reklama

Ferratový víkend pro rodiče s dětmi

Termín: 23.06.2017 - 25.06.2017, 3 dny
Cena od: 4 100 Kč

pěší turistika Autobusem Vlastní doprava
Foto: Eliška Pastuszková, CK Kudrna

Zajištěné cesty pro nejmenší horolezce

Vaše dítě nenechá v klidu žádný žebřík, žádný kámen, žádná rozhledna? Šplhá po všem možném a ještě vás pobízí, ať jdete s ním? Ideální čas vzít ho na zajištěné cesty (via ferraty) spojující lezení po skalách s turistikou. Rakousko nabízí nesčetně možností, pro první dobrodružství ve vertikále zajedeme do skvělé oblasti Peilstein kousek od Vídně. Zájezd je určen aktivním rodičům s aktivními dětmi (min. 7 let). Zjistíte jak jistit sebe i dítko, navíc všechny ferraty jsou voleny tak, že umožní i začátečníkům z řad rodičů získat základní dovednosti pro pohyb na zajištěných cestách. Ideální však je, pokud dospělák již zkušenosti se skalním terénem má. Nocleh je zajištěn v příjemném penzionu s pěkným okolím, hřištěm a domácími zvířátky.

Program zájezdu

1. Z Brna se zájemci vyrazíme v pátek odpoledne (16:00 hod.), s ostatními se potkáme v útulném rodinném penzionu a nedaleko všech našich aktivit. Večer ještě zvládneme základní instruktáž i první dětskou hru.

2. Ráno vyrazíme do terénu a v krátké zajištěné cestě Peilstein Klettersteig (A) (↔ cca 2 hod., ↕ 120 m) si vyzkoušíme samotné lezení a způsoby jištění dětí. Dobrodružné povahy dětí bude lezení zcela jistě bavit, proto přidáme zajímavou zajištěnou cestu Rudolf-Decker-Steig (B) v soutěsce Steinwandklamm ( ↔ cca 2,5 hod., ↕ 250 m). Početné žebříky a průlez jeskyní okoření výhledy do soutěsky. Odpoledne si zpestříme další akční hrou pro děti.

3. Čeká nás parádní kousek – Mödlinger Klettersteig (B/C) – ferrata pro opravdové malé borce (↔ cca 2 hod., ↕ 125 m). Krásné skalní lezení v oblasti Wienerwald zakončíme šiškovou bitvou u zříceniny hradu Mödling. Odpoledne navštívíme unikátní jeskyni Seegrotte, v níž se nachází největší evropské podzemní jezero a vydáme se domů, někteří po vlastní ose a někteří s námi do Brna (příjezd cca v 18:00 hod.)

Cena zahrnuje

2x ubytování se snídaní v penzionu na rodinném statku, průvodce-instruktory, vstupné do soutěsky Steinwandklamm, pojištění léčebných výloh, zákonné pojištění CK a 1x pišingr Chimpanzee

Cena nezahrnuje

společnou dopravu mikrobusem pro zájemce (za příplatek 1.000 Kč), vstupné do jezerní jeskyně Seegrotte

Nástupní místa

Weissenbach an der Triesting, Brno (za příplatek)

Kudrna
Cestovní kancelář:
Kudrna
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední


pěší turistika Autobusem Vlastní doprava
Navštívené země:
Rakousko Rakousko

Podobné zájezdy

Julské Alpy – turistika

 (CK Vlha)
30.07.2024, 6 dní
12 900 Kč
pěší turistika Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

366 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024