reklama

Berchtesgadensko na kole

Termín: 11.07.2019 - 21.07.2019, 11 dní
Cena od: 10 580 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Cyklotur

Úspěšný zájezd posledních sezón vás zavede do jednoho z nejkrásnějších regionů nejen v Německu, ale i v celé Evropě. Vysokohorská krajina, krásná údolí, nedotčená příroda, jezera, malebné vesničky, solné doly, termální prameny. To vše nabízí oblast Berchtesgaden, která představuje v Alpách malý unikát.

Program zájezdu

1. den: Odjezd po půlnoci s dopoledním příjezdem k jezeru Mattsee. Cykloetapa: městečka Seeham, Nussdorf, Oberndorf - zde poprvé zazněla vánoční píseň Tichá noc, přes řeku Salzach, která tvoří hranici mezi Rakouskem a SRN, do obce Laufen. Malými vesničkami s výhledy na alpské velikány přes Saaldorf a Freilassing do Ainring, kde budeme po 4 noci ubytováni v krásném hotelu.

2. den: S naloženými koly přejezd do Prien k největšímu jezeru Bavorska Chiemsee, jejž obklopuje nádherná alpská scenérie. Lodí k zámku Herrenchiemsee, který nechal postavit slavný král Ludvík II. Bavorský jako jedno ze svých sídel snů. Po návštěvě zámku na kole po cyklostezce podél jezera, obce Bretbrunn, Seebruck, Chieming. Zde se s jezerem rozloučíme a přes Traunstein (možnost naložení kol) a Teisendorf se vrátíme zpět na ubytování.

3. den: Podél řeky Saalach do lázeňského města Bad Reichenhall. Zdravý vzduch uprostřed nedotčeného světa hor a sůl jako léčivý přírodní poklad staví tuto oblast na přední místo, pokud jde o pobyt prospěšný zdraví. Vzduch je zde naplněný jemnými solnými krystaly, proto stojí za to si město projížďkami a procházkami užít. Večer autokarový výlet do Salzburgu - prohlídka historického centra.

4. den: Autokarový výlet: Kehlsteinhaus - Orlí hnízdo (1834m) - výjezd k dokumentačnímu centru a pak místními autobusy na horu Kehlstein. Výtahem ve skále vyjedeme k proslulé Hitlerově pevnosti Orlí hnízdo, která se tyčí na úzkém skalnatém hřebeni - nádherné výhledy do širokého okolí. Ledovcem vytvořené snad nejhezčí alpské jezero Königsee s úžasně čistou vodou, ve které se zrcadlí druhý nejvyšší vrchol Německa Watzmann (2713m). Zážitkem je plavba lodí ke kostelu sv. Bartoloměje spojená s hezkou procházkou.

5. den: Na kole do Salzburgu a dále po Mozartově stezce přes městečka Eugendorf a Thalgau k jezeru Mondsee. Dojezd do Hradce Králové do půlnoci.

Etapy vedou částečně po rovině a částečně zvlněným terénem, většinou po asfaltových cyklostezkách a vedlejších silnicích.

Denní etapy: 40, 38/68, 37, 0, 50 km

Ubytování

4x v hotelu, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím a TV. V hotelu je k dispozici bazén a wellness - pára, sauna, whirpool (vše v ceně zájezdu).

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x polopenzi, vstup do bazénu a wellness, dopravu klimatizovaným autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Praha

Cyklotur
Cestovní kancelář:
Cyklotur
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko
Německo Německo

Podobné zájezdy

Šumava na kole

 (CK Frčíme)
17.05.2024, 3 dny
5 900 Kč
cyklistický Autobusem

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

598 cyklistů (4 přihlášení)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024