reklama

Údolí řeky Gail na kole

Termín: 21.06.2023 - 27.06.2023, 7 dní
Cena od: 13 680 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Cyklotur

Údolí řeky Gail je po obou březích lemované alpskými vrcholky, zalesněnými kopci, loukami, pečlivě udržovanými statky, hezkými městečky a vesnicemi, které lákají k zastavení. Rozkládá se zde také jezero Presseggersee s průzračně čistou a teplou vodou s možností koupání, nedaleko kterého budeme ubytováni.

Program zájezdu

1.-2. den: Odjezd v pozdních večerních hodinách. Přejezd Rakouska do městečka Kötschach, které se nachází mezi Gailtalskými a Karnskými Alpami a je známé svými klimatickými lázněmi. Složení kol a podél řeky Gail přes Dellach do městečka Hermagor, ležícího nedaleko italských hranic. Pokračujeme k jezeru Presseggersee, které se nachází uprostřed hor, lesů a luk a patří s teplotou vody až 28°C k nejteplejším a nejčistším v Rakousku. Poblíž jezera po 4 noci ubytování v hotelu.

3. den: S naloženými koly přejezd do Itálie. Nedaleko Tarvisia složení kol a po cyklotrase Alpe Adria, kterou lemují ostré štíty Julských Alp a je stále na co se dívat. Přes Tarvisio směr Camporosso, kde stezka najíždí na těleso zrušené železniční tratě, které tu říkají Pontebbana. Perfektní asfalt, desítky tunelů a viaduktů, nádherné okolní scenérie. Vesnice Dogna a průjezd horským údolím řeky Felle, bývalé nádraží Chiusaforte a podél Canalu dell Ferro do městečka Moggio, kde etapu ukončíme. Naložení kol a přejezd zpět na ubytování.

4. den: Autobusem s naloženými koly k jezeru Weissensee. Na kole částečný objezd jezera s možností koupání a návrat zpočátku kopcovitý po silnici s prudkým sjezdem do městečka Weisbriach a po cyklostezce směr Jadersdorf do Hermagoru. Podél řeky Gail návrat do Pressegenu z východní strany.

5. den: Autobusem do Tröpolachu, lanovkou Millenium expres na vrchol Madritsche (1919 m) a turistika (výběr pěší túry na okolní vrcholky). Návrat zpět autokarem. Nebo od hotelu na kole k lanovce, výjezd s kolem na Madritsche a náročnější sjezd do Tröpolachu (590 m) a přes Hermagor do hotelu. Doporučujeme horská kola.

6. - 7. den: Na kole kolem Presseggersee přes Görtschach a malými vesničkami, okolo starých selských dvorů na předměstí Villachu, nedaleko kterého se řeka Gail vlévá do Drávy. Jezero Silbersee, naložení kol a přes Rakousko dojezd zpět do Hradce Králové v nočních hodinách.


Etapy jsou rovinatým až zvlněným terénem, čtvrtý den výjezd do kopce a prudký sjezd, pátý den sjezd od horní stanice lanovky. Vedou po asfaltových cyklostezkách, od lanovky po šotolině.
Denní etapy: 45, 60, 45, 0/50, 55 km

Ubytování

4x v 4* hotelu u jezera Presseggersee, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím, TV a minibarem, k dispozici je fén a župan pro dospělé. V hotelu jsou lázně Alpe Adria: vnitřní a venkovní bazén, sauny, pára, whirpool (vše v ceně zájezdu). Příplatek za 1lůžkový pokoj 2200 Kč (omezený počet).

Stravování

4x polopenze (snídaně formou bohatého bufetu, večeře 4chodové menu se salátovým bufetem)

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x polopenzi, vstup do bazénů a wellness, dopravu autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a zákonné pojištění CK

Nástupní místa

Hradec Králové, *Ústí nad Labem, Praha, České Budějovice (*nástup v Ústí nad Labem za příplatek 600Kč/osoba při minimálním počtu 15 účastníků)

Cyklotur
Cestovní kancelář:
Cyklotur
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Kolem jezer Solné komory

 (CK Victoria)
27.05.2024, 4 dny
6 990 Kč
cyklistický Autobusem

Alpe Adria na kole

 (CK Mamut tour)
03.06.2024, 7 dní
15 750 Kč
cyklistický Autobusem

Rakousko-slovinské pomezí na kole

 (CK Cyklotur)
05.06.2024, 5 dní
10 660 Kč
cyklistický Autobusem

Slovinsko a Rakousko na kole

 (CK Mamut tour)
13.06.2024, 6 dní
13 500 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

200 cyklistů (2 přihlášení)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023