reklama

Sardinie na kole

Termín: 23.09.2024 - 02.10.2024, 10 dní
Cena od: 25 900 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Mamut tour

Cykloturistika s koupáním: Porto Cervo - Costa Smeralda - Capo d'Orso - Vignola Mare - Costa Paradiso - Osilo - Monte Tuffudesu - Capo Caccia - Neptunova jeskyně - Alghero - Capo Falcone - Porto Torres - Valle della Luna - Monte Limbara - La Maddalena - Caprera... Zájezd je vhodný pro treková či horská kola. Povrch jednotlivých etap tvoří převážně asfalt, částečně i ujetá hlína nebo šotolina. Vzhledem k poloze ubytování lze plánovaný cykloprogram libovolně nahradit relaxací u moře.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 3 hod. v noci. Noční trajekt Janov - Olbia (odjezd v cca 21.30 hod.; doba plavby cca 10 hod). Nocleh v kajutách.

2. den: Cyklovýlet z luxusního letoviska PORTO CERVO do městečka PALAU, populární oblastí COSTA SMERALDA s exkluzivními prázdninovými vilami, vyhledávanými plážemi v karibském stylu a romantickými zátokami ohraničenými působivým skalnatým pobřežím. Na závěr zastávka na CAPO D´ORSO, jehož dominantou je monumentální žulový blok vysoký 122 m, který byl větrem a erozí vymodelován do tvaru mohutného zvířete připomínajícího medvěda (cca 30-45 km). Přesun busem na západní pobřeží, do letoviska La Ciaccia. Ubytování v hotelu cca 2,5 km od pláže.

3. den: Cyklistika z přímořského VIGNOLA MARE vedoucí atraktivní krajinou COSTA PARADISO s nádhernými plážemi do oblíbeného turistického střediska ISOLA ROSSA, původně rybářské vesničky s charakteristickými načervenalými skalními útesy a siluetou španělské strážní věže z 16. stol. Ukončení etapy nebo pokračování v sedle bicyklu až na ubytování (cca 45-70 km). Nocleh.

4. den: Z typické sardinské vesničky OSILO fakultativní výjezd na MONTE TUFFUDESU (766 m) s jedinečným kruhovým rozhledem. Společná trasa pak povede málo frekventovanými silničkami vnitrozemím až do letoviska CASTELSARDO proslulého výrobou proutěných košíků. Symbolem tohoto místa s nakažlivou prázdninovou atmosférou je středověký hrad ze 12. stol. vypínající se vysoko na kopci přímo nad mořem. Koupání. Individuální dojezd do hotelu (cca 45-50 km). Nocleh.

5. den: Výlet na okouzlující vápencový mys CAPO CACCIA se strmými skálami padajícími do moře a dech beroucími výhledy na nekonečnou vodní hladinu. Fakultativně návštěva NEPTUNOVY JESKYNĚ, cca 500 m dlouhého podzemního prostoru honosícího se bohatou krápníkovou výzdobou. Procházka městem ALGHERO, jedním z nejkrásnějších na Sardinii, přezdívaným pro svůj katalánský ráz "Malá Barcelona" (cca 60 km). Koupání. Návrat autokarem na ubytování.

6. den: Cykloturistika z CAPO FALCONE s pěknými pohledy na ostrovy Asinara a Piana, ale především s možností koupání na věhlasné pláži Pelosa s bílým pískem a průzračně čistou vodou. Trasa povede nejprve podél pobřeží přes malebnou rybářskou vesničku STINTINO, zatímco prostřední část se proplétá vnitrozemím mezi políčky po přístavu PORTO TORRES. Odtud pak již opět podél vody do cíle v městečku Sorso (cca 60 km, možnost zkrácení na cca 45 km). Návrat autokarem na ubytování.

7. den: Z města TEMPIO PAUSANIA obklopeného korkovými duby průjezd údolím VALLE DELLA LUNA s pozoruhodnými skalními útvary připomínajícími měsíční krajinu. Silničkou vinoucí se horským úbočním přes vesničku BADESI dojezd až do hotelu (cca 50 km). Cyklističtí nadšenci si mohou etapu na začátku obohatit výjezdem na kultovní vrchol MONTE LIMBARA - 1 362 m (17 km nahoru s převýšením 900 m).

8. den: Z Palau lodí na ostrov LA MADDALENA, který je srdcem národního parku Arcipelago di La Maddalena založeného v roce 1996 a čítajícího na 60 žulových a břidlicových ostrovů a ostrůvků. Právě zde můžete spatřit to nejkrásnější z přírody, co je na Sardinii k vidění. Možnost koupání na plážích pokrytých bílým pískem a omývaných smaragdovou vodou. Po hrázi lze přejet rovněž na sousední ostrov CAPRERA (cca 25-45 km) Alternativně den bez kol v podobě plavby výletní lodí na řídce osídlené ostrovy BUDELLI, ST. MARIA a SPARGI s obědem a koupáním. Návrat na ubytování.

9. den: Relaxace u moře, případně výlet na kole. Noční trajekt z Olbie na pevninu. Nocleh v kajutách.

10. den: Ráno vylodění. Příjezd do Prahy okolo půlnoci.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem s WC, přepravu kol
  • trajekt na Sardinii a zpět
  • 2x ubytování ve 4 lůžkových kajutách s vlastním sociálním zařízením na trajektu, 7x ubytování v hotelu 3* - cca 2,5 km od pláže (2 lůžkové klimatizované pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením; součástí hotelu je malý bazén)
  • 7x polopenzi včetně sklenky vína a vody k večeři
  • pobytovou taxu
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Plzeň, Rakovník, Beroun, Praha

Mamut tour
Cestovní kancelář:
Mamut tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Francouzská riviéra na kole

 (CK Mamut tour)
27.04.2024, 10 dní
14 900 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

 (CK Extrem Tour)
03.05.2024, 10 dní
13 990 Kč
cyklistický Autobusem

Napoleonův ostrov Elba na kole

 (CK Victoria)
05.05.2024, 8 dní
9 990 Kč
cyklistický Autobusem

Menorca na kole

 (CK Extrem Tour)
15.05.2024, 8 dní
19 880 Kč 15 880 Kč
cyklistický Letecky

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

 (CK Extrem Tour)
17.05.2024, 10 dní
14 990 Kč 12 990 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

220 cyklistů (9 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024