. Nahlédnout do tohoto velmi přírodního koutu Braniborska budeme mít příležitost během 3 cyklistických dnů. Plnohodnotných dnů, neboť cesta z Prahy nám zabere jen něco málo přes 3 hodiny jízdy.

Program zájezdu

1. den: Skrze lužickou jezerní oblast od naší ikonické hospůdky U třech lip došlapeme až do půvabného opevněného Sprembergu. Kulturního centra braniborských Srbů s lužickosrbským názvem Grodk. Dvojjazyčnost nás ostatně bude provázet celé 3 dny. Cestou nahlédneme i do zajímavé oblasti dřívější hnědouhelné pánve, která prošla zásadní rekultivací a nabízí nyní desítky kilometrů kvalitních cyklostezek a inline stezek. Trasa cca 35 km.

2. den: Podél Spremberské přehrady se vydáme do Chotěbuzi, největšího města na naší trase, s historickým centrem vč. staré tržnice Altmarkt. Zde se napojíme na stezku "Okurkovou" (Gurkenradweg), vždyť také velkou chloubou zdejšího kraje po kulinářské stránce jsou výtečné, různě kořeněné okurky! Stezka nás krásnými borovými lesy a podél historických kanálů dovede na dohled Lübbenau. Čeká nás pohodových cca 60 km.

3. den: To nejlepší na závěr! Den strávíme objevováním stezek v rámci rezervace Spreewald, touláním se podél nekonečných vodních kanálů ukrytých v lesích, po malebných vodních přístavech a hospůdkách. Na stezkách mezi Lübbenau a Burgem si budeme připadat jak v jiném světě, na jiné planetě. Čeká nás max. pohodový den, žádný spěch a stres, dnes plně využijeme výhody blízkého dojezdu domů. Dopřejeme si kratší etapu 20 km do Burgu, okurkového království. Zde si můžeme dopřát výletu na lodičkách - lze si zapůjčit kánoe pro 2,3,4 osoby nebo se nechat povozit na vícemístních pramicích. Výtečným závěrem bývá také návštěva termálních lázní. Záleží jen na náladě každého, jakou nabídku využije či se bude jen déle toulat na kole. V pozdnějším odpoledni se naložíme a vyrazíme na příjemně krátkou cestu k domovu.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 2 noci (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím, vícelůžkový na vyžádání, jednolůžkový na vyžádání a za příplatek viz níže), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Nástupní místa

Praha, Litoměrice, Ústí nad Labem
Za příplatek Brno, Jihlava, Bratislava

Rubikon
Cestovní kancelář:
Rubikon
Náročnost: Co to znamená?
nízká

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Německo Německo

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)
14.05.2024, 3 dny
5 990 Kč
cyklistický Autobusem

Teplické cyklostezky na pohodu

 (CK Frčíme)
20.08.2024, 5 dní
10 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

333 cyklistů (9 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024