reklama

Slovinsko a Rakousko – pěší turistika

Termín: 22.06.2022 - 28.06.2022, 7 dní
Cena od: 9 990 Kč

pěší turistika Autobusem
Foto: CK Mamut tour

Lehká pěší turistika: Dobratsch - Vršič - Planica - Bohinj - Bled - Nassfeld - Riedingtal

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy okolo půlnoci. Noční přejezd.

2. den: Průjezd Tauernským tunelem, u jehož jižního portálu se nachází odbočka do údolí RIEDINGTAL. Nenáročná trasa bude realizována za podpory místního autobusu, který zájemce odveze k chatě Königalm, odkud vede stezka podél potoka Riedenbach, idylickou krajinou k jezeru Schlierersee a podél vodopádů Brünwandquelle zpět k parkovišti (celkem cca 8 km lehce z kopce). Těžší varianta měří necelých 12 km a představuje okruh s celkovým převýšením 630 m. Zavede Vás k jezeru RÖTHWANDERSEE s možností občerstvení na dvou almech. Přejezd na ubytování do populárního slovinského turistického střediska Kranjska Gora.

3. den: Busem po silnici vybudované ruskými zajatci za první světové války do sedla VRŠIČ (1 611 m), nejvýše položeného silničního průsmyku ve Slovinsku. Plánovaný přechod (cca 9 km) nejprve stoupá 200 m úbočím hory Mojstrovka a následně pokračuje dolů, na dno údolí TAMAR až ke skokanskému areálu v PLANICI. Cestou možnost odbočení na zatravněný vrchol Slemenova Špica (1 911 m) s dech beroucí vyhlídkou. Lehčí verze počítá s návratem od vyhlídky zpět do sedla Vršič (celkem cca 5 km), kde lze program obohatit nenáročným výstupem na horu Vršič (1 737 m). Odpoledne přejezd busem ke skokanským můstkům v Planici a návrat na ubytování (busem nebo pěšky - cca 7 km). Nocleh.

4. den: Přesun autokarem do průsmyku NASSFELD (1 552 m) ležícího na rakousko-italské hranici. Absolvování cca 10 km dlouhého turistického okruhu přes romantické almy a sedlo GARNITZENSATTEL (1 673 m). Fakultativně výstup na vrcholy Monte Corona (1 832 m), případně Gartnerkofel (2 195 m). Trasu lze rovněž prodloužit o okružní procházku k chatě a sýrárně TRESSDORFER ALM (cca 5 km). Návrat na ubytování.

5. den: Výlet do sousedního Rakouska. Panoramatická jízda busem po VILLACHER ALPENSTRASSE do nadmořské výšky téměř 1 750 m. Okružní, cca 9 km dlouhá túra na vrchol DOBRATSCH (2 166 m) s úchvatnými pohledy na Karnské Alpy a Karavanky. Odpoledne vycházka podél fotogenických jezer FUSINE, v jejichž průzračné hladině se zrcadlí severní stěna majestátné hory Mangart (jednoduché trasy od 2 do 7 km). Návrat na ubytování.

6. den: Celodenní program v oblasti BOHINJSKÉHO JEZERA, opravdového přírodního skvostu obklopeného horami. Výjezd lanovkou na VOGEL a dále na vrchol Orlova Glava (1 682 m). Obtížnějšívarianta povede pod hřebenem k chatě Komna a dále dolů k vodopádu SAVICA (celkem cca 18 km). Pohodová alternativa počítá s menšími procházkami u horní stanice lanovky (1-3 hod.) s úžasným panoramatem Julských Alp., návštěvou vodopádů Savica a pěším výletem podél severního břehu Bohinského jezera do turistické osady RIBČEV LAZ (cca 7 km, možnost koupání). Navečer zastávka ve vyhlášeném slovinském letovisku BLED s mohutným hradem na skalním ostrohu vypínajícím se na břehu stejnojmenného jezera. Noční přejezd.

7. den: Příjezd do Prahy v cca 5 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem s WC
  • 4x ubytování v hotelu Alpina*** v Kranjske Gore (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)
  • 4x polopenzi
  • průvodce
  • pobytovou taxu
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Rakovník, Praha, Roztoky u Prahy, Sedlec, České Budějovice

Mamut tour
Cestovní kancelář:
Mamut tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední


pěší turistika Autobusem
Navštívené země:
Rakousko Rakousko
Slovinsko Slovinsko

Podobné zájezdy

Julské Alpy – turistika

 (CK Vlha)
30.07.2024, 6 dní
12 900 Kč
pěší turistika Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

306 cyklistů (18 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024