reklama

Rakouské a Bavorské Alpy

Termín: 14.08.2024 - 18.08.2024, 5 dní
Cena od: 13 990 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Mamut tour

Cykloturistika bez nočních přejezdů: Starnbergersee - Benediktbeuern - Zugspitze - Gaistal - Leutasch - Sölden - Ötztal - Karwendel - Mittenwald - Walchensee. Trasy vedou po cyklostezkách a lesních cestách. Vzhledem k charakteru cest (asfalt/šotolina) doporučujeme horská nebo treková kola

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 5.45 hod. Vyhlídková jízda na kolech po východním, případně západním břehu vyhledávaného bavorského jezera STARNBERGERSEE (možnost koupání) se siluetou Alp v pozadí. Další alternativou je cykloturistika malebným venkovem s upravenými statky roztroušenými uprostřed idylické krajiny. Cílem všech etap (cca 50-60 km) je městečko BENEDIKTBEUERN s pozoruhodným benediktinským klášterem dnes spravovaným řádem Salesiánů. Ubytování poblíž rakouského Scharnitz.

2. den: Vyložení kol u skokanských můstků v olympijském GARMISCH-PARTENKIRCHENU. Cesta v sedle bicyklu povede nejprve údolím řeky Loisach do rakouského EHRWALDU, turistického střediska ležícího na úpatí ZUGSPITZE, nejvyšší hory SRN. Za pomoci lanovky Almbahn zdolání 400 m převýšení (variantně lze vyšlápnout na kole). Dech beroucí sjezd fotogenickým údolím GAISTAL, nádherným přírodním amfiteátrem se šťavnatými loukami a neopakovatelnými výhledy. Individuální dojezd krásným údolím LEUTASCH až do hotelu (cca 60-70 km). Nocleh.

3. den: Přejezd busem do mondénního lyžařského střediska SÖLDEN, srdce impozantního údolí ÖTZTAL obklopeného mohutnými ledovci a více než 250 vrcholy dosahujícími výšky přes 3 000 m. Pohodová cyklistika okouzlující přírodou přes typická tyrolská městečka a horské vesničky až k Innu (cca 60 km.). Návrat autokarem na ubytování.

4. den: Výlet na kolech do nitra úchvatného pohoří KARWENDEL tvořeného vápencem, který zde vymodeloval kulisu úžasných skalních věží, rozervaných hřebenů a strmých stěn. Lehčí trasa povede nejprve podél toku Isaru, avšak cílem bude údolí RISSTAL - jediné celoročně osídlené místo této nejrozlehlejší chráněné oblasti na území Rakouska (cca 55 km). Zdatní cyklisté mohou absolvovat okruh stoupající od hotelu nejprve neosídlenou romantickou dolinou sevřenou majestátnými horskými štíty do sedla Hochalmsattel (1 803 m), odkud následuje sjezd po šotolinových horských silničkách panenskou krajinou do údolí Risstal, kde se spojí s lehčí variantou (cca 65 km). Krátký přejezd autokarem zpět na ubytování.

5. den: Cykloturistika nejprve ve stopách vyhlášených tratí pro klasické lyžování vedoucích od hotelu do německého MITTENWALDU a dále k populárnímu jezeru WALCHENSEE v podhůří Bavorských Alp. Ukončení etapy v oblíbeném letovisku KOCHEL AM SEE ležícím na břehu stejnojmenného jezera (možnost koupání). Celkem cca 50 km. Příjezd do Prahy v cca 22 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem s WC, přepravu kol
  • 4x ubytování v hotelu 3* (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)
  • 4x polopenzi
  • pobytovou taxu
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Beroun, Praha, Rakovník, Plzeň

Mamut tour
Cestovní kancelář:
Mamut tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko
Německo Německo

Podobné zájezdy

Šumava na kole

 (CK Frčíme)
17.05.2024, 3 dny
5 900 Kč
cyklistický Autobusem

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

279 cyklistů (8 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024